Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.
Sölden är Österrikes största skidområde. Området är även känt som "Big 3" eftersom det utgörs av tre bergstoppar över 3 000 meter: Gailaschkogl (3 058 m), Schwarze Schneid (3 340 m) och Tiefenbachkogl (3 250 m). Området har expanderat genom åren och sista delen av liftsystemet öppnades 2003. Eftersom det ligger på hög höjd garanterar många skidresearrangörer till Sölden att det finns snö mellan oktober och maj.

Sölden består av flera skidområden, vilka förbinds med liftar. Två av områdena ligger på glaciärer. Det finns även goda möjligheter till offpiståkning då skidområdet är väl tilltaget och det är enkelt att nå offpiståkningen via liftsystemet. Totalt finns 148 kilometer pistade nerfarter i en härlig blandning för både nybörjare och avancerade åkare. Merparten av pisterna är blå och röda. Den längsta pisten är hela 15 km. Det finns 35 liftar, primärt stolsliftar och kabinbanor.

Skidsäsongen börjar redan i oktober, då det är premiär med Alpine Ski World Cup.

Byn Sölden och närområdet

Sölden som stad, eller by, är en ort med bofasta invånare, men som givetvis kretsar kring skidåkning. Staden lever på turism och skidnäringen. Det är dock en klassisk gammal österrikisk alpby och har en lång historia kring skidåkning. Skidåkningen har varit arrangerad här i nästan hundra år, vilket har gjort att byn är mycket välutvecklad för besökare, inte bara på berget utan även i byn och de aktiviteter, restauranger och evenemang som anordnas. Sölden har även omfattande nattliv med klassisk afterski som inte lämnar någon besviken. Om du vill ha det tyst och lugnt kanske boende i centrum av Sölden inte är det bästa alternativet.

Boende i Sölden

Sölden är den största orten i området, men det finns även tre närliggande byar du kan bo i som besökare: Hochsölden (2 090 m) , Zwieselstein (1 470 m) och Vent (1 900 m).

Om du väljer att bo i Hochsölden har du mycket nära till skidåkning på hög höjd, rakt utanför. Här finns många olika typer av boende, från gästhus till lyxiga hotell. En fördel i Hochsölden är att det är mycket begränsad biltrafik.

Vill du bo lite lugnare är Zwieselstein ett bra alternativ. Här har du närhet till skidåkning både i Sölden och i de närliggande skidorterna Obergurgl och Hochgurgl.

Vent är också ett lugnare boendealternativ som passar barnfamiljen eller dig som vill ha en lite lugnare atmosfär. Det passar även bra för dig åt alpinism.

Andra aktiviteter

Om du vill vila en dag eller hitta på något roligt efter skidåkningen finns mängder med aktiviteter. Det går inte att missa någon av de härliga bergshyttorna, restaurangerna eller after-skin. Sölden stoltserar med ca 45 after-skiställen och 8 disco.

Det erbjuds även många klassiska vinteraktiviter som fina längdspår, åktur med häst och släde, skridskoåkning (utomhus), paragliding och snöskovandring. Det finns även möjlighet att åka bob (toboggan).

Värt att prova är även badhuset i Freizeit Arena där det finns ett härligt center med pool, vattenrutschkana, bubbelpool och en omfattande spa- och bastuanläggning. Läs mer om denna plats här Freizeit Sölden

Vanliga frågor och svar

Läs svaret på 8 vanliga frågor som folk brukar ställa om Sölden, bland annat:

Byar i närheten av Sölden

I närheten av Sölden med tillgång till skidåkningen där hittar ni byn Hochsölden som är en möjlighet att bo i om ni planerar en skidresa till Sölden.

Skidresor

Just kan ni hitta 2637 skidresor till Sölden hos oss, med pris från 12559 kr.

Hyr skidutrustning

Boka er skidutrustning i Sölden i förväg och spara ända upp till 50% jämfört med att boka på plats.

Mer om skidhyra i Sölden

Skidskolor

Vill ni förbättra er skidåkning eller helt enkelt lära er åka alpina skidor eller snowboard? Genom vår samarbetspartner CheckYeti hittar ni 12 olika klasser och instruktörer i Sölden som kan hjälpa er med detta, dessutom med möjlighet till upp till 15% avdrag på normala priset. Många av klasserna har dessutom gratis avbokning.

Boka skidskola i Sölden här

Restauranger

Det finns 79 restauranger i Sölden och 28 olika typer av kök, varav de mest populära är Europeiskt, Österrikiskt och Centraleuropéeiskt.

Hotell & boenden

Hos oss hittar ni totalt 394 hotell, lägenheter och stugor/hus i Sölden.
304 boenden
Pris/natt från:
519 kr
Ett boende
Pris/natt från:
1015 kr
39 boenden
Pris/natt från:
820 kr
47 boenden
Pris/natt från:
808 kr
3 boenden
Pris/natt från:
3984 kr

Vi arrangerar skidresor till Sölden