Sökalternativ

Alpbachtal, Österrike

Varför inte spendera din skidsemester i Alpbachtal i Österrike och uppleva förstaklassig skidåkning? Det är i skidområden som dessa man kan vara säker på att få den bästa åkupplevelsen då det finns nedfarter för alla nivåer och ett system stort nog att inte hinna tröttna på under semestern.

Alpbachtal är namnet på den dal där vattendraget kallat Alpbach flyter fram. Här finner man ett skidsystem spritt över två olika berg i området Kitzbühel i Alperna. Skidresor till Alpbachtal avgår hela vinterhalvåret, så det är bara att välja vad som passar.

Perfekt variation

Alperna är känt för att vara den perfekta bergskedjan när det gäller både skidåkning på vintern och vandring på sommaren. Alltså kan man vara rätt säker på att man kommer få uppleva skön åkning och förmodligen även få en hel del sol. Då det finns alla typer av nedfarter kan man också vara säker på att man kommer hitta backar som passar ens nivå perfekt när man är på skidsemester i Alpbachtal.

Med totalt 145 kilometer pister och 45 liftar har man alla möjligheter att prova på olika typer av backar. Skulle man vilja varva utförsåkning med längdskidåkning är detta inget problem då man hittar flera fina längdskidåkningsspår i Alpbachtal. Får man inte nog av skidåkning under dagen kan man även åka på kvällen när det är mörkt.

Under flera kvällar i veckan tänder man upp i vissa backar så att man kan njuta några extra timmar av åkning om dagen på sin skidresa i Alpbachtal.

Advent i Alpbachtal

Att fira jul och framför allt advent är något som blivit stort i Alpbachtal. Den mest romantiska och vackra adventsmarknaden i Tyrolen äger rum i just Alpbachtal-området. Det är närmare bestämt i den lilla byn Ratterberg som denna tillställning äger rum. Att få uppleva en tradition som denna är något alldeles speciellt och bidrar till att skidresor till Alpbachtal får det där lilla extra. Även om man inte råkar vara i Alpbachtal under julmånaden finns det flera vackra byar och områden att utforska under semestern.

Att ta sig hit

Att ta sig till Alpbachtal är inte så svårt. Närmsta stad att flyga till är Innsbruck som ligger fem mil bort, men man kan även ta sig till München och Salzburg som ligger cirka 15 mil från Alpbachtal-området. Det går även tåg och bussar, och vill man går det även bra att köra den sista biten.

Funderar man på att boka en skidresa till Alpbachtal kan det vara bra att veta att det finns alla typer av boende i området. Allt från billiga vandrarhem till lägenheter och lyxhotell.

Hyr utrustning i Alpbachtal

Hyr ni era skidor, pjäxor och snowboards online kan det bli ändå upp till 50% billigare istället för att hyra på plats vilket sparar er både tid och pengar jämfört med att göra det när ni kommer till Alpbachtal.

Boka skidutrustningen online i Alpbachtal här

Hotell & boende i Alpbachtal

Hos oss hittar ni totalt 129 hotell, lägenheter och stugor/hus i Alpbachtal.
71 boendealternativ
Pris/natt från: 500 kr
2 boendealternativ
Pris/natt från: 695 kr
33 boendealternativ
Pris/natt från: 859 kr
23 boendealternativ
Pris/natt från: 702 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Alpbachtal