Sökalternativ

Schladming, Österrike

Schladming är en riktigt klassisk skidort, om än ganska okänd här i Sverige. Schladming har faktiskt blivit vald till Österrikes bästa skidort, vilket inte säger lite! 2013 var Schladming man värd för alpina VM. Planaistadion här är också regelbundet värd för tävlingar i alpina världscupen.

Schladming är en otroligt charmig by som till sitt ursprung är en gruvort. Den ligger inbäddad mellan Dachsteinglaciären och höga bergstoppar, vilket skapar en idyllisk atmosfär.

Skidåkning i Schladming

Byn ligger på endast 750 meter över havet, men åkningen ligger på ända upp till 2700 meter. Snötillgången brukar vara mycket god långt in på våren, men säkras av några av Europas modernaste snökanoner.

Här finns ca 270 km pistad yta och 47 liftar, förbunda i ett system. Några av Europas längsta pister finns här, som mest 7,7 km! Merparten av backarna är röda och blå, men det finns fina mjuka pister som även passar barnfamiljerna. Du hittar även rolig skogsåkning.

För den som är mycket avancerad åkare finns här riktigt goda utmaningar. Ett par av backarna är riktigt branta, även med Alpmått mätt. Om man vill ha ännu större utbud är det nära till de andra områdena i Ski Amadé.

Aktiviteter i Schladming

Här finns gott om roligt att göra både i och utanför backen. Missa inte alla "hüttorna" som ligger runt om i backarna. Jättemysiga rastplatser och även som afterski vissa dagar.

Prova även att ta ett åk i den 8,6 kilometer långa rodelbanan, äventyrsbadet, isklättring eller ägna dig helhjärtat åt afterski. En lite mer unik aktivitet som du inte finner på andra platser i Alperna är "skijoring" , vilket innebär att du åker specialskidor bakom häst, hundspann eller ett motordrivet fordon. Ungefär som att åka vattenskidor, fast på snö.

Dachsteinglaciären är ett givet utflyktsmål, vare sig du har med dig skidorna eller ej. Otroligt vackra vyer. Kombinera med ett besök på Ice Palace som ligger mitt inne i glaciären, med sina isstatyer och häftiga utsikt över själva glaciärsprickan. Det anordnas även månskensvandringar uppe på glaciären.

Afterskin i Schladming är som den brukar vara i Österrike: innerlig, omfattningsrik och aktiv. Europas största afterskibar finns här, Hohenhaus Tenne, vilket är en fem våningar hög byggnad med plats för över 1000 gäster. Ligger vid Olympiastadion. Missa heller inte Sonderbar, som är det mest populära diskot.

Resa till Schladming

Närmast är att flyga till Salzburg och sedan resa vidare med buss, taxi eller hyrbil. Tar ca 1 timme och 15 minuter.

Det går även att flyga till Innsbruck.

Hyr utrustning i Schladming

Vill ni slippa släpa ner skidutrustningen eller snowboarden hela vägen till Schladming? I samarbete med Skiset kan vi nu erbjuda er upp till 50% rabatt på priset om ni bokar online jämfört med om ni hyr när ni kommer till Schladming.

Boka skidutrustningen online i Schladming här

Hotell & boende i Schladming

Hos oss hittar ni totalt 570 hotell, lägenheter och stugor/hus i Schladming.
417 boendealternativ
Pris/natt från: 365 kr
3 boendealternativ
Pris/natt från: 1286 kr
82 boendealternativ
Pris/natt från: 689 kr
68 boendealternativ
Pris/natt från: 780 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Schladming