Sökalternativ

Vilket sökalternativ passar mig?

Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.

Österrike, österrikiska alperna

Alperna i Österrike har alltid varit ett av svenskarnas favoritland för skidåkning. Österrikes alper erbjuder kvalite både vad gäller snö, soltimmar och underbar natur. Dessutom är de flesta skidorterna i Österrike riktigt bra partyställen med bra afterski vilket alltid har lockat oss svenskar. Lägg till Wienerschnitzel, Jägermeister, strårom och högkvalitativ öl så har ni alla goda anledningar att planera er skidsemester till detta vackra land nästa gång.

Goda fallhöjder och långa pister

I de österrikiska alperna finns toppen Großglockner söder om Salzburg som med sina 3798 meter är alpernas näst högsta topp efter Mont Blanc i Frankrike. Utöver Großglockner finns massor med höga berg vilket ger schyssta fallhöjder och långa pister, precis som man vill ha det när man åker på skidsemester.

Rekommenderade skidorter i Österrike

De populäraste skidorterna som vi svenskar åker till brukar vara Bad Gastein, St Anton och Zell am See. Andra kända skidorter för oss svenskar är Kitzbühel med sin välkända störtloppsbacke och Sölden.

Största skidorterna

Flest liftar i Österrike

91 liftar
Söll
91 liftar
Hopfgarten
86 liftar
St. Christoph
82 liftar
St. Anton
70 liftar
Hinterglemm

Flest pister i Österrike

134 pister
St. Anton
134 pister
St. Christoph
122 pister
Söll
98 pister
Ischgl
84 pister
Montafon

Högsta skidorterna

Högsta fallhöjden i Österrike

2400 meter
Finkenberg
2200 meter
Neustift
1900 meter
Zell am Ziller
1870 meter
Mayrhofen

Högsta pisterna i Österrike

3440 meter
Pitztal Gletscher
3280 meter
Finkenberg
3250 meter
Mayrhofen
3249 meter
Sölden
3210 meter
Stubai Gletscher