Sökalternativ

Obergurgl, Österrike

Skidorten Obergurgl är Österrikes allra högst belägna skidort på 1 930 meters höjd. Skidåkningen går ända upp till 3 080 meter och utgör därför ett av Österrikes, och Alpernas, absolut mest snösäkra områden. Dessutom är 99 % av skidområdet nåbart med snökanoner, så säsongen börjar tidigt här, redan i mitten av november.

Obergurgl ligger längst in i Ötzdalen i västra Österrike, i självaste Tyrolen.

Obergurgl är stort och blir sällan trångt. Det är fantastisk natur att blicka ut över under skidsemestern. På toppen av Wurmkogl, en av de högsta topparna, har det nyligen byggs en panoramarestaurang med utblick över omgivande alper – ett absolut måste under skidveckan i Obergurgl. Härifrån ser du även ut över italienska Dolomiterna.

Fantastiskt skidområde med underbar Alpvy

Obergurgl har ett toppmodernt lift- och pistsystem utspritt över tre bergskammar: Hohe Mut 2 670 m, Festkogel 3 038 m och Wurmkogel 3 082 m. Förbundet med Obergurgl ligger Hochgurgl på 2 150 m. Områdena förbinds med en åttapersonlift som går nästan fyra kilometer över det vackra berget. Det har satsat stora belopp på att rusta upp liftsystemet under de senaste tio åren och nu är det verkligen i toppklass och har mycket hög kapacitet för att minimera liftköer.

Skidområdet har 24 liftar och ca 110 kilometer pist, varav 35 km är blå backar, 55 km är röda och 20 km är svarta. Den som söker riktigt spännande och avancerad åkning bör bege sig till Festkogel. Enklaste åkningen finns i Hohe Mut och Wurmkogl har mer blandade backar, t ex många långa slingrande blå backar. Riktigt härlig familjeåkning!

Se denna mycket bra interaktiva karta över liftar, pister och annat i Obergurgl. Ett bra hjälpmedel för att planera skidsemestern. Observera att de flesta hotell har glidavstånd till pist.

Andra aktiviteter i Obergurgl

Obergurgl är inte bara skidåkning utan erbjuder även ett underhållande och varierande nattliv. Det är inte orten för dig som söker fest dygnet runt, men det finns flera olika bra afterskiställen och många barer. Det finns också många restauranger som serverar god österrikisk mat.

Om du vill vila dig lite eller ägna dig åt andra sporter finns ett stort utbud: längdskidåkning, skridskor, slädåkning efter häst, snöskovandring, åka bob (toboggan) – och till och med bowling och inomhusgolf. Helt klart ett ställe där alla kan hitta något roligt att göra på skidresan!

Enkelt att ta sig till Obergurgl

Enklaste sättet att ta sig till Obergurgl är att flyga till Innsbruck. Det tar bara lite över en timme med flygtransfer från Innsbruck. Nästbästa alternativet är att flyga till München, Zürich eller Salzburg varifrån det tar ca 3,5 timmar.

Hyr skidutrustning i Obergurgl

I samarbete med Skiset så erbjuder vi bokning av skidutrustning i Obergurgl. Bokar ni online via Skiset kan ni spara upp till 50% jämfört med om ni hyr på plats, dessutom sparar ni 5% extra om ni bokar via oss istället för direkt hos Skiset.

Boka skidutrustningen online i Obergurgl här

Skidskola i Obergurgl

Vill ni förbättra er skidåkning eller helt enkelt lära er åka alpina skidor eller snowboard? Genom vår samarbetspartner CheckYeti hittar ni 25 olika klasser och instruktörer i Obergurgl som kan hjälpa er med detta, dessutom med möjlighet till upp till 15% avdrag på normala priset. Många av klasserna har dessutom gratis avbokning.

Boka skidskola i Obergurgl här

Hotell & boende i Obergurgl

Hos oss hittar ni totalt 112 hotell, lägenheter och stugor/hus i Obergurgl.
41 boendealternativ
Pris/natt från: 868 kr
39 boendealternativ
Pris/natt från: 1205 kr
31 boendealternativ
Pris/natt från: 1757 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Obergurgl