Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

FAQ - vanliga frågor om Mayrhofen

Här finner ni några av de vanligaste frågorna, och svar på dessa, som folk brukar ha om Mayrhofen när det gäller till resan dit, skidåkningen, saker att göra, boende etc.

Kan jag åka till Mayrhofen med tåg?

Ja, Mayrhofen har en egen tågstation så det är möjligt att resa hit med tåg. Du kan ta tåget hit från olika österrikiska städer och regioner, inklusive Innsbruck, Salzburg och Wien, samt från andra europeiska destinationer. Tågresan till Mayrhofen bjuder på pittoresk utsikt över de österrikiska alperna och är ett bekvämt alternativ för att ta sig hit.

Tågresan från Innsbruck är cirka 1 timme och 20 minuter och från Salzburg cirka 2, 5 timmar. Från Wien är resan betydligt längre, lite mer än 5 timmar. Normalt behöver du göra minst ett tågbyte från alla dessa städer.

Vilken flygplats ligger närmast Mayrhofen?

Den närmaste flygplatsen till Mayrhofen är Innsbruck Airport (INN), som ligger cirka 75 kilometer från skidorten. Innsbrucks flygplats är det bekvämaste alternativet för resenärer som flyger till Mayrhofen eftersom den erbjuder goda förbindelser från massor av olika internationella avreseorter och det är dessutom relativt enkelt att ta sig till Mayrhofen härifrån via väg och järnväg.

Hur tar jag mig från Innsbruck flygplats till Mayrhofen?

Det mest populära transferalternativet från Innsbrucks flygplats till Mayrhofen är med tåg. Ta en buss från flygplatsen till Innsbruck Hauptbahnhof, och därifrån är det bara lite mer än en timmes tågresa till Mayrhofen.

Ett annat alternativ är en shuttle bus. Flera bolag erbjuder detta från Innsbrucks flygplats direkt till Mayrhofen. Dessa bussar är ett bekvämt alternativ, särskilt om du har mycket bagage eller föredrar en direkt resa till skidorten utan byten. Se till att boka din transferservice i förväg för att säkra en plats.

Det går givetvis även att hyra bil eller boka taxi. Bilresan från Innsbrucks flygplats till Mayrhofen är strax över en timme om körförhållandena är optimala, i värsta fall upp till två timmar.

Finns det en snöpark i Mayrhofen?

Ja, i Mayrhofen kan du hitta Vans Penken Park som är en snöpark i världsklass med olika hopp, rails och andra funktioner som passar snowboardåkare och freestyleåkare på alla nivåer.

Vad gör Mayrhofen till en populär skidort?

Mayrhofen är känt för sitt fantastiska alpina landskap, ett brett utbud av skidbackar och en livlig afterski-scen, vilket gör det till ett eftertraktat resmål för skidåkare.

Vad är Snowbombing-festivalen i Mayrhofen?

Snowbombing är en välkänd musik- och vintersportfestival som hålls årligen i Mayrhofen, och erbjuder en unik blandning av skidåkning, snowboard och livemusik. Du kan läsa mer om den här.

Vad är priset för liftkort i Mayrhofen?

Ett lifkort i Mayrhofen för en dag är 72 EUR (813 kr) för vuxna. Dagspriset för ungdomar är 58 EUR (651 kr), och man betalar 33 EUR (370 kr) per dag för barn.

Har Mayrhofen några butiker som hyr ut skidor?

Hos oss hittar du 6 butiker som hyr ut skidor i Mayrhofen, se alla butikerna här. Tänk att det är bästa att boka er skidhyra online innan ni åker då de flesta butiker har onlinerabatter.

Finns det paketresor för skidsemester från Sverige till Mayrhofen, och vad kostar de?

Ja, det anordnas paketresor till Mayrhofen med avresa från Sverige, och de skidresearrangörer ni kan resa med hit är Nortlander, Sunweb och SnowTrex. För tillfället finns 813 paketerade skidresor tillgängliga med priser från 5732 kr. Ni kan se och filtrera bland alla paketresor här.

Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Mayrhofen

Nortlander
Sunweb
SnowTrex