Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Mayrhofen, Österrike

Mayrhofen ligger mitt i Zillertal i Tyrolen, ett av Österrikes största och bästa skidområden. Zillertaldalen är en mycket snösäker plats, tack vare Hintertuxerglaciären och den höga höjden. Byn ligger på ca 650 meter, men åkningen är ända upp till 3250 meter. På glaciären erbjuds även sommarskidåkning.

Mayrhofen är en mycket trevlig alpby som har ett perfekt utbud av skidåkning, restauranger, mysiga bygator och mängder av aktiviteter vid skiddagens slut. Dalen omges av höga bergstoppar och utsikten är helt hänförande.

Skidåkning i Mayrhofen

Zillertalsystemet, där Mayrhofen utgör hjärtat, erbjuder total 640 km pister och ca 170 liftar. Systemet är inte helt sammanlänkat, men man reser enkelt med skidbussen mellan områdena. Ett område nås med skidtåg, vilket också ingår i liftkortet.

Här finns blandad åkning för alla nivåer av åkare, från breda carvingpister till Österrikes brantaste pist Harakiri med 78 procents lutning! Det finns ca 70 blåa/gröna pister, ca 90 röda och ca 25 svarta pister. Området Ahorn passar barnfamiljerna allra bäst.

För den som gillar att hoppa och trixa finns en av Alpernas största och bästa snowparks: Vans Penken Park.

Aktiviteter i Mayrhofen/Zillertal

Det finns mängder av roligt att göra när benen behöver vila. Prova t.ex. en av de 16 rodelbanorna, ta ett stärkande bad i badhuset (erlebnistherme-zillertal.at) prova bergochdalbanan som man byggt på snö (arenacoaster.at) eller avsluta dagen med en drink i igloobaren på toppen av Ahornsystemet i White Lounge. (white-lounge.at).

För dig som är sugen på afterski hittar du klassisk österrisk underhållning både i byn och på berget Ice Bar, Brück'n Stadl och Arena är några av de mest populära ställena.

Hotell och pensioner i Mayrhofen/Zillertal

Eftersom Zillertal är ett stort område finns mängder av boendealternativ i de olika delarna av dalen. Som på många ställen i Österrike dominerar mindre familjeägda hotell och pensionat. Räkna med ett par hundra meter till liften, eller ta skidbussen.

Skidområden Mayrhofen är del av

Mayrhofen ingår i skidområdet Zillertal tillsammans med 5 andra skidorter.

Vanliga frågor och svar om Mayrhofen

Läs svaret på 9 vanliga frågor som folk brukar ställa om Mayrhofen, bland annat:

Byar i närheten av Mayrhofen

Om ni planerar en att resa till Mayrhofen kan ni även bo i någon av dessa byar som alla har tillgång till skidsystemet i Mayrhofen:

Hyr skidutrustning i Mayrhofen

I samarbete med Skiset så erbjuder vi bokning av skidutrustning i Mayrhofen. Bokar ni online via Skiset kan ni spara upp till 50% jämfört med om ni hyr på plats.

Boka skidutrustningen online i Mayrhofen här

Skidskola i Mayrhofen

Vill ni förbättra er skidåkning eller helt enkelt lära er åka alpina skidor eller snowboard? Genom vår samarbetspartner CheckYeti hittar ni 29 olika klasser och instruktörer i Mayrhofen som kan hjälpa er med detta, dessutom med möjlighet till upp till 15% avdrag på normala priset. Många av klasserna har dessutom gratis avbokning.

Boka skidskola i Mayrhofen här

Hotell & boende i Mayrhofen

Hos oss hittar ni totalt 760 hotell, lägenheter och stugor/hus i Mayrhofen.
637 boendealternativ
Pris/natt från: 389 kr
8 boendealternativ
Pris/natt från: 993 kr
55 boendealternativ
Pris/natt från: 559 kr
59 boendealternativ
Pris/natt från: 838 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Mayrhofen

Nortlander
Sunweb
SnowTrex