Sökalternativ

Maria Alm, Österrike

Tillsammans med Dienten och Muhlbach tillhör Maria Alm-skidregionen Hochkönigs Winterreich. Här kan du svischa ner för 150 km pister på en höjd mellan 860-1 920 meter över havet.

Förutom detta tillhör även Maria Alm den enorma skidregionen Ski Amadé, där du kan upptäcka 860 km pister. Skidresor med så här stora möjligheter måste bara upplevas, så ta med dig dina nära och kära till Maria Alm där alla kommer att få en härlig skidsemester med många roliga minnen.

I Maria Alm finns det dessutom många olika sorters boende, allt från femstjärniga hotell till camping. Så beroende på vad du är ute efter kan du hitta det i Maria Alm.

Skidåkning för alla

En skidresa till Maria Alm passar alla. Åker du med familjen räcker det kanske med att hålla sig till just det barnvänliga närområdet i Maria Alm, men vill du ha ut betydligt mer än så av din skidsemester ska du definitivt köpa liftkortet Ski Amadé som ger tillgång till fem olika skidregioner. För dig med giltigt liftkort finns en gratis skidbuss som tar dig mellan de olika regionerna. Både skidåkare och snowboardåkare kommer garanterat att bli nöjda. Förutom alla backar du har att välja mellan så finns här en fantastisk utsikt att njuta av. En del av grejen med skidresor till Österrike är ju trots allt den slående utsikten man får på köpet.

Maria Alm är känt för att vara väldigt snösäkert och skulle det för en gångs skull inte vara så mycket snö något år så blir inte din skidresa förstörd för det, eftersom det finns 110 snökanoner som ser till att det finns gott om snö.

Nöjen efter skidåkningen

Då Maria Alm är en lagom liten by har du allt inom gångavstånd, vilket är väldigt behändigt om du vill gå ut och äta och dricka gott efter att skidåkningen är slut för dagen. Vill du ha annat än bara skidåkning på din resa kan du åka på en dagsutflykt till Salzburg som ligger i närheten. Föredrar du däremot att hålla dig till Maria Alm kan du istället roa dig med snöskovandring eller rodelturer, i Maria Alm finns nämligen två rodelbanor du kan använda. Vill du komma bort från kylan kan du istället besöka ortens simhall.

Att ta sig till Maria Alm

Närmaste flygplatsen ligger i Salzburg, 65 km från Maria Alm. Andra närliggande flygplatser är München och Innsbruck som vardera ligger ca två timmar från skidorten. Närmsta tågstation är Saalfelden med ett avstånd på 10 km. Föredrar du att åka bil är det ett utmärkt alternativ, då det oftast är billigast om ni är många som åker tillsammans. Men glöm inte att ta med snökedjorna, man vet aldrig när de kan komma till användning.

Skidområden Maria Alm är del av

Maria Alm ingår i skidområdet Hochkönig tillsammans med 2 andra skidorter.

Hyr utrustning i Maria Alm

I samarbete med Skiset så erbjuder vi bokning av skidutrustning i Maria Alm. Bokar ni online via Skiset kan ni spara upp till 50% jämfört med om ni hyr på plats, dessutom sparar ni 5% extra om ni bokar via oss istället för direkt hos Skiset.

Boka skidutrustningen online i Maria Alm här

Hotell & boende i Maria Alm

Hos oss hittar ni totalt 211 hotell, lägenheter och stugor/hus i Maria Alm.
142 boendealternativ
Pris/natt från: 249 kr
47 boendealternativ
Pris/natt från: 347 kr
21 boendealternativ
Pris/natt från: 777 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Maria Alm