Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Fieberbrunn, Österrike

Skidorten Fieberbrunn i österrikiska Tyrolen ligger i dalen Pillerseetal och är en by med anor ända tillbaka till innan romartiden så här finns inte bara skidåkning, här finns även en hel del historia. Namnet Fieberbrunn betyder ordagrant "feberbrunn" och namnet härstammar från en sägen om att en grevinna som hade feber drack vatten från en fontän i byn och då blev frisk.

Fieberbrunn har alltid varit en populär skidort för skidresor men sedan december 2015, då skidsystemet kopplades ihop med skidområdet Skicircus där även Saalbach, Hinterglemm och Leogang ingår, har Fieberbrunns popularitet vuxit ytterligare då man numer har tillgång till ett betydligt större område för skidåkning.

Skidområdet runt Fieberbrunn

Fieberbrunn, eller snarare skidområdet Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn (Skicircus), har totalt 270 kilometer preparerade backar för skidåkning. 140 kilometer är blåa pister av det enklare slaget, 112 kilometer är röda och totalt finns här 18 kilometer svarta och mer utmanande pister. Totalt är et 70 liftar i skidområdet och tillsammans ger de en totalkapacitet att kunna serva 141220 personer/timme skidåkare varje timme. Den högsta fallhöjden i området är 1266 meter meter med start från högsta punkten på 2096 meter meter. Den längsta pisten i området är hela 2096 meter kilometer lång.

Fieberbrunn är även mycket känd för sina utmärkta möjligheter till friåkning, något som gör att de är ett stående inslag som vald skidort på Freeride World Tour varje skidsäsong.

Man har även nattskidåkning i skidområdet men tyvärr inte i Fieberbrunn, då måste man istället ta sig till antingen L12 Schantei liften i grannbyn Leogang, eller A9 Unterschwarzach liften in Hinterglemm. Nattskidåkningen är dock nödvändigtvis inte öppen alla dagar, se här för aktuella dagar och tider.

Om man vill växla skidåkning utför med lite längdskidåkning så finns det i skidområdet Skicircus hela 260 km kilometer spår för detta. Just runt Fieberbrunn finns dock endast runt 25 kilometer spår för längdskidåkning.

Afterski i Fieberbrunn

Fieberbrunn är en lugn by och det är framför allt Saalbach eller Hinterglemm man väljer i Skicircus området om man är ute efter bra afterski och party. Helt dött är det dock inte och till exempel Biwak och S4 Alm är båda trevliga ställen med bra atmosfär för några öl eller drinkar efter skidåkningen, och de ligger båda precis vid liftarna 100 meter från varandra. Nere i byn finns baren Castello som är mycket populär och bara ett stenkast därifrån så hittar ni Fieberbrunns enda nattklubb, D&D Tenne.

Gott om aktiviteter utanför backarna

Om man vill välja att göra något annat än att åka skidor en dag eller eftermiddag finns det en hel del aktiviteter att välja på i Fieberbrunn. Det finns ett par trekkingrundor man kan gå för att upptäcka de vackra omgivningarna runt byn. Om man vill ha lite mer utmanande trekking så kan man hyra snöskor och ge sig ut och vandra i de omkringliggande skogarna och bergen i områden som inte är preparerade för vandring.

Om man är på skidsemester med barnen och vill göra en enkel vandring med dem med en liten extra krydda finns här lama-trekking, där man helt enkelt ger sig ut och vandrar tillsammans med ett par lamor, något som många barn uppskattar.

Här finns även toboggan och ren två kilometer lång preparerad backe för detta, något som är kul både för vuxna och barn. Man måste dock gå en och en halv timme för att nå starten så planera denna aktivitet i tid.

Vill man relaxa någon dag eller varva ner efter en tuff dag i backarna så söker man sig till Aubad. Här kan man bada bastu och få massage, och det finns även en 25 meters pool om man vill bada eller motionssimma. Här finns även aktiviteter för barnen då Aubad har en 65 meter lång vattenrutschbana och en liten lekpool med fontäner. Det finns även en restaurang här om man planerar att stanna många timmar.

Flyg och bila till Fieberbrunn

Om man vill flyga till Fieberbrunn finns det två bra alternativ. Det absolut bästa är att flyga till Salzburgs flygplats Wolfgang A Mozart. Från flygplatsen i Salzburgs är det bara dryga timmens bilresa till Fieberbrunn med antingen hyrbil eller transfer. Ett annat alternativ är att flyga till Innsbruck. Med bil eller transferbuss är det sedan cirka en och en halv timme att köra till Fieberbrunn. Båda dessa flygplatser är internationella flygplatser med gott om direktflyg från Sverige och Köpenhamn, speciellt vintertid under skidsäsongen.

Ett annat transferalternativ är tåg. Fieberbrunn har en egen tågstation och det finns direkttåg från både Salzburg och Innsbruck. Tågresan från båda städerna tar i normala fall runt två timmar.

Att Fieberbrunn har en egen tågstation gör det också möjligt att faktiskt ta tåget hela vägen från Sverige hit och det är faktiskt varken så lång restid eller så dyrt som man kan tro, även om det krävs en hel del byten på vägen. I bästa fall så tar min sig från Malmö Centralstation till Fieberbrunn på 15 timmar, vilket innebär att man kan ta tåget från Malmö på morgonen och vara framme samma kväll. Priserna kan variera kraftigt men räkna med runt 3 500 kronor för en tur och retur biljett och i bästa fall kan få en biljett tur och retur för 2000 kronor.

Om man vill ta bilen ner till Fieberbrunn är körtiden cirka 13 timmar från Malmö, 16 timmar från Göteborg och 18 till 19 timmar från Stockholm. Tänk på att lägga på tiden för pauser och eventuella köer för att få den totala restiden.

Skidområden Fieberbrunn är del av

Fieberbrunn ingår i skidområdet Skicircus tillsammans med 3 andra skidorter.

Vanliga frågor och svar om Fieberbrunn

Läs svaret på 7 vanliga frågor som folk brukar ställa om Fieberbrunn, bland annat:

Hyr skidutrustning i Fieberbrunn

I samarbete med Skiset så erbjuder vi bokning av skidutrustning i Fieberbrunn. Bokar ni online via Skiset kan ni spara upp till 50% jämfört med om ni hyr på plats.

Boka skidutrustningen online i Fieberbrunn här

Skidskola i Fieberbrunn

Vill ni förbättra er skidåkning eller helt enkelt lära er åka alpina skidor eller snowboard? Genom vår samarbetspartner CheckYeti hittar ni 32 olika klasser och instruktörer i Fieberbrunn som kan hjälpa er med detta, dessutom med möjlighet till upp till 15% avdrag på normala priset. Många av klasserna har dessutom gratis avbokning.

Boka skidskola i Fieberbrunn här

Hotell & boende i Fieberbrunn

Hos oss hittar ni totalt 138 hotell, lägenheter och stugor/hus i Fieberbrunn.
122 boenden
Pris/natt från: 512 kr
5 boenden
Pris/natt från: 873 kr
11 boenden
Pris/natt från: 966 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Fieberbrunn

Sunweb
Slopestar
SnowTrex