Sökalternativ

Vilket sökalternativ passar mig?

Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.

Bad Gastein, Österrike

Bad Gastein sägs vara en av världens vackraste skidorter, men så ligger den också mitt i en nationalpark, Hohe Tauern. Orten är en av de mest populära skidresmålen för oss skandinaver. Ett besök i Bad Gastein innebär fantastisk skidåkning, pudersnö, sol och kurbad. På senare år har orten även blivit känd för sina läckra svenska julbord på hotell Salzburger Hof. På ett enda dygn kan du hinna med julbord, spa och skidåkning! Vilken är din favorit?

Bad Gastein ligger i området Gastein i östra delen av alperna och har en fantastisk säsong som sträcker sig från november till maj. Dess geografiska läge ger både snö- och solsäkerhet. I den nedre delen ligger själva byn och i den övre backarna.

Party eller perfekt lugn?

Området passar lika perfekt för det partysugna kompisgänget som barnfamiljen - man väljer bara olika slags boende och olika backar. Det är lika känt som partystaden nummer ett bland skidfantasterna som barnfamiljens perfekta vinterresmål utanför Sverige. Sant är också att backarna verkligen passar alla typer av åkare, eftersom områdets olika delar har så olika karaktär.

Skidåkning i flera vackra områden

Skidåkningen koncentreras kring bergen Stubnerkogel samt Graukogel. Systemet är inte sammanhängande, utan uppdelat på flera olika. Här finns även Bad Hofgastein, Sportgastein och Dorfgastein. Varje del har sin karaktär och det finns backar för alla, vuxna som knattar, över trädgränsen som under. Det svåra varje morgon är att bestämma sig för var man vill åka.

Vid Stubnerkugel kan ni glida neråt dalen på Österrikes längsta pist, Nummer 11, som förstås är just elva kilometer lång. Här finns de längsta och mjukaste backarna. De brantare backarna ligger kring Graukogel. Gillar du skogsåkning? I Dorfgastein är känslan som att befinna sig i USA - vindlande backar mellan snötäckta granar. Pisterna är långa och breda och liftköerna korta. Dorfgastein har röstats fram som bästa skidort i Österrike flera år på raken.

Coolt och hett efter dagens åk

Spännande aktiviteter väntar även efter backen. Bad Gasteins kända varma källor är givetvis ett måste. "Bad" betyder "spa" på tyska och det är just vad orten var känd för till en början. Här hittades källor redan på 1400-talet och det finns en lång tradition av spabehandlingar i alla former. Ett hett tips är alltså att utforska det helande varma vattnet där de europeiska kungligheterna vilat upp sig under årens lopp. Ta med dig din egen kung eller drottning och njut av de varma baden. Att halvligga utomhus, i 35-gradigt vatten, omgiven av altoppar och gnistrande snö är kanske höjdpunkten på resan? Den nybyggda badanläggningen Felsentherme ligger bredvid Hotel Salzburger Hof och är varmt värd ett besök. Nytt för i år är Die Alpen Therme Gastein - häftig upplevelse i utomhusbassäng med 360 graders vy över bergen. Bada och njut i en pool på 30 000 kvadratmeter. Avsluta kvällen med att besöka någon av ortens nattklubbar. Nattlivet är känt som det hetaste i Österrike!

För dig som är lite mer äventyrligt lagd finns det gott om möjligheter till bland annat isklättring. Om det är för äventyrligt kanske en tur med lama passar? Eller en romantisk slädtur genom kvällen med bjällrorna klingande under den stjärnbeströdda himlen.

Res hit - snabbt och smidigt

Badgastein når du enklast genom att flyga till Salzburg. Det går även utmärkt att resa via München eller Innsbruck. Från Salzburg tar det drygt en timme med buss eller taxi, från Innsbruck och München två. Flyg med lågprisflyg och res vidare med flygbuss. Kan det bli enklare?

Hyr skidutrustning i Bad Gastein

Hyr ni era skidor, pjäxor och snowboards online kan det bli ändå upp till 50% billigare istället för att hyra på plats vilket sparar er både tid och pengar jämfört med att göra det när ni kommer till Bad Gastein.

Boka skidutrustningen online i Bad Gastein här

Skidskola i Bad Gastein

I Bad Gastein kan ni boka 22 olika typer av skidlektioner, skidskolor eller skidinstruktörer. Ni hittar alternativ för alla åldrar och olika typer av kunskapsnivåer. Vi samarbetar med CheckYeti som är specialist inom onlinebokning av skidklasser och kan erbjuda i många fall gratis avbokning och i bästa fall upp till 15% billigare än orginalpriset.

Boka skidskola i Bad Gastein här

Hotell & boende i Bad Gastein

Hos oss hittar ni totalt 248 hotell, lägenheter och stugor/hus i Bad Gastein.
171 boendealternativ
Pris/natt från: 400 kr
3 boendealternativ
Pris/natt från: 690 kr
46 boendealternativ
Pris/natt från: 560 kr
28 boendealternativ
Pris/natt från: 1085 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Bad Gastein