Sökalternativ

St. Anton, Österrike

St. Anton, pärlan i regionen Arlberg i Österrike, är så härligt att man aldrig vill åka hem igen. Nåja, inte förrän snön börjat smälta frampå vårkanten i alla fall. 280 kilometer pist plus 180 kilometer offpiståkning nära pisterna - helt underbart! 83 liftar ser till att bekvämt ta dig upp för backarna. De flesta av pisterna är röda eller svarta, men det finns även familjeområden med många gröna och blåa backa, t.ex. i Nasserein.

Hålligång eller familjelugn

S:t Anton var länge känt som ett av svenskarnas favorithålligång och fylldes varje vinter av förväntansfyllda ungdomar. Många unga är det fortfarande, men nu är blandningen av resenärer större. Många barnfamiljer har upptäckt att St. Anton är en skidupplevelse för dem också. Man kan få det precis så röjigt eller så lugnt som man själv vill ha det på sin skidsemester.

280 kilometer härliga pister

I området runt St. Anton ingår även St. Cristoph, Stuben, Zürs och Lech, nära den schweiziska gränsen. Tillsammans bildar de det gigantiska skidsystemet med skidliftar och nedfarter. Från alla orterna kan du blicka ut över dalarna och de 3000 meter höga topparna som omger orterna. Du kan köpa ett liftkort som täcker alla områdena för ca 2000 kronor per vecka (vuxen). Rabatter finns för barn, ungdomar och seniorer.

Mer orört puder än du trodde fanns

Offpistområdet är mycket lättillgängligt och flera dagar efter snöfall kan du fortfarande hitta orörda puderrepor. Inte sällan vadar du fram i snö till midjan. St. Anton är med andra ord ett snösäkert område, vilket för övrigt hela den västra delen av de österrikiska alperna är. Medelsnödjupet i bergen är 4,5 meter och i dalen ca 1,2 meter. Snön ligger kvar ända fram till maj. För att hitta de verkligt fina offpiståken är det fint att hyra en guide för dagen.

Österrisk gemytlighet och alpint hålligång

2001 anordnade St. Anton det alpina VM. Byn genomgick stora förändringar, till exempel nya hotell, restauranger och fick en ny tågstation. Det finns numer hundratals restauranger och kaféer med allt du kan önska. Givetvis finns även många afterskiställen som måste besökas under semestern. Några av de mest kända är det svenskägda Krazy Kanguruh och Moosevirt. Kandahar och Funky Chicken kan också fördärva nästa skiddag om du inte går hem i tid.

St. Anton ligger centralt i Europa

Det är enkelt att ta sig till St. Anton med både flyg och tåg. De närmaste flygplatserna är Innsbruck (ca 10 mil), Friedrichshafen (ca 13 mil), Zürich (ca 20 mil), München (ca 25 mil) och Salzburg (ca 30 mil). Friedrichshafen når du enkelt med RyanAir via London, om du vill boka din flygresa till ett bra pris. Res vidare med tåg till St. Anton.

Om du vill resa till en riktigt klassisk skidort på klassiskt manér kan du ta Orientexpressen. Den går visserligen inte så ofta men själva resan dit blir nästan lika spännande som vistelsen i St. Anton! Tågstationen ligger mitt i centrum. Alla större internationella tåglinjer stannar i St. Anton, så om du landar på en flygplats även varifrån det inte går transferbussar hela vägen fram, så kan du enkelt ta dig fram med tåg.

Skidområden St. Anton är del av

St. Anton ingår i skidområdet Arlberg tillsammans med 2 andra skidorter.

Hyr utrustning i St. Anton

Hyr ni era skidor, pjäxor och snowboards online kan det bli ändå upp till 50% billigare istället för att hyra på plats vilket sparar er både tid och pengar jämfört med att göra det när ni kommer till St. Anton.

Boka skidutrustningen online i St. Anton här

Hotell & boende i St. Anton

Hos oss hittar ni totalt 362 hotell, lägenheter och stugor/hus i St. Anton.
188 boendealternativ
Pris/natt från: 674 kr
9 boendealternativ
Pris/natt från: 659 kr
85 boendealternativ
Pris/natt från: 394 kr
78 boendealternativ
Pris/natt från: 973 kr
2 boendealternativ
Pris/natt från: 5831 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till St. Anton