Sökalternativ

Vilket sökalternativ passar mig?

Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.

Österrike, österrikiska alperna

Alperna i Österrike har alltid varit ett av svenskarnas favoritland för skidåkning. Österrikes alper erbjuder kvalite både vad gäller snö, soltimmar och underbar natur. Dessutom är de flesta skidorterna i Österrike riktigt bra partyställen med bra afterski vilket alltid har lockat oss svenskar. Lägg till Wienerschnitzel, Jägermeister, strårom och högkvalitativ öl så har ni alla goda anledningar att planera er skidsemester till detta vackra land nästa gång.

Goda fallhöjder och långa pister

I de österrikiska alperna finns toppen Großglockner söder om Salzburg som med sina 3798 meter är alpernas näst högsta topp efter Mont Blanc i Frankrike. Utöver Großglockner finns massor med höga berg vilket ger schyssta fallhöjder och långa pister, precis som man vill ha det när man åker på skidsemester.

Rekommenderade skidorter i Österrike

De populäraste skidorterna som vi svenskar åker till brukar vara Bad Gastein, St Anton och Zell am See. Andra kända skidorter för oss svenskar är Kitzbühel med sin välkända störtloppsbacke och Sölden.

Största skidorterna

Flest liftar i Österrike

Hopfgarten 91 liftar
Söll 91 liftar
St. Christoph 86 liftar
St. Anton 82 liftar
Hinterglemm 70 liftar

Flest pister i Österrike

St. Anton 134 pister
St. Christoph 134 pister
Söll 122 pister
Ischgl 98 pister
Montafon 84 pister

Högsta skidorterna

Högsta fallhöjden i Österrike

Finkenberg 2400 meter
Neustift 2200 meter
Zahmer Kaiser - Walchsee 1960 meter
Zell am Ziller 1900 meter
Mayrhofen 1870 meter

Högsta pisterna i Österrike

Annaberg 16201334 meter
Pitztal Gletscher 3440 meter
Finkenberg 3280 meter
Mayrhofen 3250 meter
Sölden 3249 meter