Sökalternativ

Zell am Ziller, Österrike

Skidorten Zell am Ziller i Österrike ligger i Zellertal och i skidområdet Zillertal Arena. Zell är den största skidorten av de fyra orterna i området (Zell am Ziller, Gerlos, Königsleiten och Gerlosplatte). Orten ligger på 1 250 meter i dalen till 2 505 meter på högsta toppen och klimatet är vanligtvis lagom kallt vintertid: gott om snö men inte bitande kallt.

Skidåkning som passar alla nivåer

Skidåkningen i Zell am Ziller bjuder på 169 km pist, där 10 km är svarta, 113 km är röda och 46 km är blå. Trots många röda pister passar området alla typer av åkare. Det finns även ett utmärkt barnområde: Gerlosstein samt flera mindre områden för barn och nybörjare. För dig som vill åka längdskidåkning finns mycket goda möjligheter med ca 20 mil spår.

Är du sugen på att utmana kompisarna i snowparken eller halfpipen finns det givetvis möjlighet till det – och vill du fortsätta utmaningen även kvällstid rekommenderar vi ett åka i pulkbacken (toboggan). Det finns flera stycken att välja på och en av dem är upplyst kvällstid. Riktigt populärt i Österrike och det är hög kvalitet på backarna.

Du kan ta dig mellan skidområdena i dalen både på skidor och med den gratis skidbussen.

Skidåkning dygnet runt!

Har du åkt skidor i pisten först av alla på morgonen eller på natten? Det är en spännande upplevelse utöver det vanliga – och även det erbjuds i Zell. Redan vid sjutiden på morgonen kan du genom en specialbokning få åka i skidbacken. Och om kvällen erbjuds en kombination av middag och nattåkning för dig som är van skidåkare. Härligt spännande!

Skidåkningen i Österrike handlar mycket om att njuta av helheten och inte bara av backarna. Vill du ta dig en öl på en uteservering i backen finns ett fyrtiotal ställen att välja bland.

Stort fokus på aktiviteter

I Zell am Ziller hittar du de traditionella vinteraktiviteterna som snöskovandringar, hikingspår, längdskidåkning och paragliding – men här hittar du även något riktigt spännande: Lamaridning! Rid iväg på en lama ut i Schwarzachtal i Gerlos i härlig natur. Garanterat en upplevelse att minnas från skidsemestern.

Vill du sitta mer bekvämt kan du få boka en tur med pistmaskinen och se hur den preparerar backen inför nästa dag.

Resa till Zell am Ziller

I Österrike är transfertiden från flygplatsen aldrig överdrivet lång. Flygplatsen i Innsbruck är ca 8,5 mil km bort och Salzburg ca 15 mil bort. Även München kan vara ett alternativ, ca 15 mil. Boka din flygresa enkelt via Internet och komplettera eventuellt med en hyrbil. Det går även att förboka transfer från flygplatsen om du vill undvika att köra.

Skidområden Zell am Ziller är del av

Zell am Ziller ingår i skidområdet Zillertal tillsammans med 5 andra skidorter.

Hyr utrustning i Zell am Ziller

Är ni intresserade av att hyra er skidutrustning på plats i Zell am Ziller? Hyr ni skidorna, pjäxorna eller er snowboard via Skiset sparar ni ända upp till 50% av normala uthyrningspriset.

Boka skidutrustningen online i Zell am Ziller här

Hotell & boende i Zell am Ziller

Hos oss hittar ni totalt 673 hotell, lägenheter och stugor/hus i Zell am Ziller.
402 boendealternativ
Pris/natt från: 379 kr
21 boendealternativ
Pris/natt från: 679 kr
179 boendealternativ
Pris/natt från: 361 kr
64 boendealternativ
Pris/natt från: 598 kr
7 boendealternativ
Pris/natt från: 1146 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Zell am Ziller