Sökalternativ

Vilket sökalternativ passar mig?

Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.

Ischgl, Österrike

Alltid lika populära Ischgl, i hjärtat av Tyrolen, är ett paradis i de österrikiska alperna. Mycket snösäkert område på hög höjd och med hög fallhöjd!

Ischgl är också känt som afterskifantasternas paradis. Här är det härligt drag redan tidigt på eftermiddagen och långt in på småtimmarna.

Skidåkning i Ischgl

I Ischgl finns hela 330 kilometer pist och över 50 stycken liftar. Systemet är mycket modernt och man har nyligen installerat helt nya liftar på många ställen, vilket gör att liftköer inte hör till det vanliga. Det finns till och med en tvåvånings kabinbana som förbinder Ischgl med Samnaun i Schweiz (taxfreeområde).

En stor del av åkytan ligger på över 2000 meter, vilket gör att snötillgången brukar vara mycket god.

Åkningen passar alla i familjen. Det finns en stor andel blå/gröna pister, ca 40 stycken, samt ungefär lika många röda pister. Ett tiotal svarta pister.
Ischgl är mycket barnvänligt med flera olika områden där barnen kan vistas.

Det finns även goda möjligheter till att hitta en orörd repa av puder när det snöat och många av liftarna ligger så till att man inte måste gå speciellt långt. Greitspitz är med sina 2 872 meter den högsta toppen i skidsystemet. Härifrån finns det backar åt alla fyra väderstrecken och många av de brantaste backarna i Ischgl finns här. Närbelägna Palinkopf är också något för dig som söker schyssta backar med extra lut.

För dig som åker snowboard finns det flera olika parker att välja mellan. Intersport har nyligen byggt Intersport Novapark vid Silvretta, som har halfpipe och hopp.

Aktiviteter i Ischgl

Om du är intresserad av att bege dig utanför pistad mark rekommenderas att följa med på en guidad tur över Silvrettaglaciären.

De flesta som reser hit orkar inte med så mycket mer än skidåkning och afterski, men missa inte att besöka Samnaun i Schweiz under en av skiddagarna. Stoppa passet och kreditkortet i fickan och ta kabinen över för att fynda skattefria varor, t.ex. skidutrustning.

Prova även rodelbanan, besök de många mysiga bergsrestaurangerna och njut av utbudet inne i byn. Det mesta du kan tänkas vilja äta eller ha på din skidsemester finns i Ischgl.

Boende i Ischgl

Boendestandarden på hotell, lägenheter och pensioner är genomgående mycket hög. Stadskärnan är dessutom ganska koncentrerad, vilket gör att det sällan är mer än ett par hundra meter till centrum eller till liften.

Boka en lägenhet om ni inte vill äta ute varje dag, eller bo på ett hotell där hel- eller halvpension ingår, mycket praktiskt om ni vill ägna er helhjärtat åt att ha semester.

Resa till Ischgl

Närmaste resvägen är att flyga till Innsbruck och resa vidare med buss, taxi eller hyrbil. Räkna med ca 1,5 timmes resväg från flygplatsen.

Hyr skidutrustning i Ischgl

Vill ni slippa släpa ner skidutrustningen eller snowboarden hela vägen till Ischgl? I samarbete med Skiset kan vi nu erbjuda er upp till 50% rabatt på priset om ni bokar online jämfört med om ni hyr när ni kommer till Ischgl.

Boka skidutrustningen online i Ischgl här

Skidskola i Ischgl

Vill ni slipa på skidformen, förbättra snowboardåkningen eller helt enkelt lära er åka skidor är det en strålande idé att boka skidlektioner när ni är i Ischgl. I samarbete med CheckYeti kan vi erbjuda bokning av 13 olika skidlektioner, många med gratis avbokning och upp till 15% rabatt.

Boka skidskola i Ischgl här

Hotell & boende i Ischgl

Hos oss hittar ni totalt 243 hotell, lägenheter och stugor/hus i Ischgl.
135 boendealternativ
Pris/natt från: 936 kr
28 boendealternativ
Pris/natt från: 878 kr
74 boendealternativ
Pris/natt från: 1159 kr
6 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Ischgl