Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Finkenberg, Österrike

Om man vill vara säker på att kunna åka skidor när som helst på året finns det ett ställe som kan erbjuda detta. I närheten av Finkenberg ligger nämligen Hintertuxerglaciären där man kan åka skidor året om. Detta är bara en av alla de saker man kan prova på när man är på skidsemester i Finkenberg. Denna perfekt belägna by har nämligen ett bekvämt avstånd till de andra närliggande byarna och har dess lift- och skidsystem sammankopplat med dessa. Alltså kan man utnyttja hela 245 kilometer pister, och med liftkortet ”Zillertaler Superskipass” får man tillgång till hela skidområdet som kallas Zillertal 3000.

Liten by med stora möjligheter

Finkenberg är en relativt liten by belägen i Zillerdalen i Tyrolen. Byn ligger inte långt från Mayrhofen som är en av de större orterna i dalen, och fortsätter man längre upp i dalen når man även andra små byar som också fungerar som skidorter om vintern. Byn högst upp heter Hintertux och det är även där man hittar Hintertuxglaciären. Att ta sig runt i dalen och skidsystemet är inte svårt. Förutom att man kan ta de olika liftarna och komma runt med hjälp av dessa, finns det även bussar man kan ta.

En skidresa i Finkenberg innebär alltså att man får valuta för pengarna, då man kan utnyttja ett väldigt stort område med nästan 80 liftar och 900 hektar nedfarter. Det finns pister i alla olika svårighetsgrader så alla kan hitta passande backar. Förutom skidåkning kan man även prova på att vandra i de snötäckta bergen med snöskor, eller åka kälke i nysnö ner för berget. Skidresor till Finkenberg har massor att erbjuda - detta är bara ett axplock.

Att ta sig till Finkenberg

När det gäller skidresor till Finkenberg är det ingen större konst att ta sig hit. Vill man att det ska gå så snabbt som möjligt kan man flyga till Innsbruck, som ligger närmast, och sedan ta en buss eller hyra bil och köra den sista biten som tar cirka en timme. Det går också bra att flyga till Salzburg eller München när man ska iväg på sin skidresa till Finkenberg. Dessa städer ligger lite längre bort, men det tar inte mer än cirka två timmar att komma fram till byn. Vill man så finns det även tåg som går till Mayrhofen, varifrån man kan ta en buss till Finkenberg.

Det finns både hotell och stugor att hyra när man ska spendera sin skidsemester i Finkenberg. Det spelar ingen roll hur man vill bo, för i Finkenberg hittar man många olika sorters boende. Här finns något för alla.

Skidområden Finkenberg är del av

Finkenberg ingår i skidområdet Zillertal tillsammans med 5 andra skidorter.

Hyr skidutrustning i Finkenberg

Via Skiset kan ni hyra online allt för backen, oavsett om ni planerar att åka skidor eller snowboard. Dessutom kan det bli ni upp till 50% billigare jämfört med ordinarie pris.

Boka skidutrustningen online i Finkenberg här

Skidskola i Finkenberg

Om ni är ute efter att boka skidskola i Finkenberg kan vi genom CheckYeti erbjuda 13 olika typer av lektioner för både skidåkning och snowboard för alla åldrar och nivåer. Många av lektionerna kan avbokas gratis och ni kan få ända upp till 15% rabatt jämfört med att boka på plats.

Boka skidskola i Finkenberg här

Hotell & boende i Finkenberg

Hos oss hittar ni totalt 468 hotell, lägenheter och stugor/hus i Finkenberg.
385 boendealternativ
Pris/natt från: 391 kr
2 boendealternativ
Pris/natt från: 1855 kr
39 boendealternativ
Pris/natt från: 562 kr
41 boendealternativ
Pris/natt från: 843 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Finkenberg

Sunweb
SnowTrex