Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Obertauern, Österrike

Statistiskt sett är Obertauern Alpernas mest snösäkra skidort, där du kan åka på natursnö från november till maj. Byns höga läge på 1740 meter och med åkhöjd upp till 2350 meter, gör det till ett gott val för den som garanterat vill ha äkta snö.

Skidåkning i Obertauern

Obertauerns skidsystem är byggt på topparna kring dalen, där själva byn ligger i mitten. Systemet är format som en slags kittel vilket gör att alla väderstreck finns representerade. Det är dessutom mycket välplanerat och det är aldrig långt till en lift, vilket gör att det passar både skid- och brädåkare.

Totalt finns ca 10 mil pister och 26 stycken liftar. Dessutom finns det goda möjligheter att göra små avstickare för lite offpiståkning med utgångsläge från flera av liftarna. Ta er till t.ex. Kesselspitz.

Merparten av backarna är röda eller blå, men det finns flera riktigt vassa svarta pister, bland annat puckelpisten G2. Här finns även några av Alpernas brantaste pister, med en fallhöjd på över 600 meter, så brant att pistmaskinen inte kan preparera backarna. Sök dig till området Gamsleitenpisten för de brantaste backarna.

Är du ute efter familjevänliga backar med mer moderat lutning bör ni söka er till Sonnenlift eller barnbackarna vid Edelweiss.

Aktiviteter i Obertauern

Obertauern är mer skidåkning än många andra orter i Österrike, men självklart finner du afterski även här! Lürzer Alm är ett av de riktigt klassiska ställena, ett jätteställe med flera dansgolv och många konserter. Den yngre publiken hänger gärna på Monkey's Heaven.

Utanför backen kan du ägna dig åt många olika sportaktiviteter. Här finns t.ex. bowling och möjlighet att åka hästsläde.

Hotell i Obertauern

Obertauern sägs vara en av de orter i Alperna som har högst hotellstandard. Som i många österrikiska skidorter så är merparten av hotellen mindre familjeägda etablissemang, men det finns även större hotell med alla bekvämligheter man kan önska sig.

De flesta hotell ligger centralt och du kan åka skidor från och till dörren.

Resa till Obertauern

Boka flygbiljett till Salzburg och res vidare med buss, taxi eller hyrbil. Det tar ca 1,5 timmar. Det är även möjligt att flyga till Innsbruck, men det är betydligt längre transfertid.

Vanliga frågor och svar om Obertauern

Läs svaret på 7 vanliga frågor som folk brukar ställa om Obertauern, bland annat:

Hyr skidutrustning i Obertauern

I samarbete med ALPINRESORTS.com så erbjuder vi bokning av skidutrustning i Obertauern. Bokar ni online via ALPINRESORTS.com kan ni spara upp till 50% jämfört med om ni hyr på plats.

Boka skidutrustningen online i Obertauern här

Skidskola i Obertauern

Vill ni förbättra er skidåkning eller helt enkelt lära er åka alpina skidor eller snowboard? Genom vår samarbetspartner CheckYeti hittar ni 7 olika klasser och instruktörer i Obertauern som kan hjälpa er med detta, dessutom med möjlighet till upp till 15% avdrag på normala priset. Många av klasserna har dessutom gratis avbokning.

Boka skidskola i Obertauern här

Hotell & boende i Obertauern

Hos oss hittar ni totalt 105 hotell, lägenheter och stugor/hus i Obertauern.
49 boenden
Pris/natt från: 1647 kr
Ett boende
Pris/natt från: Okänt
Ett boende
Pris/natt från: 1850 kr
19 boenden
Pris/natt från: 669 kr
33 boenden
Pris/natt från: 1194 kr
2 boenden
Pris/natt från: 2141 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Obertauern

Nortlander