Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Scheffau, Österrike

Skidorten Scheffau ligger i Tyrolen i de österrikiska alperna, och här hittar ni det mesta ni behöver veta om Scheffau. Skidsäsongen i Scheffau sträcker sig i regel från början av december till början av april.

Scheffau är öppen för skidåkning just nu och backarna har för tillfället ett rapporterat snödjup på 80 centimeter. Just idag är 90% av liftarna och 80% av backarna öppna.

I Scheffau hittar ni 82 liftar med en liftkapacitet på 145050 personer/timme. Det finns 270 kilometer preparerade pister totalt, fördelat på 114 kilometer blåa pister, 120 kilometer röda pister och för de mer erfarna skidåkarna, 36 kilometer svarta pister. Många liftar och pister tillhör hela skidområdet SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental som Scheffau ingår i, men man har tillgång till allt. Högsta punkten i skidsystemet ligger på 1869 meter, vilket ger en fallhöjd på 1249 meter. Här finns även riktigt långa pister, den längsta pisten har en längd på hela 6.5 kilometer.

För er som gillar att åka i mörker så finns det även möjlighet till nattskidåkning i Scheffau. För snowboardåkare eller de mer äventyrliga skidåkarna finns här även tillgång till funpark, samt en halfpipe-anläggning.

Finns det familjemedlemmer eller andra som är med på skidresan som inte är intresserade av att åka snowboard eller skidor i backarna kan man istället ägna sig åt längdskidåkning då det finns 148 kilometer spår för längskidåkning. För er som vill testa på något nytt (förmodligen) finns här även en rodelbana som är öppen för allmänheten, samt preperade spår för vinterhiking.

Flygplatser nära Scheffau

Vill man flyga till Scheffau så ligger flygplatsen Wolfgang A Mozart, Salzburg närmast, på ett avstånd av 64 kilometer från skidorten. Andra alternativa flygplatser som är möjliga att flyga till är Kranebitten, Innsbruck (74 kilometers avstånd), samt Franz Josef Strauss, München (98 kilometer från skidorten).

Skidorter i närheten av Scheffau

Inte långt från Scheffau ligger skidorten Ellmau, avståndet är endast 4 kilometer. Ni hittar även skidorterna Söll på 5 kilometers avstånd och Going, 6 kilometer från Scheffau.

Skidområden Scheffau är del av

Scheffau ingår i skidområdet Ski Welt tillsammans med 5 andra skidorter.

Hyr skidutrustning i Scheffau

Är ni intresserade av att hyra er skidutrustning på plats i Scheffau? Hyr ni skidorna, pjäxorna eller er snowboard via Skiset sparar ni ända upp till 50% av normala uthyrningspriset.

Boka skidutrustningen online i Scheffau här

Hotell & boende i Scheffau

Hos oss hittar ni totalt 261 hotell, lägenheter och stugor/hus i Scheffau.
235 boendealternativ
Pris/natt från: 619 kr
15 boendealternativ
Pris/natt från: 781 kr
10 boendealternativ
Pris/natt från: 647 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: 8593 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Scheffau

SnowTrex