Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Kössen, Österrike

Kössen är en skidort som ni hittar i Tyrolen i de österrikiska alperna, och på denna sida finns det mesta ni behöver veta för att lockas av en skidsemester hit. Skidsäsongen i Kössen sträcker sig i regel från början av december till början av april.

Kössen är öppen för skidåkning just nu och backarna har för tillfället ett rapporterat snödjup på 60 centimeter. Just idag är 81% av liftarna och 37% av backarna öppna.

Kössen har pister på totalt 22 kilometer, varav 10 kilometer är blåa enkla pister, 9 kilometer röda och lite mer utmanande backar, samt 3 kilometer svarta och mer svåråkta pister. Här finns 11 liftar, med en totalkapacitet på 11006 personer/timme. Högsta punkten i skidsystemet ligger på 1688 meter, vilket ger en fallhöjd på 1075 meter. För snowboardåkare eller de mer äventyrliga skidåkarna finns här även tillgång till funpark, samt en halfpipe-anläggning.

Finns det familjemedlemmer eller andra som är med på skidresan som inte är intresserade av att åka snowboard eller skidor i backarna kan man istället ägna sig åt längdskidåkning då det finns 121 kilometer spår för längskidåkning. Tycker ni om hiking och vill göra det i vacker vintermiljö har ni även tillgång till speciella spår som är preparerade för vintervandring.

Flyg till Kössen

Flyger man till Wolfgang A Mozart, Salzburg kommer man riktigt nära Kössen då avståndet mellan flygplatsen och skidorten endast är 47 kilometer. Transfertiden blir därmed kort och kostnaden normalt sett lägre än då avståndet är långt. Andra alternativa flygplatser som är möjliga att flyga till är Franz Josef Strauss, München (89 kilometers avstånd), samt Kranebitten, Innsbruck (91 kilometer från skidorten).

Närmaste skidorter till Kössen

Inte långt från Kössen ligger skidorten Zahmer Kaiser - Walchsee, avståndet är endast 9 kilometer. Ni hittar även skidorterna Waidring på 16 kilometers avstånd och St. Johann in Tirol, 16 kilometer från Kössen.

Hyr skidutrustning i Kössen

Hyr ni era skidor, pjäxor och snowboards online kan det bli ändå upp till 50% billigare istället för att hyra på plats vilket sparar er både tid och pengar jämfört med att göra det när ni kommer till Kössen.

Boka skidutrustningen online i Kössen här

Hotell & boende i Kössen

Hos oss hittar ni totalt 126 hotell, lägenheter och stugor/hus i Kössen.
104 boendealternativ
Pris/natt från: 402 kr
2 boendealternativ
Pris/natt från: 847 kr
12 boendealternativ
Pris/natt från: 637 kr
7 boendealternativ
Pris/natt från: 670 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Kössen

SnowTrex