Sökalternativ

Snödjup 0 cm
Paketresor (3038)
Boende / hotell (577)
Restauranger (91)
Skidorten är stängd

Zell am See, Österrike

Zell am See i Saalbach, Österrike ligger i den så kallade Europa Sport Region och har alltid varit ett populärt mål för skidresor för oss svenskar och är känt för sina fantastiska offpist skidåkning och även mycket goda utbud för snowboardåkare. Det är dock inte bara bra skidåkning som lockar. Det man även får i Zell am See är en fantistiskt vackert belägen bergsby vid sjön Zeller See med anor från medeltiden.

Zell am Sees historia

Byn Zell am See härstammar från medeltiden och grundades redan år 740 av munkar, men hade faktiskt boplatser redan under den romerska eran. Idag har byn nästan 10 000 invånare.

Erbjuder skidåkning som passar alla

Zell am See ligger på berget Schmittenhöhe och skidåkningen som erbjuds här passar alla, oavsett om du föredrar vanlig skidåkning eller snowboardåkare, är nybörjare eller avancerad åkare. De 136 kilometer backar som Schmittenhöhe erbjuder har både goda offpistmöjligheter för den duktiga skidåkaren och perfekta enkla backar för barnfamiljerna. De hotell och lägenheter som hyrs ut ligger centralt i byn och då skidåkningen startar mer eller mindre startar i byn finns backarna alltid lättillgängliga på gångavstånd. Om det är fest man är ute efter är inte Zell am See helt fel heller då bra after-ski finns.

Skidåkning även på sommaren

Åtta kilometer från Zell am See finns alporten Kaprun och endast fem kilometer från orten finns glaciären med samma namn. Denna glaciär har snö året om och om man vill kan man på sommaren först spela golf och sedan avsluta dagen med lite skidåkning på glaciären, ganska coolt sommarnöje.

Även bra möjligheter för längdskidåkning

Även om det inte är för längdskidåkningen man åker till Zell am See så kan man ibland vilja variera sig med lite längdskidåkning och det finns goda möjligheter för det, Zell am See har cirka 300 kilometer spår för längdskidåkning.

Hur du dig till Zell am See

Zell am See har ingen egen flygplats, den närmaste ligger i Salzburg som ligger 80 km bort.

Boende i Zell am See

Det finns mängder av hotell i Zell am See och de flesta hotellen ligger centralt. Klicka här för att hitta hotell.

Hyr utrustning i Zell am See

Via Skiset kan ni hyra online allt för backen, oavsett om ni planerar att åka skidor eller snowboard. Dessutom kan det bli ni upp till 50% billigare jämfört med ordinarie pris.

Boka skidutrustningen online i Zell am See här

Hotell & boende i Zell am See

Hos oss hittar ni totalt 577 hotell, lägenheter och stugor/hus i Zell am See.
369 boendealternativ
Pris/natt från: 304 kr
9 boendealternativ
Pris/natt från: 676 kr
107 boendealternativ
Pris/natt från: 520 kr
90 boendealternativ
Pris/natt från: 662 kr
2 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Zell am See

Active Ski
Sunweb
Lion Alpin