Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Königsleiten, Österrike

Königsleiten är en skidort i Alperna i Österrike, och om ni söker information om Königsleiten för att planera en skidresa hit hittar ni det mesta ni behöver veta här. Skidsäsongen i Königsleiten sträcker sig i regel från början av december till mitten av april.

Königsleiten har pister på totalt 150 kilometer, varav 50 kilometer är blåa enkla pister, 88 kilometer röda och lite mer utmanande backar, samt 12 kilometer svarta och mer svåråkta pister. Här finns 52 liftar, med en totalkapacitet på 94764 personer/timme. Königsleiten är en del av skidområdet Zillertal Arena - Zell am Ziller/Gerlos/Königsleiten/Hochkrimml, och man har därför access till alla lifter och pister i detta område. Högsta punkten i skidsystemet ligger på 2500 meter, vilket ger en fallhöjd på 1920 meter. För snowboardåkare eller de mer äventyrliga skidåkarna finns här även tillgång till funpark, samt en halfpipe-anläggning.

Finns det familjemedlemmer eller andra som är med på skidresan som inte är intresserade av att åka snowboard eller skidor i backarna kan man istället ägna sig åt längdskidåkning då det finns 39 kilometer spår för längskidåkning. Utöver skidåkning finns det här även möjlighet till vinterhiking, och även en rodelbana om man vill prova på det.

Flyg till Königsleiten

För er som vill flyga ner till Königsleiten så är det flygplatsen Kranebitten, Innsbruck som är den närmaste. Avståndet från denna flygplats till Königsleiten är 58 kilometer. Andra alternativa flygplatser som är möjliga att flyga till är Wolfgang A Mozart, Salzburg (90 kilometers avstånd), samt Bolzano Airport (106 kilometer från skidorten).

Närmaste skidorter till Königsleiten

Inte långt från Königsleiten ligger skidorten Gerlos, avståndet är endast 7 kilometer. Andra skidorter som ligger nära är Neukirchen (Wildkogel) (12 kilometer) och Zell am Ziller (18 kilometer).

Hyr skidutrustning i Königsleiten

Via Skiset kan ni hyra online allt för backen, oavsett om ni planerar att åka skidor eller snowboard. Dessutom kan det bli ni upp till 50% billigare jämfört med ordinarie pris.

Boka skidutrustningen online i Königsleiten här

Hotell & boende i Königsleiten

Hos oss hittar ni totalt 114 hotell, lägenheter och stugor/hus i Königsleiten.
92 boenden
Pris/natt från: 1363 kr
6 boenden
Pris/natt från: 3781 kr
15 boenden
Pris/natt från: 1211 kr
Ett boende
Pris/natt från: Okänt
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns