Sökalternativ

Mayrhofen, Österrike

Mayrhofen ligger mitt i Zillertal i Tyrolen, ett av Österrikes största och bästa skidområden. Zillertaldalen är en mycket snösäker plats, tack vare Hintertuxerglaciären och den höga höjden. Byn ligger på ca 650 meter, men åkningen är ända upp till 3250 meter. På glaciären erbjuds även sommarskidåkning.

Mayrhofen är en mycket trevlig alpby som har ett perfekt utbud av skidåkning, restauranger, mysiga bygator och mängder av aktiviteter vid skiddagens slut. Dalen omges av höga bergstoppar och utsikten är helt hänförande.

Skidåkning i Mayrhofen

Zillertalsystemet, där Mayrhofen utgör hjärtat, erbjuder total 640 km pister och ca 170 liftar. Systemet är inte helt sammanlänkat, men man reser enkelt med skidbussen mellan områdena. Ett område nås med skidtåg, vilket också ingår i liftkortet.

Här finns blandad åkning för alla nivåer av åkare, från breda carvingpister till Österrikes brantaste pist Harakiri med 78 procents lutning! Det finns ca 70 blåa/gröna pister, ca 90 röda och ca 25 svarta pister. Området Ahorn passar barnfamiljerna allra bäst.

För den som gillar att hoppa och trixa finns en av Alpernas största och bästa snowparks: Vans Penken Park.

Aktiviteter i Mayrhofen/Zillertal

Det finns mängder av roligt att göra när benen behöver vila. Prova t.ex. en av de 16 rodelbanorna, ta ett stärkande bad i badhuset (erlebnistherme-zillertal.at) prova bergochdalbanan som man byggt på snö (arenacoaster.at) eller avsluta dagen med en drink i igloobaren på toppen av Ahornsystemet i White Lounge. (white-lounge.at).

För dig som är sugen på afterski hittar du klassisk österrisk underhållning både i byn och på berget Ice Bar, Brück'n Stadl och Arena är några av de mest populära ställena.

Hotell och pensioner i Mayrhofen/Zillertal

Eftersom Zillertal är ett stort område finns mängder av boendealternativ i de olika delarna av dalen. Som på många ställen i Österrike dominerar mindre familjeägda hotell och pensionat. Räkna med ett par hundra meter till liften, eller ta skidbussen.

Skidområden Mayrhofen är del av

Mayrhofen ingår i skidområdet Zillertal tillsammans med 5 andra skidorter.

Hyr utrustning i Mayrhofen

I samarbete med Skiset så erbjuder vi bokning av skidutrustning i Mayrhofen. Bokar ni online via Skiset kan ni spara upp till 50% jämfört med om ni hyr på plats, dessutom sparar ni 5% extra om ni bokar via oss istället för direkt hos Skiset.

Boka skidutrustningen online i Mayrhofen här

Hotell & boende i Mayrhofen

Hos oss hittar ni totalt 937 hotell, lägenheter och stugor/hus i Mayrhofen.
558 boendealternativ
Pris/natt från: 348 kr
41 boendealternativ
Pris/natt från: 605 kr
232 boendealternativ
Pris/natt från: 458 kr
105 boendealternativ
Pris/natt från: 750 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Mayrhofen