Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

FAQ - vanliga frågor om Bad Gastein

Här finner ni några av de vanligaste frågorna, och svar på dessa, som folk brukar ha om Bad Gastein när det gäller till resan dit, skidåkningen, saker att göra, boende etc.

Kan jag åka tåg till Bad Gastein?

Ja, då Bad Gastein har en egen tågstation är det absolut möjligt att göra, men att åka från hela vägen från Sverige innebär så klart en del byten och lång restid. Den stora fördelen med Bad Gasteins tågstation är att det finns tåg direkt från både Salzburg och Innsbruck, och även från tyska München, tre städer med gott om direktflyg från Sverige, vilket ger fördelen att man kan få en mycket smidig (och miljövänlig) transfer från flygplatsen till skidorten.

Finns det barnvänliga aktiviteter i Bad Gastein?

Absolut! Förutom den uppenbara vinteraktiviteten skidåkning, kan familjer njuta av aktiviteter som pulka, minigolf och besöka äventyrslekplatsen "Abenteuerspielplatz Bad Gastein".

Hur tar jag mig till Bad Gastein från Salzburgs flygplats?

Bad Gastein har lyxen att ha en tågstation, något som inte är vanligt i skidorter i Alperna. På grund av detta kan du enkelt ta tåget från Salzburgs flygplats, vilket tar cirka 1,5 till 2 timmar. Taxi, transfer eller hyrbil är också möjliga alternativ, vanligtvis något dyrare dock.

Talas engelska allmänt i Bad Gastein?

Ja, Bad Gastein lever främst på turism, och eftersom engelska är det språk som brukar talas av besökarna (förutom tyska förstås) talas det flitigt, allt för att underlätta kommunikationen för besökarna :-)

Vad är Gastein-kortet och hur fungerar det?

Gastein-kortet ger rabatter på olika aktiviteter och tillgång till kollektivtrafiken i Gasteindalen.

Vilka är de populäraste attraktionerna i Bad Gastein?

Tja, skidåkning är naturligtvis den främsta attraktionen i Bad Gastein, men när det kommer till saker att se och uppleva förutom det har du Bad Gasteins vattenfall (Bad Gastein Wasserfall), de berömda termalbaden Felsentherme och Alpentherme, och naturligtvis hängbron Stubnerkogel. Att ta linbanan uppför berget Graukogel och njuta av utsikten är också en populär sak att göra, liksom att bara strosa genom byn och njuta av den fina Belle Époque-arkitekturen.

Vilken är den bästa tiden att besöka Bad Gastein?

Bad Gastein är ett resmål året runt, det handlar inte bara om skidåkning. Skidsäsongen varar vanligtvis mellan december och mars, liksom andra vintersporter förstås. På sommaren (juni till september) är vandring huvudattraktionen men det finns också andra utomhusaktiviteter som mountainbike, besöka spa och paragliding bara för att nämna några.

Vad är priset för liftkort i Bad Gastein?

Ett liftkort i Bad Gastein kostar 74 EUR (833 kr) för en dag för en vuxen, för ungdomar 57 EUR (643 kr) och för barn 37 EUR (417 kr).

Om jag vill hyra skidor i Bad Gastein, var kan jag göra det?

Bad Gastein har 2 ställen som hyr ut skidor: First Descent och Hervis Bad Gastein. Läs mer om butikerna och boka er skidutrustning online här.

Vilka anordnar charterresor för skidsemester till Bad Gastein?

STS Alpresor, Lion Alpin, Nortlander, Slopetrotter, SKILINK, Sunweb, Slopestar och SnowTrex anordnar färdigpaketerade skidresor till Bad Gastein. Totalt sett finns just nu 9750 charterresor under vintertid tillgängliga, med priser från 4612 kr. Ni kan söka bland alla resorna här.

Vi arrangerar skidresor till Bad Gastein

STS Alpresor
Lion Alpin
Nortlander
Slopetrotter
SKILINK
Sunweb
Slopestar
SnowTrex