Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Ellmau, Österrike

Ellmau är en skidort som ni hittar i Tyrolen i de österrikiska alperna, och på denna sida finns det mesta ni behöver veta för att lockas av en skidsemester hit. Skidsäsongen i Ellmau sträcker sig i regel från början av december till början av april.

Ellmau är öppen för skidåkning just nu och backarna har för tillfället ett rapporterat snödjup på 80 centimeter. Just idag är 91% av liftarna och 80% av backarna öppna.

I Ellmau hittar ni 82 liftar med en liftkapacitet på 145050 personer/timme. Det finns 270 kilometer preparerade pister totalt, fördelat på 114 kilometer blåa pister, 120 kilometer röda pister och för de mer erfarna skidåkarna, 36 kilometer svarta pister. Ellmau är en del av skidområdet SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, och man har därför access till alla lifter och pister i detta område. Högsta punkten i skidsystemet ligger på 1869 meter, vilket ger en fallhöjd på 1249 meter.

Om ni inte har fått nog av skidåkning efter en dag i backen så kan ni fortsätta att åka även när solen gått ner då det finns möjlighet till nattskidåkning i Ellmau. För snowboardåkare eller de mer äventyrliga skidåkarna finns här även tillgång till funpark, samt en halfpipe-anläggning.

Finns det familjemedlemmer eller andra som är med på skidresan som inte är intresserade av att åka snowboard eller skidor i backarna kan man istället ägna sig åt längdskidåkning då det finns 148 kilometer spår för längskidåkning. För er som vill testa på något nytt (förmodligen) finns här även en rodelbana som är öppen för allmänheten, samt preperade spår för vinterhiking.

Flygplatser nära Ellmau

För er som vill flyga ner till Ellmau så är det flygplatsen Wolfgang A Mozart, Salzburg som är den närmaste. Avståndet från denna flygplats till Ellmau är 61 kilometer. Andra alternativa flygplatser som är möjliga att flyga till är Kranebitten, Innsbruck (77 kilometers avstånd), samt Franz Josef Strauss, München (101 kilometer från skidorten).

Skidorter i närheten av Ellmau

Inte långt från Ellmau ligger skidorten Going, avståndet är endast 2 kilometer. Andra skidorter som ligger nära är Scheffau (4 kilometer) och Kirchberg (8 kilometer).

Skidområden Ellmau är del av

Ellmau ingår i skidområdet Ski Welt tillsammans med 5 andra skidorter.

Hyr skidutrustning i Ellmau

Via Skiset kan ni hyra online allt för backen, oavsett om ni planerar att åka skidor eller snowboard. Dessutom kan det bli ni upp till 50% billigare jämfört med ordinarie pris.

Boka skidutrustningen online i Ellmau här

Skidskola i Ellmau

Om ni är ute efter att boka skidskola i Ellmau kan vi genom CheckYeti erbjuda 8 olika typer av lektioner för både skidåkning och snowboard för alla åldrar och nivåer. Många av lektionerna kan avbokas gratis och ni kan få ända upp till 15% rabatt jämfört med att boka på plats.

Boka skidskola i Ellmau här

Hotell & boende i Ellmau

Hos oss hittar ni totalt 288 hotell, lägenheter och stugor/hus i Ellmau.
258 boendealternativ
Pris/natt från: 619 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: 1807 kr
14 boendealternativ
Pris/natt från: 782 kr
14 boendealternativ
Pris/natt från: 1128 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: 8602 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Ellmau

SnowTrex