Sökalternativ

Leogang, Österrike

Om du och din familj är ute efter en riktigt bra skidresa till Österrike är Leogang en mycket bra skidort. Leogang är en skidort i västra Österrike, nära gränsen till Tyskland. I många år har orten varit populär för vintersporter, men även för cykelsporter under sommarhalvåret. Här är det även vanligt med treking och camping. För länge sedan var Leogang främst en gruvstad, numera är staden känd för sina varierande aktiviteter.

Det är lätt att förstå varför så många människor väljer att åka på skidresa till Leogang. Med över 200 kilometer pist och massor av bra liftar erbjuder fjället fantastisk skidåkning för alla. Backarna är varierande med lätta för nybörjare till svåra för den vana skidåkaren. Förutom själva backarna finns det bra puckelpister, tävlingsbackar och upplysta backar, så att du kan ta dig en sväng även på kvällen. Efter många timmars åkande i backen kan det vara passande med en rolig after-ski. I Leogang vaknar den mysiga alpbyn till liv när solen går ner och partyprissarna fyller dansgolven. För den som hellre vill ta det lugnt finns det massor av mysiga barer och fik som man istället kan spendera eftermiddagen på.

Leogang – mer än bara skidåkning

Den största anledningen till varför man åker på en skidresa till Leogang är såklart för att åka omkring i den pudervita snön. Skulle man dock mot förmodan inte vara särskilt skidintresserad så finns det många andra aktiviteter att sysselsätta sig med istället. På flera av byns hotell finns det lyxiga spaavdelningar där man kan unna sig massor av olika behandlingar och vila upp sig. Förutom lugna och avslappnande dagar på spa finns det många roliga vinteraktiviteter, som inte inkluderar skidor. Vad sägs om en fartfylld åktur på släde? Eller varför inte gå en långpromenad på det trevliga spåret "Treetop trail"? Under promenaden går man högt upp och får en vacker utsikt över trädtopparna.

Andra aktiviteter som att vandra med snöskor, åka skridskor eller pulkåkning går också att ta del av. Leogang erbjuder massor av roliga event, exempelvis så hålls "Mountain Bike World Cup" här och dessutom ett flertal musikevent varje år. Att hitta ett trevligt boende till din skidresa till Leogang blir inte ett problem. Bara i Leogang finns det 40 alpstugor och ett flertal hotell, varav några förstklassiga lyxhotell. Bilåkning är förbjudet i byn och detta är något som verkligen har gett staden den pittoreska alpby-känsla som den har.

Skidskola i Leogang

Vill ni förbättra er skidåkning eller helt enkelt lära er åka alpina skidor eller snowboard? Genom vår samarbetspartner CheckYeti hittar ni 15 olika klasser och instruktörer i Leogang som kan hjälpa er med detta, dessutom med möjlighet till upp till 15% avdrag på normala priset. Många av klasserna har dessutom gratis avbokning.

Boka skidskola i Leogang här

Hotell & boende i Leogang

Hos oss hittar ni totalt 218 hotell, lägenheter och stugor/hus i Leogang.
113 boendealternativ
Pris/natt från: 429 kr
2 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
64 boendealternativ
Pris/natt från: 884 kr
37 boendealternativ
Pris/natt från: 1072 kr
2 boendealternativ
Pris/natt från: 5468 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Leogang