Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Bad Hofgastein, Österrike

Skidorten Bad Hofgastein ligger i österrikiska staten Salzburg, eller Salzburgerland som österrikarna kallar det, och här hittar ni det mesta ni behöver veta om Bad Hofgastein. Skidsäsongen i Bad Hofgastein sträcker sig i regel från början av december till mitten av april.

Det är idag massor av snö i backarna, hela 200 centimeter, och självklart är är liftar och backar öppna i Bad Hofgastein. Just idag är 94% av liftarna och 87% av backarna öppna.

Bad Hofgastein har pister på totalt 82 kilometer, varav 30 kilometer är blåa enkla pister, 49 kilometer röda och lite mer utmanande backar, samt 2 kilometer svarta och mer svåråkta pister. Här finns 18 liftar, med en totalkapacitet på 35061 personer/timme. Då Bad Hofgastein tillhör skidområdet Bad Gastein/Bad Hofgastein - Schlossalm/Angertal/Stubnerkogel har man tillgång till alla faciliteter i alla skidorter som ingår. Högsta punkten i skidsystemet ligger på 2300 meter, vilket ger en fallhöjd på 1440 meter. Här finns även riktigt långa pister, den längsta pisten har en längd på hela 10 kilometer. För snowboardåkare eller de mer äventyrliga skidåkarna finns här även tillgång till funpark, samt en halfpipe-anläggning.

Finns det familjemedlemmer eller andra som är med på skidresan som inte är intresserade av att åka snowboard eller skidor i backarna kan man istället ägna sig åt längdskidåkning då det finns 35 kilometer spår för längskidåkning. Utöver skidåkning finns det här även möjlighet till vinterhiking, och även en rodelbana om man vill prova på det.

Flyg till Bad Hofgastein

För er som vill flyga ner till Bad Hofgastein så är det flygplatsen Wolfgang A Mozart, Salzburg som är den närmaste. Avståndet från denna flygplats till Bad Hofgastein är 69 kilometer. Andra alternativa flygplatser som är möjliga att flyga till är Kärnten, Klagenfurt (111 kilometers avstånd), samt Kranebitten, Innsbruck (133 kilometer från skidorten).

Närmaste skidorter till Bad Hofgastein

Inte långt från Bad Hofgastein ligger skidorten Bad Gastein, avståndet är endast 7 kilometer. Andra skidorter som ligger nära är Rauris (10 kilometer) och Grossarl-Dorfgastein (10 kilometer).

Hyr skidutrustning i Bad Hofgastein

I samarbete med Skiset så erbjuder vi bokning av skidutrustning i Bad Hofgastein. Bokar ni online via Skiset kan ni spara upp till 50% jämfört med om ni hyr på plats.

Boka skidutrustningen online i Bad Hofgastein här

Hotell & boende i Bad Hofgastein

Hos oss hittar ni totalt 221 hotell, lägenheter och stugor/hus i Bad Hofgastein.
157 boendealternativ
Pris/natt från: 302 kr
2 boendealternativ
Pris/natt från: 669 kr
35 boendealternativ
Pris/natt från: 469 kr
27 boendealternativ
Pris/natt från: 990 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Bad Hofgastein

Slopestar