Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Säsonga i Alperna

Alpernas dragningskraft är svår att förneka. Har man en gång fastnat för skidåkningen, nöjeslivet eller naturen här varar förälskelsen inte sällan livet ut. Det är inte så konstigt att många skidresenärer vill dra ut på vistelsen så länge som möjligt. Att spendera en hel skidsäsong i Alperna är en dröm för många. En dröm som faktiskt är möjlig att uppfylla.

Alpinfrälsta människor från hela världen väljer att säsonga i Alperna. För välbärgade skidfantaster är det här inget problem. Men de allra flesta har inte de ekonomiska resurser som krävs för att klara boende, mat och liftkort under en hel skidsäsong. Men allt går att lösa. Ett alternativ är att ta ett lagom krävande jobb, helst ett jobb som lämnar tid och energi över för skidåkning och nöjen. Det visserligen vara lite klurigt att veta hur man ska till väga för att hitta ett arbete i Alperna om egna kontakter saknas. Men det behöver faktiskt inte vara svårare att bli arbetande säsongare i Alperna än att landa ett vanligt sommarjobb här hemma.

Jobb i Alperna

Av uppenbara skäl är det serviceyrken inom turistnäringen som går att ordna relativt snabbt. Skickliga utförsåkare med någorlunda pedagogisk läggning kan finna sysselsättning som snowboard- eller skidinstruktörer. De jobben är eftertraktade och Alperna vimlar av skickliga åkare som gärna tjänar en hacka (många är just säsongare). Instruktörsjobb går att ordna men det gäller att ligga på som bara den och hålla ögonen öppna. I regel krävs att du har gått en skidlärarutbildning och kan uppvisa giltigt intyg.

Bartender in action
På restauranger, caféer eller klubbar är det ofta lättare att hitta en öppning. Alpernas personalstab består till stora delar av personer som kommit för att säsonga. Bartenderjobben brukar vara mest eftertraktade, på grund av dricksen och att de ofta har dagarna fria för skidåkning, och detsamma gäller många av serveringsjobben. Det är betydligt lättare att hitta jobb som diskare eller städare. Så länge du inte är alltför kräsen och inte ger upp i första taget går det alltid att hitta ett jobb i Alperna.

Förbered dig väl och öka dina chanser att få ett jobb

De flesta som bestämt sig för att säsonga i Alperna åker helt sonika dit och söker arbete när reskassan tar slut. Det ligger lite i sakens natur. Jobb går som sagt nästan alltid att finna. Men det skadar förstås aldrig att vara förberedd och ha en plan B att tillgå.

Först och främst bör du ha en ordentlig reskassa som räcker även om jobbsituationen inte löser sig på en gång. Grundregeln är att alltid ha pengar som räcker till flyg, buss eller tåg för att ta sig hem. Kanske kan ett extrajobb för att spara ihop lite pengar hjälpa till på traven innan din avresa? Hos StudentJob.se kan du hitta ett jobb som passar dig i hela Sverige.

Ett mångsidigt CV översatt till engelska är en god hjälp vid jobbsökandet. Kan du även ordna en version på franska och tyska öppnas ännu fler dörrar. Inom EU behöver du inget arbetstillstånd och det ska inte behövas i Schweiz heller, men för att vara på den säkra sidan är det alltid bäst att kolla upp lagar och regler om arbete i landet du vill till.

Jobba i Alperna hos någon av stora skidresearrangörerna

Jobba i svenska eller norska fjällen

Att säsonga i Sverige eller Norge har fördelen att du enklare kan ta dig hem när pengarna sinar, och språket är såklart inget problem heller. Hos Skistar kan ni jobba på deras skidorter i svenska eller norska fjällen, sök jobb hos Skistar