Sökalternativ

Obertauern, Österrike

Statistiskt sett är Obertauern Alpernas mest snösäkra skidort, där du kan åka på natursnö från november till maj. Byns höga läge på 1740 meter och med åkhöjd upp till 2350 meter, gör det till ett gott val för den som garanterat vill ha äkta snö.

Skidåkning i Obertauern

Obertauerns skidsystem är byggt på topparna kring dalen, där själva byn ligger i mitten. Systemet är format som en slags kittel vilket gör att alla väderstreck finns representerade. Det är dessutom mycket välplanerat och det är aldrig långt till en lift, vilket gör att det passar både skid- och brädåkare.

Totalt finns ca 10 mil pister och 26 stycken liftar. Dessutom finns det goda möjligheter att göra små avstickare för lite offpiståkning med utgångsläge från flera av liftarna. Ta er till t.ex. Kesselspitz.

Merparten av backarna är röda eller blå, men det finns flera riktigt vassa svarta pister, bland annat puckelpisten G2. Här finns även några av Alpernas brantaste pister, med en fallhöjd på över 600 meter, så brant att pistmaskinen inte kan preparera backarna. Sök dig till området Gamsleitenpisten för de brantaste backarna.

Är du ute efter familjevänliga backar med mer moderat lutning bör ni söka er till Sonnenlift eller barnbackarna vid Edelweiss.

Aktiviteter i Obertauern

Obertauern är mer skidåkning än många andra orter i Österrike, men självklart finner du afterski även här! Lürzer Alm är ett av de riktigt klassiska ställena, ett jätteställe med flera dansgolv och många konserter. Den yngre publiken hänger gärna på Monkey's Heaven.

Utanför backen kan du ägna dig åt många olika sportaktiviteter. Här finns t.ex. bowling och möjlighet att åka hästsläde.

Hotell i Obertauern

Obertauern sägs vara en av de orter i Alperna som har högst hotellstandard. Som i många österrikiska skidorter så är merparten av hotellen mindre familjeägda etablissemang, men det finns även större hotell med alla bekvämligheter man kan önska sig.

De flesta hotell ligger centralt och du kan åka skidor från och till dörren.

Resa till Obertauern

Boka flygbiljett till Salzburg och res vidare med buss, taxi eller hyrbil. Det tar ca 1,5 timmar. Det är även möjligt att flyga till Innsbruck, men det är betydligt längre transfertid.

Hyr utrustning i Obertauern

I samarbete med Skiset så erbjuder vi bokning av skidutrustning i Obertauern. Bokar ni online via Skiset kan ni spara upp till 50% jämfört med om ni hyr på plats, dessutom sparar ni 5% extra om ni bokar via oss istället för direkt hos Skiset.

Boka skidutrustningen online i Obertauern här

Hotell & boende i Obertauern

Hos oss hittar ni totalt 108 hotell, lägenheter och stugor/hus i Obertauern.
34 boendealternativ
Pris/natt från: 1364 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
1 boendealternativ
Pris/natt från: 1588 kr
27 boendealternativ
Pris/natt från: 574 kr
42 boendealternativ
Pris/natt från: 1025 kr
3 boendealternativ
Pris/natt från: 1838 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Obertauern