Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.
Saalbach är en härligt komplett och fulländad skidort i de österrikiska alperna och det är inte konstigt att många svenskar väljer att förlägga sin skidsemester här. Det bästa med Saalbach är den mysiga alpkänslan, ett av alpernas modernaste liftsystem och de många variationsrika åken som man kan hitta här. Dessutom är nattlivet i Saalbach mycket välkänt, något som gör denna skidort mycket populär bland partysugna skidåkare i alla åldrar.

Även om Saalbach är en egen by separerad från byn Hinterglemm kallas orten officiellt sedan 1987 för Saalbach-Hinterglemm nuförtiden väljer vi här att separera de båda som två olika skidorter då de är två helt olika områden inom samma kommun.

Massvis med kilometer med skidåkning

Skidsystemet i Saalbach är sammankopplat med Hinterglemm, Leogang och Fieberbrunn, och tillsammans bilder de det större skidområdet Skicircus. Totalt finns i detta skidområde hela 270 kilometer pister och 70 liftar. Av alla kilometer backar är 140 kilometer blåa backar, 112 kilometer är röda och 18 kilometer är av den tuffaste sorten svarta skidbackar.

Något som kan ses som bevis för backarna runt Saalbach storhet är att skidorten ofta är med som tävlingsort för Super G och störtlopp för den alpina världscupen. Man arrangerade dessutom alpina VM här 1991 och man åter som värd för alpina VM i februari 2025.

Ett liftkort för en dag kostar 876 kronor för en vuxen. Detta är priset för en heldag under högsäsong men köper man ett kort för flera dagar och så går snittpriset per dag ner. Mer om liftkort i Saalbach här.

Och det är inte bara utför det finns gott om preparerade kilometrar för skidåkning här. Här finns även 260 km kilometer längsskidåkningsspår.

Afterskin i Saalbach

Saalbach är ingen tyst ort efter det att backen stängt, här är det röj dygnet runt vilket är en av de stora anledningarna till att så många unga lockas att åka på skidresa hit. Afterskin i Saalbach är världsberömd i skidkretsar och har flera gånger blivit utnämnd bästa afterski-skidorten i Alperna (och därmed förmodligen i världen).

Totalt finns det runt 20 afterski ställen i Saalbach. Det exakta antalet det kan variera lite från säsong till säsong då nya ställen öppnas och vissa stänger ner. Många ställen är både bar och nattklubb inbakat i ett och vissa har öppet till tre eller till och med fyra på morgonen.

Några av de mer populära ställena är exempelvis Bauer's Schi-Alm, Off Piste Bar, Schwips Après-Ski & Club och Castello. Bäst gör man dock i att själv hitta sitt favoritställe genom att prova lite olika ställen. Då Saalbach ändock är en liten by är det inte svårt att vandra mellan ställena

Tröttnar man på utbudet i Saalbach, vilket få gör om man nu inte är där en hel säsong, kan man alltid ta sig till Hinterglemm som är mindre än tio minuter bort med taxi och utforska afterski-ställena där.

Res till Saalbach

De flesta som åker till Saalbach på skidresa väljer att ta flyget ner, och det bästa alternativet är då att flyga till Salzburg. Från flygplatsen i Salzburg är det runt 85 kilometer att köra, vilket tar knappt en och halv timme med hyrbil. Det finns dessutom gott om transferalternativ om man inte vill hyra bil, även om det totalt sett burkar bli lite dyrare men många tycker det är bekvämare. Det förmodligen billigaste alternativet är att ta vanlig buss, men man måste då åka via Zell am See och byta buss där, så restiden är blir mycket längre, räkna med tre till fyra timmar.

Även flyg till Innsbruck är ett fullgott alternativ även om transfertiden blir något längre. Med bil tar det dryga två timmar härifrån, och då restiden är lite längre är kostnaden i regel något högre. Väljer man att hyra bil är extrakostnaden marginell dock.

Om man vill ta bilen ner från Sverige så tar det cirka 14 timmar från Malmö, 17 timmar från Göteborg respektive runt 21 timmar från Stockholm. Glöm inte att lägga på några timmar för raster och eventuella köer när ni räknar ut den totala restiden med bil ner.

Då många skidresearrangörer anordnar bussresor ner till Saalbach kan det även vara värt att kolla med dessa om de har några restplatser på bussarna ned. Alternativt bokar man helt enkelt en paketresa med någon av dem, antingen med buss eller flyg ner.

Skidområden Saalbach är del av

Saalbach ingår i skidområdet Skicircus tillsammans med 3 andra skidorter.

Vanliga frågor och svar

Läs svaret på 11 vanliga frågor som folk brukar ställa om Saalbach, bland annat:

Skidresor

Just kan ni hitta 7688 skidresor till Saalbach hos oss, med pris från 9435 kr.

Hyr skidutrustning

Vill ni slippa släpa ner skidutrustningen eller snowboarden hela vägen till Saalbach? Boka utrustningen online och spara både pengar och besvär.

Mer om skidhyra i Saalbach

Skidskolor

Vill ni slipa på skidformen, förbättra snowboardåkningen eller helt enkelt lära er åka skidor är det en strålande idé att boka skidlektioner när ni är i Saalbach. I samarbete med CheckYeti kan vi erbjuda bokning av 37 olika skidlektioner, många med gratis avbokning och upp till 15% rabatt.

Boka skidskola i Saalbach här

Restauranger

Det finns 52 restauranger i Saalbach och 25 olika typer av kök, varav de mest populära är Europeiskt, Österrikiskt och Centraleuropéeiskt.

Hotell & boenden

Hos oss hittar ni totalt 222 hotell, lägenheter och stugor/hus i Saalbach.
170 boenden
Pris/natt från:
591 kr
Ett boende
Pris/natt från:
1764 kr
23 boenden
Pris/natt från:
819 kr
28 boenden
Pris/natt från:
1701 kr

Vi arrangerar skidresor till Saalbach