Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

FAQ - vanliga frågor om Obertauern

Här finner ni några av de vanligaste frågorna, och svar på dessa, som folk brukar ha om Obertauern när det gäller till resan dit, skidåkningen, saker att göra, boende etc.

Vart skulle jag flyga om jag vill åka på skidsemester till Obertauern?

Ditt bästa alternativ skulle vara att flyga till Salzburgs flygplats som ligger cirka 90 kilometer från Obertauern. På grund av flygplatsens närhet till Obertauern är det bara 1 timme och 15 minuters bilresa mellan flygplatsen och skidorten. Det finns shuttle service till Obertauern från och till flygplatsen, och andra alternativ är förstås att hyra en egen bil eller ta en taxi.

Ett annat alternativ är att flyga till Klagenfurt, men detta är en mindre flygplats, så det är svårare att hitta bra flygalternativ hit. På toppen av det är det lite längre till skidorten härifrån, cirka 150 kilometer, och körtiden är nästan 2 timmar.

Vilka är de bästa centralt belägna hotellen i Obertauern?

Om du letar efter flashiga femstjärniga hotell finns det tyvärr inga i Obertauern. Det finns dock gott om bra 4-stjärniga hotellalternativ som är högt rankade av sina gäster mycket nära byns centrum. Några hotell värda att kolla in är Hotel Römerhof Superior, Das Kohlmayr Superior och Hotel Kristall (något längre från byns centrum). Det finns dock många fler alternativ, kolla in alla hotell i Obertauern här.

Är Obertauern en bra skidort för familjer?

Ja, Obertauern vänder sig till familjer och har särskilda barnzoner, skidskolor och en rad barnvänliga boenden. Bobby Land-området är perfekt för unga skid- och snowboardåkare, såväl som yngre barn som kan leka i Bobby's Monster Park med roliga karaktärer och diverse barnaktiviteter.

Är Obertauern en snösäker skidort?

Ja, absolut. På grund av sin höga höjd är den gynnsam för naturligt snöfall och snöskydd. Dess läge i de österrikiska alperna och de omgivande bergskedjorna hjälper till att fånga fukthaltig luft, vilket resulterar i tillförlitliga snöförhållanden. Obertauern har också ett omfattande system för konstsnötillverkning ifall det har varit mindre snö ett tag. Och slutligen, många av Obertauerns backar är norrvända, vilket hjälper till att upprätthålla bättre snöförhållanden genom att minska solens påverkan på snön.

Vad är priset för liftkort i Obertauern?

Ett liftkort i Obertauern kostar 59 EUR (680 kr) för en dag för en vuxen, för ungdomar 44 EUR (513 kr) och för barn 30 EUR (340 kr).

Kan jag hyra skidutrustning i Obertauern?

Hos oss hittar du 7 butiker som hyr ut skidor i Obertauern, se alla butikerna här. Tänk att det är bästa att boka er skidhyra online innan ni åker då de flesta butiker har onlinerabatter.

Finns det skidresor för skidsemester från Sverige till Obertauern, och vad kostar de?

Ja, det anordnas skidresor till Obertauern med avresa från Sverige, och de skidresearrangörer ni kan resa med hit är Nortlander. För tillfället finns 1769 paketerade skidresor tillgängliga med priser från 9004 kr. Ni kan se och filtrera bland alla skidresor här.

Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Obertauern

Nortlander