Sökalternativ

Lech / Zürs, Österrike

Bland de österrikiska Alperna hittar du det fantastiska skidområdet som heter Lech-Zürs, denna plats bjuder på snowboard och skidåkning på 1450 meter till 2811 meter ovanför havet. Varför denna skiddestination kopplas till lyx beror på många anledningar, förutom att bjuda på en slående utsikt och natur utstrålar även områdets hotell, barer, restauranger och andra verksamheter hög klass. Detta har gjort att även många från de olika kungahusen i Europa tar sig hit för skidåkning i området.

Del av skidområdet Arlberg

Lech och Zürs är faktiskt två olika skidorter som tillsammans bildar detta omtalade skidområde som tillsammans ingår i Arlberg, detta är Österrikes största skidområde och det är även det femte största i hela världen. Till området räknas även St. Anton, Stüben och St. Christoph in. Alla dessa, speciellt Lech och Zürs är idylliska alpbyar som anses vara några av de bästa i hela världen. Här hittar du ett samhälle som är en kombination av gamla traditioner och hotell som har fått både fyra och fem stjärnor. Förutom kungafamiljer finns det även chans att se kändisar susa förbi i backarna, njuta av mat hos de olika utsökta restaurangerna eller promenera längs gatorna i den vackra byn.

Lift sammankopplar skidorten med St. Anton

Tack vare Lech och Zürs höga placering ovanför havet så garanteras du mycket och bra snökvalitet och sedan 2016/2017 så finns nu även en lift som sammankopplar Zürs och St Anton. Detta gör att du nu kan ta dig runt till alla de olika skidorterna med hjälp av liftar utan att behöva slösa tid inne i en buss. Åker du runt bland alla områdena så behöver du flera veckor för att hinna utforska allting som finns att erbjudas. Men även om du väljer att stanna i Lech och Zürs på din skidsemester finns det gott om pister att köra skidåkning på. Det finns så pass mycket att utforska att även om du stannar en hel vecka så kommer du åka hem utan att ha sett allt. Området omfattar nämligen 350 km pist, är du i Lech så kommer du se pister oavsett vart du vänder dig.

En annan positiv sak med Lech och Zürs är hur olika de är, något som gör att din skidresa kan varieras fint och du kan även hitta det område som passar bäst för dig. Lech är vanligast besökt av barnfamiljer och nybörjare medan Zürs bjuder på en mer utmanande åkning.

Skidområden Lech / Zürs är del av

Lech / Zürs ingår i skidområdet Arlberg tillsammans med 2 andra skidorter.

Skidskola i Lech / Zürs

Vill ni slipa på skidformen, förbättra snowboardåkningen eller helt enkelt lära er åka skidor är det en strålande idé att boka skidlektioner när ni är i Lech / Zürs. I samarbete med CheckYeti kan vi erbjuda bokning av 40 olika skidlektioner, många med gratis avbokning och upp till 15% rabatt.

Boka skidskola i Lech / Zürs här

Hotell & boende i Lech / Zürs

Hos oss hittar ni totalt 215 hotell, lägenheter och stugor/hus i Lech / Zürs.
63 boendealternativ
Pris/natt från: 424 kr
53 boendealternativ
Pris/natt från: 714 kr
82 boendealternativ
Pris/natt från: 1050 kr
17 boendealternativ
Pris/natt från: 4674 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Lech / Zürs