Sökalternativ

Filzmoos, Österrike

I hjärtat av Österrike ligger den lilla pittoreska staden Filzmoos. Det är en typiskt Österrikisk stad som nästan enbart lever på turismen. Under sommaren vallfärdar det mängder av turister hit för att kunna promenera bland bergen och uppleva den vackra naturen. Under vintern täcks hela området av snö och det är då skidåkarna tittar fram. Att boka en skidresa till Filzmoos är alltid rekommenderat, men om du är en nybörjare så bör du definitivt börja här i Filzmoos. Staden har anpassat sina backar och liftar för att vara så nybörjarvänliga som möjligt. Dessutom finns det specialliftar för de som aldrig tidigare använt en lift förut. Liftarna ligger i mitten av staden vilket innebär att de ligger nära till alla hotell och andra boende. Det finns många bra skidskolor för nybörjare i alla åldrar och den lättaste backen går hela vägen ner till staden.

bra längdskidåkning

Om du är en mer van skidåkare finns det gott om backar som du kommer att älska. Den allra högsta pisten ligger på 1600 meter och har dessutom en fallhöjd på 550 meter. Det går även en lift till grannstaden Neuberg som har ännu svårare pister om det skulle behövas. För dig som hellre åker långdistans är Filzmoos även här en självklarhet. Skidorten har nämligen flera långa och framför allt vackra turer för längdskidåkning. Det finns totalt fyra olika turer och i sann Filzmoos anda finns det även utmärkta nybörjarturer.

Fler anledningar för en skidresa till Filzmoos

Filzmoos ger en bra variation av pister och aktiviteter för både nybörjare och vana skidåkare, men det finns fler anledningar till att besöka orten. Restaurangerna i Filzmoos är kända för att vara av särskilt hög kvalité och har vunnit ett flertal priser och utmärkelser. Bland annat så kommer Österrikes bästa kock 2014 från just denna stad.

Fler aktiviteter i Filzmoos

Filzmoos i under januari är att föredra eftersom du då kan uppleva den kända luftballongsfestivalen. Att se himlen fyllas av ballonger är ett minne för livet. För den modige finns det även möjlighet att följa med upp och beundra den spektakulära bergskedjan från luften. Varje vecka anordnas det gemensamma aktiviteter för stadens skidåkare som till exempel guidade turer till Dachstein. Du kan även boka ett rum i ett av de mer lantliga hotellen och få smaka på bland annat färska ostar som är så närproducerade som det bara går. Konkurrensen när det gäller barer och restauranger är stenhård, vilket naturligtvis är bra för gästerna då det håller ner priset och håller upp kvalitén. Boka din skidresa till Filzmoos tidigt då den otroligt populära skidorten snabbt fyller ut sina platser.

Hyr utrustning i Filzmoos

Hyr ni era skidor, pjäxor och snowboards online kan det bli ändå upp till 50% billigare istället för att hyra på plats vilket sparar er både tid och pengar jämfört med att göra det när ni kommer till Filzmoos.

Boka skidutrustningen online i Filzmoos här

Hotell & boende i Filzmoos

Hos oss hittar ni totalt 177 hotell, lägenheter och stugor/hus i Filzmoos.
97 boendealternativ
Pris/natt från: 422 kr
2 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
54 boendealternativ
Pris/natt från: 582 kr
23 boendealternativ
Pris/natt från: 954 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Filzmoos