Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Leogang, Österrike

Om du och din familj är ute efter en riktigt bra skidresa till Österrike är Leogang en mycket bra skidort. Leogang, ibland även benämnd som Saalfelden Leogang på grund av sin närhet till staden Saalfelden, är en skidort i västra Österrike i distriktet Zell am See. I många år har orten varit populär för vintersporter, men även för cykelsporter under sommarhalvåret. Här är det även vanligt med trekking och camping. För länge sedan var Leogang främst en gruvstad, numera är staden känd för sina varierande aktiviteter.

Det är lätt att förstå varför så många människor väljer att åka på skidresa till Leogang. Skidorten ingår i skidsystemet Skicircus tillsammans med Saalbach, Hinterglemm och Fieberbrunn och har därför access till 270 kilometer pister och 70 liftar och kan därmed erbjuda fantastisk skidåkning med enorm variation för alla. Backarna är varierande med lätta för nybörjare till svåra för den vana skidåkaren. Förutom själva backarna finns det bra puckelpister, tävlingsbackar och upplysta backar, så att du kan ta dig en sväng även på kvällen.

Leogang är förmodligen den skidorten som tillhör Skicircus som är lugnast. Här finns inte samma livliga afterski som Saalbach är känt för men det saknas inte alternativ, det finns ett antal mysiga barer och restauranger att välja mellan även om nattlivet är begränsat. För de som vill festa lite längre och stanna uppe till småtimmarna finns här till exempel Bar Outback.

Leogang - mer än bara skidåkning

Den största anledningen till varför man åker på en skidresa till Leogang är såklart för att åka omkring i den pudervita snön. Skulle man dock mot förmodan inte vara särskilt skidintresserad så finns det många andra aktiviteter att sysselsätta sig med i stället. På flera av byns hotell finns det lyxiga spaavdelningar där man kan unna sig massor av olika behandlingar och vila upp sig.

Förutom lugna och avslappnande dagar på spa finns det många roliga vinteraktiviteter, som inte inkluderar skidor. Andra aktiviteter som att vandra med snöskor, åka skridskor eller pulkåkning går också att ta del av. Leogang erbjuder massor av roliga event, exempelvis så hålls "Mountain Bike World Cup" här och dessutom ett flertal musikevent varje år.

Flyg och resa till Leogang

Snabbaste sättet att ta sig till Leogang från Sverige är självfallet med flyg. Bästa flygplatsen att flyga till är Salzburg, härifrån är det faktiskt endast en dryg timmes bilfärd till Leogang.

Att flyga till Innsbruck är också ett bra alternativ. Härifrån är det 30 till 40 minuters längre bilresa till Leogang jämfört med Salzburg, men under bra förhållanden tar det under två timmar med bil.

Det är även fullt möjligt att flyga till München. Från Münchens flygplats Franz Josef Strauss tar det knappt tre timmar med bil. Då det är längre bort, och flygplatsen ligger i ett annat land, finns det naturligtvis färre transferalternativ så att hyra egen bil är att rekommendera.

Ta tåget till Leogang

Om ni inte vill hyra bil är det fullt möjligt att åka tåg hit. Leogang har en egen tågstation som har direktlinje med både Salzburg och Innsbruck. Det finns fler direktavgångar från Salzburg men även gott om tågresor med ett byte som går i princip lika snabbt som direkttågen. I bästa fall tar tågresan knappt två timmar och väljer man ett alternativ som inkluderar byte av tåg kan resan ta upp mot tre timmar.

Att tänka på tidsmässigt är att om ni kommer till Salzburg eller Innsbruck med flyg så måste ni först ta er från flygplatsen till tågstationen så om ni känner att ni har ont om tid eller har med er mycket packning är det inte säkert att tågalternativet passar. Ni kan dock komma väldigt billigt undan, exempelvis kan en tågbiljett från Salzburg till Leogang kosta så lite som runt 15 euro för en enkelresa.

Skidområden Leogang är del av

Leogang ingår i skidområdet Skicircus tillsammans med 3 andra skidorter.

Skidskola i Leogang

Vill ni förbättra er skidåkning eller helt enkelt lära er åka alpina skidor eller snowboard? Genom vår samarbetspartner CheckYeti hittar ni 15 olika klasser och instruktörer i Leogang som kan hjälpa er med detta, dessutom med möjlighet till upp till 15% avdrag på normala priset. Många av klasserna har dessutom gratis avbokning.

Boka skidskola i Leogang här

Hotell & boende i Leogang

Hos oss hittar ni totalt 153 hotell, lägenheter och stugor/hus i Leogang.
126 boenden
Pris/natt från: 466 kr
2 boenden
Pris/natt från: Okänt
10 boenden
Pris/natt från: 960 kr
13 boenden
Pris/natt från: 1165 kr
2 boenden
Pris/natt från: 5939 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Leogang

SnowTrex