Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Kühtai, Österrike

Kühtai är en skidort som ni hittar i Tyrolen i de österrikiska alperna, och på denna sida finns det mesta ni behöver veta för att lockas av en skidsemester hit. Skidsäsongen i Kühtai sträcker sig i regel från början av december till slutet av april.

Det är idag massor av snö i backarna, hela 210 centimeter, och självklart är är liftar och backar öppna i Kühtai. Det är bästa förutsättningar för skidåkning i Kühtai idag då alla backar och liftar är öppna.

I Kühtai hittar ni 12 liftar med en liftkapacitet på 19451 personer/timme. Det finns 46 kilometer preparerade pister totalt, fördelat på 9 kilometer blåa pister, 26 kilometer röda pister och för de mer erfarna skidåkarna, 10 kilometer svarta pister. Högsta punkten i skidsystemet ligger på 2520 meter, vilket ger en fallhöjd på 582 meter. Här finns även riktigt långa pister, den längsta pisten har en längd på hela 5.5 kilometer.

Om ni inte har fått nog av skidåkning efter en dag i backen så kan ni fortsätta att åka även när solen gått ner då det finns möjlighet till nattskidåkning i Kühtai. För snowboardåkare eller de mer äventyrliga skidåkarna finns här även tillgång till funpark, samt en halfpipe-anläggning.

Finns det familjemedlemmer eller andra som är med på skidresan som inte är intresserade av att åka snowboard eller skidor i backarna kan man istället ägna sig åt längdskidåkning då det finns 11 kilometer spår för längskidåkning. För er som vill testa på något nytt (förmodligen) finns här även en rodelbana som är öppen för allmänheten, samt preperade spår för vinterhiking.

Flygplatser nära Kühtai

Flyger man till Kranebitten, Innsbruck kommer man riktigt nära Kühtai då avståndet mellan flygplatsen och skidorten endast är 25 kilometer. Transfertiden blir därmed kort och kostnaden normalt sett lägre än då avståndet är långt. Andra alternativa flygplatser som är möjliga att flyga till är Bolzano Airport (87 kilometers avstånd), samt Allgäu Airport/Memmingen (105 kilometer från skidorten).

Skidorter i närheten av Kühtai

Inte långt från Kühtai ligger skidorten Oetz (Hochoetz), avståndet är endast 9 kilometer. Ni hittar även skidorterna Seefeld på 18 kilometers avstånd och Hochzeiger - Jerzens, 21 kilometer från Kühtai.

Hyr skidutrustning i Kühtai

Hyr ni era skidor, pjäxor och snowboards online kan det bli ändå upp till 50% billigare istället för att hyra på plats vilket sparar er både tid och pengar jämfört med att göra det när ni kommer till Kühtai.

Boka skidutrustningen online i Kühtai här

Skidskola i Kühtai

I Kühtai kan ni boka 15 olika typer av skidlektioner, skidskolor eller skidinstruktörer. Ni hittar alternativ för alla åldrar och olika typer av kunskapsnivåer. Vi samarbetar med CheckYeti som är specialist inom onlinebokning av skidklasser och kan erbjuda i många fall gratis avbokning och i bästa fall upp till 15% billigare än orginalpriset.

Boka skidskola i Kühtai här

Hotell & boende i Kühtai

Hos oss hittar ni totalt 39 hotell, lägenheter och stugor/hus i Kühtai.
22 boendealternativ
Pris/natt från: 760 kr
10 boendealternativ
Pris/natt från: 670 kr
7 boendealternativ
Pris/natt från: 2717 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns