Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.
Boka i Gerlitzen

Gerlitzen, Österrike

Gerlitzen är en skidort som ni hittar i förbundslandet Kärnten i östra delarna av de österrikiska alperna, och på denna sida finns det mesta ni behöver veta för att lockas av en skidsemester hit. Skidsäsongen i Gerlitzen sträcker sig i regel från början av december till början av april.

Gerlitzen är öppen för skidåkning just nu och backarna har för tillfället ett rapporterat snödjup på 100 centimeter. Just idag är 95% av liftarna och 95% av backarna öppna.

Gerlitzen har pister på totalt 52 kilometer, varav 11 kilometer är blåa enkla pister, 34 kilometer röda och lite mer utmanande backar, samt 6 kilometer svarta och mer svåråkta pister. Här finns 20 liftar, med en totalkapacitet på 26600 personer/timme. Högsta punkten i skidsystemet ligger på 1911 meter, vilket ger en fallhöjd på 911 meter. Den längsta pisten som finns i Gerlitzen är 3.5 kilometer.

Finns det familjemedlemmer eller andra som är med på skidresan som inte är intresserade av att åka snowboard eller skidor i backarna kan man istället ägna sig åt längdskidåkning då det finns 25 kilometer spår för längskidåkning. Utöver skidåkning finns det här även möjlighet till vinterhiking, och även en rodelbana om man vill prova på det.

Flyg till Gerlitzen

Snabbaste sättet att ta sig till Gerlitzen är normalt sett med flyg, om man nu inte bor alldeles i närheten. Flygplatsen Kärnten, Klagenfurt ligger endast 33 kilometer från Gerlitzen, vilket är en fördel då transferalternativen är många och restiden blir kort. Andra alternativa flygplatser som är möjliga att flyga till är Brnik, Ljubljana (66 kilometers avstånd), samt Thalerhof, Graz (121 kilometer från skidorten).

Närmaste skidorter till Gerlitzen

Skidorter nära Gerlitzen är bland annat Bad Kleinkirchheim (16 kilometers avstånd), Turracher Höhe (25 kilometers avstånd) och Kranjska Gora (25 kilometers avstånd).

Hotell & boende i Gerlitzen

Hos oss hittar ni totalt 63 hotell, lägenheter och stugor/hus i Gerlitzen.
63 boendealternativ
Pris/natt från: 618 kr