Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Filzmoos, Österrike

I hjärtat av Österrike ligger den lilla pittoreska staden Filzmoos. Det är en typiskt Österrikisk stad som nästan enbart lever på turismen. Under sommaren vallfärdar det mängder av turister hit för att kunna promenera bland bergen och uppleva den vackra naturen. Under vintern täcks hela området av snö och det är då skidåkarna tittar fram. Att boka en skidsemester i Filzmoos är alltid att rekommendera för alla, men om du är en nybörjare så bör du definitivt titta närmare på denna skidort. Staden har anpassat sina backar och liftar för att vara så nybörjarvänliga som möjligt. Dessutom finns det specialliftar för de som aldrig tidigare använt en lift förut. Liftarna ligger i mitten av staden vilket innebär att de ligger nära till alla hotell och andra boende. Det finns många bra skidskolor för nybörjare i alla åldrar och den lättaste backen går hela vägen ner till staden.

Även bra längdskidåkning

Om du är en mer van skidåkare finns det gott om backar som du kommer att älska. Den allra högsta pisten ligger på 1600 meter och har dessutom en fallhöjd på 550 meter. Det går även en lift till grannstaden Neuberg som har ännu svårare pister om det skulle behövas. För dig som hellre åker långdistans är Filzmoos även här en självklarhet. Skidorten har nämligen flera långa och framför allt vackra turer för längdskidåkning. Det finns totalt fyra olika turer och i sann Filzmoos anda finns det även utmärkta nybörjarturer.

Fler anledningar för en skidresa till Filzmoos

Filzmoos ger en bra variation av pister och aktiviteter för både nybörjare och vana skidåkare, men det finns fler anledningar till att besöka orten. Restaurangerna i Filzmoos är kända för att vara av särskilt hög kvalité och har vunnit ett flertal priser och utmärkelser. Bland annat så kommer Österrikes bästa kock 2014 från just denna stad.

Fler aktiviteter i Filzmoos

Filzmoos i under januari är att föredra eftersom du då kan uppleva den kända luftballongsfestivalen. Att se himlen fyllas av ballonger är ett minne för livet. För den modige finns det även möjlighet att följa med upp och beundra den spektakulära bergskedjan från luften. Varje vecka anordnas det gemensamma aktiviteter för stadens skidåkare som till exempel guidade turer till Dachstein. Du kan även boka ett rum i ett av de mer lantliga hotellen och få smaka på bland annat färska ostar som är så närproducerade som det bara går. Konkurrensen när det gäller barer och restauranger är stenhård, vilket naturligtvis är bra för gästerna då det håller ner priset och håller upp kvalitén. Boka din skidresa till Filzmoos tidigt då den otroligt populära skidorten snabbt fyller ut sina platser.

Skidområden Filzmoos är del av

Hyr skidutrustning i Filzmoos

Hyr ni era skidor, pjäxor och snowboards online kan det bli ändå upp till 50% billigare istället för att hyra på plats vilket sparar er både tid och pengar jämfört med att göra det när ni kommer till Filzmoos.

Boka skidutrustningen online i Filzmoos här

Skidskola i Filzmoos

I Filzmoos kan ni boka 3 olika typer av skidlektioner, skidskolor eller skidinstruktörer. Ni hittar alternativ för alla åldrar och olika typer av kunskapsnivåer. Vi samarbetar med CheckYeti som är specialist inom onlinebokning av skidklasser och kan erbjuda i många fall gratis avbokning och i bästa fall upp till 15% billigare än orginalpriset.

Boka skidskola i Filzmoos här

Hotell & boende i Filzmoos

Hos oss hittar ni totalt 128 hotell, lägenheter och stugor/hus i Filzmoos.
95 boendealternativ
Pris/natt från: 471 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: 1601 kr
16 boendealternativ
Pris/natt från: 722 kr
16 boendealternativ
Pris/natt från: 1259 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Filzmoos

SnowTrex