Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.
Igls är en skidort som ni hittar i Tyrolen i de österrikiska alperna, och på denna sida finns det mesta ni behöver veta för att lockas av en skidsemester hit. Skidsäsongen i Igls sträcker sig i regel från mitten av december till början av april.

I Igls hittar ni 6 liftar med en liftkapacitet på 6170 personer/timme. Det finns 19 kilometer preparerade pister totalt, fördelat på 5 kilometer blåa pister, 10 kilometer röda pister och för de mer erfarna skidåkarna, 4 kilometer svarta pister. Högsta punkten i skidsystemet ligger på 1965 meter, vilket ger en fallhöjd på 956 meter.

I Igls kan ni även testa på nattskidåkning då vissa pister är upplysta när mörkret lagt sig. För snowboardåkare eller de mer äventyrliga skidåkarna finns här även tillgång till funpark, samt en halfpipe-anläggning.

Finns det familjemedlemmer eller andra som är med på skidresan som inte är intresserade av att åka snowboard eller skidor i backarna kan man istället ägna sig åt längdskidåkning då det finns 200 kilometer spår för längskidåkning. Om ni vill ta det lite lugnare en dag och få en skön vinterupplevelse kan ni ger ut och vandra, i Igls finns nämligen preparerade spår för vinterhiking.

Flygplatser nära Igls

Flyger man till Kranebitten, Innsbruck kommer man riktigt nära Igls då avståndet mellan flygplatsen och skidorten endast är 6 kilometer. Transfertiden blir därmed kort och kostnaden normalt sett lägre än då avståndet är långt. Andra alternativa flygplatser som är möjliga att flyga till är Bolzano Airport (86 kilometers avstånd), samt Allgäu Airport/Memmingen (122 kilometer från skidorten).

Skidorter i närheten av Igls

Inte långt från Igls ligger skidorten Axamer Lizum, avståndet är endast 9 kilometer. Ni hittar även skidorterna Fulpmes på 10 kilometers avstånd och Neustift, 16 kilometer från Igls.

Hyr skidutrustning

Hyr ni era skidor, pjäxor och snowboards online kan det bli ändå upp till 50% billigare istället för att hyra på plats vilket sparar er både tid och pengar jämfört med att göra det när ni kommer till Igls.

Mer om skidhyra i Igls

Skidskolor

I Igls kan ni boka 29 olika typer av skidlektioner, skidskolor eller skidinstruktörer. Ni hittar alternativ för alla åldrar och olika typer av kunskapsnivåer. Vi samarbetar med CheckYeti som är specialist inom onlinebokning av skidklasser och kan erbjuda i många fall gratis avbokning och i bästa fall upp till 15% billigare än orginalpriset.

Boka skidskola i Igls här

Restauranger

Det finns 33 restauranger i Igls och 22 olika typer av kök, varav de mest populära är Europeiskt, Österrikiskt och Centraleuropéeiskt.

Hotell & boenden

Hos oss hittar ni totalt 26 hotell, lägenheter och stugor/hus i Igls.
15 boenden
Pris/natt från:
450 kr
4 boenden
Pris/natt från:
517 kr
7 boenden
Pris/natt från:
809 kr