Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.
Matrei in Osttirol är en mycket charmig liten oförstörd by belägen i nationalparken Hohe Tauern i Österrike. Ska du på skidsemester med familjen eller bara vill åka till ett lite lugnare ställe, då är Matrei perfekt för dig! Dessutom finns den större byn Lienz inte långt bort om man trots allt vill ha lite mer liv och rörelse under skidresans gång. I Matrei finns 110 km pister som du kan ta dig upp i med hjälp av 16 liftar. Är du ute efter skidåkning tidigt eller sent på säsongen, då ska du åka på din skidresa till Matrei!

Mer om skidåkandet

Från dalen upp till backarna tar du gondolen Goldried som ligger inom gångavstånd från ditt boende. När du har kommit upp med liften öppnar sig hela skidområdet för dig. Är detta din första skidsemester kan du med en gång ta dig från gondolen till de lättare barnbackarna och som snowboardåkare har du tillgång till en snöpark härifrån. Är du en mer erfaren skidåkare kan du istället ta dig an den 12 km långa backen som nås från toppstationen Cimaross. I Matrei hittar du även ett 4,7 km långt spår för längdskidåkning.

Det finns även möjlighet att få tillgång till ett större skidområde, i East Tyrol och Carinthia. I området ingår 8 olika skidområden och här får du tillgång till 400 km pister på 630-3 122 meters höjd.

På skidresor ska alla ha skoj och tillgång till pister som passar den enskilde individen, det hittar du i Matrei.

Andra aktiviteter i Matrei

Förutom skidåkning finns det även en del andra aktiviteter i Matrei. Roa dig till exempel med curling eller åk på en slädtur efter en häst. Som på många andra skidresor kan du även i Matrei hyra snöskor och upptäcka ett orört snölandskap på dessa tennisracketliknande skodon. Det är även möjligt att ge sig ut på skidturer nästan överallt, på egen risk, i Matrei. Vill du ta det lugnt kan du njuta av skönhetsvård eller massage istället.

Ta dig hit

Vill du ta flyget till din skidsemester kan du åka till både Salzburg och Innsbruck, som båda ligger ca 60 km från Matrei. Båda flygplatserna har bra flygförbindelser med olika orter i Sverige.

Att ta egen bil till Matrei är ett annat kanske mer ekonomiskt alternativ om ni är många som åker tillsammans. Åk då igenom Tyskland och München, från München är det bara ca 216 km kvar till Matrei.

Hyr skidutrustning

Hyr ni era skidor, pjäxor och snowboards online kan det bli ändå upp till 50% billigare istället för att hyra på plats vilket sparar er både tid och pengar jämfört med att göra det när ni kommer till Matrei.

Mer om skidhyra i Matrei

Restauranger

Det finns 17 restauranger i Matrei och 16 olika typer av kök, varav de mest populära är Europeiskt, Österrikiskt och Centraleuropéeiskt.

Hotell & boenden

Hos oss hittar ni totalt 80 hotell, lägenheter och stugor/hus i Matrei.
70 boenden
Pris/natt från:
381 kr
Ett boende
Pris/natt från:
Okänt
4 boenden
Pris/natt från:
1226 kr
5 boenden
Pris/natt från:
825 kr

Vi arrangerar skidresor till Matrei