Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.
Skidorten Hopfgarten ligger i Tyrolen i de österrikiska alperna, och här hittar ni det mesta ni behöver veta om Hopfgarten. Bästa tiden för att åka skidor i Hopfgarten är början av december till början av april.

Hopfgarten har pister på totalt 270 kilometer, varav 114 kilometer är blåa enkla pister, 120 kilometer röda och lite mer utmanande backar, samt 36 kilometer svarta och mer svåråkta pister. Här finns 81 liftar, med en totalkapacitet på 144750 personer/timme. Hopfgarten är en del av skidområdet SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, och man har därför access till alla lifter och pister i detta område. Högsta pisten finns på 1869 meters höjd och den högsta fallhöjden är på 1249 meter. Här finns även riktigt långa pister, den längsta pisten har en längd på hela 8 kilometer.

I Hopfgarten kan ni även testa på nattskidåkning då vissa pister är upplysta när mörkret lagt sig. Här finns även andra skid- och snowboard aktiviteter förutom pisterna, för de mer vågade (och kanske mer erfarna) åkarna finns här båda funpark och halfpipe-anläggning.

För er som inte är intresserade av skidåkningen utför finns det även 148 kilometer längdskidåkningsspår att tillgå. Utöver skidåkning finns det här även möjlighet till vinterhiking, och även en rodelbana om man vill prova på det.

Flyg till Hopfgarten

Vill man flyga till Hopfgarten så ligger flygplatsen Kranebitten, Innsbruck närmast, på ett avstånd av 64 kilometer från skidorten. Det är även möjligt att flyga till flygplatserna Wolfgang A Mozart, Salzburg, som ligger 74 kilometer bort, och Franz Josef Strauss, München som har ett avstånd på 104 kilometer till Hopfgarten.

Närmaste skidorter till Hopfgarten

Alldeles runt hörnet, med bara ett avstånd på 2 kilometer från Hopfgarten ligger Itter. Ni hittar även skidorterna Westendorf på 5 kilometers avstånd och Wildschönau, 5 kilometer från Hopfgarten.

Hyr skidutrustning

Hyr ni era skidor, pjäxor och snowboards online kan det bli ändå upp till 50% billigare istället för att hyra på plats vilket sparar er både tid och pengar jämfört med att göra det när ni kommer till Hopfgarten.

Mer om skidhyra i Hopfgarten

Restauranger

Det finns 14 restauranger i Hopfgarten och 13 olika typer av kök, varav de mest populära är Europeiskt, Österrikiskt och Café.

Hotell & boenden

Hos oss hittar ni totalt 166 hotell, lägenheter och stugor/hus i Hopfgarten.
152 boenden
Pris/natt från:
664 kr
7 boenden
Pris/natt från:
836 kr
7 boenden
Pris/natt från:
1393 kr

Vi arrangerar skidresor till Hopfgarten