Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.
Namnet Hinterglemm är säkert ett namn som klingar bekant för många skidåkare men är kanske primärt känt för att det ingår i namnet när man talar om "storebror" Saalbach, vanligtvis omtalat som Saalbach-Hinterglemm. Hinterglemm är en by som ligger i samma kommun som Saalbach men i realiteten är de separerade och det är knappt 10 minuters bilfärd mellan de båda byarna.

Vi väljer att separerade de båda som skidorter men även om ni funderar på en skidresa till Saalbach kan det vara värt att ta en titt på Hinterglemm också. Det är ett fullgott alternativ då de båda är del av samma skidsystem, och det finns även här gott om restauranger, barer, hotell och andra boenden.

Grannbyn Saalbach är mycket känt för sin fantastiska afterski och visst missar man lite av det om man väljer att förlägga sin skidsemester i Hinterglemm i stället, men för vissa kan det snarare vara en fördel då man slipper en del av stöket som afterskin kan innebära. Dessutom kan man enkelt ta sig till Saalbach om man är sugen på att festa.

Hinterglemm ligger ovanför Saalbach

Saalbach och Hinterglemm ingår i Skicircus, ett skidområde som även inkluderar skidorterna Fieberbrunn samt Leogang. Hela området har 270 kilometer pister och 70 liftar. En fördel med Hinterglemm är att byn ligger något högre upp än Saalbach och man kan starta skiddagen i tre olika riktningar uppför bergen. Detta gör att man kan få stor variation på vilka backarna man påbörjar dagen från dag till dag, och man startar dessutom i ett område som är något snösäkrare.

Det är också i Hinterglemm man hittar en av de två liftarna som har nattskidåkning i Skicircus, den andra finns i Leogang. Är man intresserad av att nattskidåkningen i Hinterglemm är det A9 Unterschwarzach liften som gäller och den ligger i princip mitt i byn i sydlig riktning.

I Hinterglemm finns även Family Park U-Bahn, ett friåkningsområde för både barn och vuxna med diverse hopp och annat kul ni kan utmana barnen med.

Andra aktiviteter i Hinterglemm

Som på de flesta väletablerade skidorter finns det gott om aktiviteter att ägna sig åt när man inte åker skidor, som till exempel diverse olika spa, åker skridskor och snöhiking. En annorlunda aktivitet är dock Hinterglemms Treetop Trail som ni hittar en kvarts bilåkning västerut som är öppet året runt, sommar som vinter. Detta är Europas högst belägna "tree-top trail" och inkluderar även en 200 meter lång hängbro som kallas "Alpernas Golden Gate".

Res till Hinterglemm

Bästa flygplatsen att flyga till om man bestämt sig för en skidresa till Hinterglemm är tveklöst Salzburgs flygplats Wolfgang A Mozart. Med bil härifrån tar det cirka en och halv timme att köra, och om man föredrar att boka transfer finns det gott om alternativ från Salzburgs flygplats till Hinterglemm.

Den näst bästa flygplatsen är Innsbrucks flygplats Kranebitten. Härifrån är det ungefär en timmes längre körtid till Hinterglemm, så räkna med ungefär två och en halv timmes bilkörning totalt.

Med bil från Sverige tar det ungefär 14 till 15 timmar att köra från Malmö, plus tid för raster och eventuella väntetider på färjor och bilköer. Från Göteborg får man lägga på ett par tre timmar och från Stockholm 6 till 7 timmar längre körtid jämfört med Malmö som startpunkt.

Populära och högt rankade hotell i Hinterglemm

Även om Saalbach har många fina hotell så finns det än högre rankade fyrstjärniga hotell i Hinterglemm, och dessutom har man Saalbach-Hinterglemms enda 5-stjärnigt hotell här, Hotel Alpine Palace. Detta hotell ligger precis vid kabinbanan Reiterkogel vilket gör att det är ett äkta "ski-in ski-out" hotell. Dessutom finns det spa, inomhuspool och en prisbelönt restaurang här.

Några topprankade 4-stjärniga hotell som ligger centralt i Hinterglemm är till exempel Der Unterschwarzachhof, Hotel Hasenauer och Hotel Edelweiss.

Skidområden Hinterglemm är del av

Hinterglemm ingår i skidområdet Skicircus tillsammans med 3 andra skidorter.

Vanliga frågor och svar

Läs svaret på 6 vanliga frågor som folk brukar ställa om Hinterglemm, bland annat:

Hyr skidutrustning

Vill ni slippa släpa ner skidutrustningen eller snowboarden hela vägen till Hinterglemm? Boka utrustningen online och spara både pengar och besvär.

Mer om skidhyra i Hinterglemm

Restauranger

Det finns 39 restauranger i Hinterglemm och 22 olika typer av kök, varav de mest populära är Österrikiskt, Europeiskt och Centraleuropéeiskt.

Hotell & boenden

Hos oss hittar ni totalt 188 hotell, lägenheter och stugor/hus i Hinterglemm.
136 boenden
Pris/natt från:
597 kr
Ett boende
Pris/natt från:
1781 kr
29 boenden
Pris/natt från:
1597 kr
21 boenden
Pris/natt från:
2919 kr
Ett boende
Pris/natt från:
Okänt

Vi arrangerar skidresor till Hinterglemm