Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Schladming, Österrike

Schladming är en riktigt klassisk skidort, om än ganska okänd här i Sverige. Schladming har faktiskt blivit vald till Österrikes bästa skidort, vilket inte säger lite! 2013 var Schladming man värd för alpina VM. Planaistadion här är också regelbundet värd för tävlingar i alpina världscupen.

Schladming är en otroligt charmig by som till sitt ursprung är en gruvort. Den ligger inbäddad mellan Dachsteinglaciären och höga bergstoppar, vilket skapar en idyllisk atmosfär.

Skidåkning i Schladming

Byn ligger på endast 750 meter över havet, men åkningen ligger på ända upp till 2700 meter. Snötillgången brukar vara mycket god långt in på våren, men säkras av några av Europas modernaste snökanoner.

Här finns ca 270 km pistad yta och 47 liftar, förbunda i ett system. Några av Europas längsta pister finns här, som mest 7,7 km! Merparten av backarna är röda och blå, men det finns fina mjuka pister som även passar barnfamiljerna. Du hittar även rolig skogsåkning.

För den som är mycket avancerad åkare finns här riktigt goda utmaningar. Ett par av backarna är riktigt branta, även med Alpmått mätt. Om man vill ha ännu större utbud är det nära till de andra områdena i Ski Amadé.

Aktiviteter i Schladming

Här finns gott om roligt att göra både i och utanför backen. Missa inte alla "hüttorna" som ligger runt om i backarna. Jättemysiga rastplatser och även som afterski vissa dagar.

Prova även att ta ett åk i den 8,6 kilometer långa rodelbanan, äventyrsbadet, isklättring eller ägna dig helhjärtat åt afterski. En lite mer unik aktivitet som du inte finner på andra platser i Alperna är "skijoring" , vilket innebär att du åker specialskidor bakom häst, hundspann eller ett motordrivet fordon. Ungefär som att åka vattenskidor, fast på snö.

Dachsteinglaciären är ett givet utflyktsmål, vare sig du har med dig skidorna eller ej. Otroligt vackra vyer. Kombinera med ett besök på Ice Palace som ligger mitt inne i glaciären, med sina isstatyer och häftiga utsikt över själva glaciärsprickan. Det anordnas även månskensvandringar uppe på glaciären.

Afterskin i Schladming är som den brukar vara i Österrike: innerlig, omfattningsrik och aktiv. Europas största afterskibar finns här, Hohenhaus Tenne, vilket är en fem våningar hög byggnad med plats för över 1000 gäster. Ligger vid Olympiastadion. Missa heller inte Sonderbar, som är det mest populära diskot.

Resa till Schladming

Närmast är att flyga till Salzburg och sedan resa vidare med buss, taxi eller hyrbil. Tar ca 1 timme och 15 minuter.

Det går även att flyga till Innsbruck.

Vanliga frågor och svar om Schladming

Läs svaret på 10 vanliga frågor som folk brukar ställa om Schladming, bland annat:

Byar i närheten av Schladming

I närheten av Schladming med tillgång till skidåkningen där hittar ni byn Haus im Ennstal som är en möjlighet att bo i om ni planerar en skidresa till Schladming.

Hyr skidutrustning i Schladming

Vill ni slippa släpa ner skidutrustningen eller snowboarden hela vägen till Schladming? I samarbete med Skiset kan vi nu erbjuda er upp till 50% rabatt på priset om ni bokar online jämfört med om ni hyr när ni kommer till Schladming.

Boka skidutrustningen online i Schladming här

Skidskola i Schladming

Vill ni slipa på skidformen, förbättra snowboardåkningen eller helt enkelt lära er åka skidor är det en strålande idé att boka skidlektioner när ni är i Schladming. I samarbete med CheckYeti kan vi erbjuda bokning av 46 olika skidlektioner, många med gratis avbokning och upp till 15% rabatt.

Boka skidskola i Schladming här

Hotell & boende i Schladming

Hos oss hittar ni totalt 637 hotell, lägenheter och stugor/hus i Schladming.
534 boendealternativ
Pris/natt från: 402 kr
47 boendealternativ
Pris/natt från: 831 kr
56 boendealternativ
Pris/natt från: 859 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Schladming

STS Alpresor
Lion Alpin
Nortlander
SKILINK
Sunweb
SnowTrex