Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Söll, Österrike

Söll är en stor skidort i Tyrolen västra delen av Österrike och del av Ski Welt Wilder Kaiser med 279 km pist. Totalt täcks 210 km av dem med snökanon. 91 liftar tar dig runt i området. Söll har öppet mellan december och april (stänger ofta ganska tidigt i april).

Söll passar alla typer av åkare och eftersom det är del av Ski Welt finns oändliga möjligheter att utforska nya områden och backar. Området passar sig allra bäst för dig som inte är en mycket avancerad åkare eller söker offpiståkning. Nybörjare och familjer finns sig väl tillrätta.

Den välkända bergstoppen Hohe Salve tronar över staden med härliga röda (förhållandevis lätta) och ett par svarta backar. Längre ned i dalen finns nybörjar-och barnområden. Mestadels åker du under trädgränsen.

Det finns ett område med skogsåkning som lämpar sig för dig som vill åka lite utanför pisten, men ändå ha närheten till liftsystemet.

Missa inte att njuta av mat och utsikt på någon av de många restaurangerna som finns runtom i massivet. Över 70 restauranger/caféer erbjuder allt från härliga gulaschsoppor till iskall öl.

Mer än skidåkning

Söll är välutvecklat för dig som vill uppleva annat än skid- eller snowboardåkning på semestern. Här hittar du mängder av andra roliga aktiviteter som t ex hiking (med eller utan snöskor), fina längdspår, häst och släde, paragliding och många inomhusaktiviteter som bowling, curling, squash och härlig badanläggning. Det finns även ett slags dagis för dig som söker barnpassning.

När det är dags att avsluta dagens skidåkning med en öl eller ett glas vin finns många afterskiställen att välja bland. Söll är känt för att ha bra pådrag även efter backarnas stängningstid.

Väl värt att nämna är de välpreparerade pulkbackarna (toboggan) där man kan hyra riktigt klassiska pulkor och sätta fart nedför backen i flera kilometer. De har öppet både dagtid och kvällstid och passar hela familjen utom de allra minsta.

Boende i Söll

Förr i tiden var Söll känt för att erbjuda mycket förmånligt boende till lågt pris genom ett välutvecklat nät av privatuthyrningar. Numer erbjuds dock även många i hotell också, de flesta tre- och fyrstjärniga.

I Söll finns boende i alla prisklasser, även camping. Värt att notera när du bokar ditt boende är hur långt det är till backarna. Skidområdet ligger en liten bit utanför själva orten och om du inte bor precis nedanför backen behöver du ta skidbussen. Den går dock mycket ofta så det bör inte vara något problem.

Kort transfertid och enkel resväg

Det är kort restid till Söll jämfört med många orter i alperna. Genom att flyga till en av de tre närbelägna flygplatserna är du snart framme i Söll. Närmast ligger Innsbruck och Salzburg, ca 8 mil bort, därefter München, ca 12 mil bort. Du kan boka transfer från flygplatsen direkt till Söll.

Om ni är fler än två kan det dock löna sig att hyra bil och köra själv. Det är en kort avstickare från motorvägen på ca femton minuter så du slipper att köra på trånga bergsvägar i flera mil.

Det finns ingen tågförbindelse hit utan du måste i så fall åka taxi sista biten, ett par mil.

Skidområden Söll är del av

Söll ingår i skidområdet Ski Welt tillsammans med 5 andra skidorter.

Hyr skidutrustning i Söll

Via Skiset kan ni hyra online allt för backen, oavsett om ni planerar att åka skidor eller snowboard. Dessutom kan det bli ni upp till 50% billigare jämfört med ordinarie pris.

Boka skidutrustningen online i Söll här

Skidskola i Söll

Om ni är ute efter att boka skidskola i Söll kan vi genom CheckYeti erbjuda 5 olika typer av lektioner för både skidåkning och snowboard för alla åldrar och nivåer. Många av lektionerna kan avbokas gratis och ni kan få ända upp till 15% rabatt jämfört med att boka på plats.

Boka skidskola i Söll här

Hotell & boende i Söll

Hos oss hittar ni totalt 246 hotell, lägenheter och stugor/hus i Söll.
219 boendealternativ
Pris/natt från: 632 kr
4 boendealternativ
Pris/natt från: 1113 kr
10 boendealternativ
Pris/natt från: 672 kr
13 boendealternativ
Pris/natt från: 655 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Söll

SnowTrex