Sökalternativ

Sölden, Österrike

Sölden är Österrikes största skidområde. Området är även känt som "Big 3" eftersom det utgörs av tre bergstoppar över 3 000 meter: Gailaschkogl (3 058 m), Schwarze Schneid (3 340 m) och Tiefenbachkogl (3 250 m). Området har expanderat genom åren och sista delen av liftsystemet öppnades 2003. Eftersom det ligger på hög höjd garanterar många skidresearrangörer till Sölden att det finns snö mellan oktober och maj.

Sölden består av flera skidområden, vilka förbinds med liftar. Två av områdena ligger på glaciärer. Det finns även goda möjligheter till offpiståkning då skidområdet är väl tilltaget och det är enkelt att nå offpiståkningen via liftsystemet. Totalt finns 148 kilometer pistade nerfarter i en härlig blandning för både nybörjare och avancerade åkare. Merparten av pisterna är blå och röda. Den längsta pisten är hela 15 km. Det finns 35 liftar, primärt stolsliftar och kabinbanor.

Skidsäsongen börjar redan i oktober, då det är premiär med Alpine Ski World Cup.

Byn Sölden och närområdet

Sölden som stad, eller by, är en ort med bofasta invånare, men som givetvis kretsar kring skidåkning. Staden lever på turism och skidnäringen. Det är dock en klassisk gammal österrikisk alpby och har en lång historia kring skidåkning. Skidåkningen har varit arrangerad här i nästan hundra år, vilket har gjort att byn är mycket välutvecklad för besökare, inte bara på berget utan även i byn och de aktiviteter, restauranger och evenemang som anordnas. Sölden har även omfattande nattliv med klassisk afterski som inte lämnar någon besviken. Om du vill ha det tyst och lugnt kanske boende i centrum av Sölden inte är det bästa alternativet.

Boende i Sölden

Sölden är den största orten i området, men det finns även tre närliggande byar du kan bo i som besökare: Hochsölden (2 090 m) , Zwieselstein (1 470 m) och Vent (1 900 m).

Om du väljer att bo i Hochsölden har du mycket nära till skidåkning på hög höjd, rakt utanför. Här finns många olika typer av boende, från gästhus till lyxiga hotell. En fördel i Hochsölden är att det är mycket begränsad biltrafik.

Vill du bo lite lugnare är Zwieselstein ett bra alternativ. Här har du närhet till skidåkning både i Sölden och i de närliggande skidorterna Obergurgl och Hochgurgl.

Vent är också ett lugnare boendealternativ som passar barnfamiljen eller dig som vill ha en lite lugnare atmosfär. Det passar även bra för dig åt alpinism.

Andra aktiviteter

Om du vill vila en dag eller hitta på något roligt efter skidåkningen finns mängder med aktiviteter. Det går inte att missa någon av de härliga bergshyttorna, restaurangerna eller after-skin. Sölden stoltserar med ca 45 after-skiställen och 8 disco.

Det erbjuds även många klassiska vinteraktiviter som fina längdspår, åktur med häst och släde, skridskoåkning (utomhus), paragliding och snöskovandring. Det finns även möjlighet att åka bob (toboggan).

Värt att prova är även badhuset i Freizeit Arena där det finns ett härligt center med pool, vattenrutschkana, bubbelpool och en omfattande spa- och bastuanläggning. Läs mer om denna plats här Freizeit Sölden

Hyr utrustning i Sölden

I samarbete med Skiset så erbjuder vi bokning av skidutrustning i Sölden. Bokar ni online via Skiset kan ni spara upp till 50% jämfört med om ni hyr på plats, dessutom sparar ni 5% extra om ni bokar via oss istället för direkt hos Skiset.

Boka skidutrustningen online i Sölden här

Hotell & boende i Sölden

Hos oss hittar ni totalt 625 hotell, lägenheter och stugor/hus i Sölden.
319 boendealternativ
Pris/natt från: 456 kr
9 boendealternativ
Pris/natt från: 790 kr
176 boendealternativ
Pris/natt från: 330 kr
116 boendealternativ
Pris/natt från: 710 kr
5 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Sölden