Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Samnaun, Schweiz

Om ni är ute efter att boka en skidsemester i Alperna är Samnaun i Schweiz alltid ett alternativ, och här finns den mesta informationen ni behöver för att boka allt för er skidresa hit. Säsongen för skidåkning i Samnaun är vanligtvis från slutet av november till början av maj.

Skidåkningen i Samnaun är just nu öppen och det nuvarande snödjupet i backarna är 150 centimeter. 85% av backarna är för tillfället öppna för skidåkning, och 91% av liftarna går.

I Samnaun hittar ni 46 liftar med en liftkapacitet på 97433 personer/timme. Det finns 239 kilometer preparerade pister totalt, fördelat på 47 kilometer blåa pister, 140 kilometer röda pister och för de mer erfarna skidåkarna, 52 kilometer svarta pister. Då Samnaun tillhör skidområdet Ischgl/Samnaun - Silvretta Arena har man tillgång till alla faciliteter i alla skidorter som ingår. Högsta pisten finns på 2872 meters höjd och den högsta fallhöjden är på 1512 meter. Andra alternativ till att åka skidor eller snowboard i pisterna är att prova på funpark och halfpipe faciliteterna i Samnaun.

Är det personer i resesällskapet som hellre ägnar sig åt längdskidåkning finns det i Samnaun 73 kilometer preparerade spår för längdskidåkning. För er som vill testa på något nytt (förmodligen) finns här även en rodelbana som är öppen för allmänheten, samt preperade spår för vinterhiking.

Flygplatser nära Samnaun

För er som vill flyga ner till Samnaun så är det flygplatsen Kranebitten, Innsbruck som är den närmaste. Avståndet från denna flygplats till Samnaun är 82 kilometer. Det är även möjligt att flyga till flygplatserna Bolzano Airport, som ligger 91 kilometer bort, och Allgäu Airport/Memmingen som har ett avstånd på 116 kilometer till Samnaun.

Skidorter i närheten av Samnaun

Alldeles runt hörnet, med bara ett avstånd på 9 kilometer från Samnaun ligger Ischgl. Andra skidorter som ligger nära är Nauders Reschenpass (12 kilometer) och Kappl (13 kilometer).

Hyr skidutrustning i Samnaun

I samarbete med ALPINRESORTS.com så erbjuder vi bokning av skidutrustning i Samnaun. Bokar ni online via ALPINRESORTS.com kan ni spara upp till 50% jämfört med om ni hyr på plats.

Boka skidutrustningen online i Samnaun här

Skidskola i Samnaun

Vill ni förbättra er skidåkning eller helt enkelt lära er åka alpina skidor eller snowboard? Genom vår samarbetspartner CheckYeti hittar ni 20 olika klasser och instruktörer i Samnaun som kan hjälpa er med detta, dessutom med möjlighet till upp till 15% avdrag på normala priset. Många av klasserna har dessutom gratis avbokning.

Boka skidskola i Samnaun här

Hotell & boende i Samnaun

Hos oss hittar ni totalt 121 hotell, lägenheter och stugor/hus i Samnaun.
54 boendealternativ
Pris/natt från: 748 kr
44 boendealternativ
Pris/natt från: 629 kr
18 boendealternativ
Pris/natt från: 935 kr
5 boendealternativ
Pris/natt från: 1788 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns