Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Fiesch, Schweiz

Fiesch är en skidort som ni hittar i Valais (Wallis på tyska), en kanton på gränsen till både Frankrike och Italien, och på denna sida finns det mesta ni behöver veta för att lockas av en skidsemester hit. Skidsäsongen i Fiesch sträcker sig i regel från början av december till slutet av april.

Fiesch är öppen för skidåkning just nu och backarna har för tillfället ett rapporterat snödjup på 177 centimeter. Just idag är 97% av liftarna och 72% av backarna öppna.

I Fiesch hittar ni 35 liftar med en liftkapacitet på 41819 personer/timme. Det finns 104 kilometer preparerade pister totalt, fördelat på 42 kilometer blåa pister, 50 kilometer röda pister och för de mer erfarna skidåkarna, 12 kilometer svarta pister. Många liftar och pister tillhör hela skidområdet Aletsch Arena - Riederalp/Bettmeralp/Fiesch Eggishorn som Fiesch ingår i, men man har tillgång till allt. Högsta punkten i skidsystemet ligger på 2869 meter, vilket ger en fallhöjd på 1024 meter.

I Fiesch kan ni även testa på nattskidåkning då vissa pister är upplysta när mörkret lagt sig. För snowboardåkare eller de mer äventyrliga skidåkarna finns här även tillgång till funpark, samt en halfpipe-anläggning.

Finns det familjemedlemmer eller andra som är med på skidresan som inte är intresserade av att åka snowboard eller skidor i backarna kan man istället ägna sig åt längdskidåkning då det finns 7 kilometer spår för längskidåkning. För er som vill testa på något nytt (förmodligen) finns här även en rodelbana som är öppen för allmänheten, samt preperade spår för vinterhiking.

Flygplatser nära Fiesch

Vill man flyga till Fiesch så ligger flygplatsen Lugano Airport närmast, på ett avstånd av 74 kilometer från skidorten. Andra alternativa flygplatser som är möjliga att flyga till är Belp, Bern (75 kilometers avstånd), samt Malpensa, Milano (97 kilometer från skidorten).

Skidorter i närheten av Fiesch

Inte långt från Fiesch ligger skidorten Bettmeralp, avståndet är endast 6 kilometer. Ni hittar även skidorterna Riederalp på 9 kilometers avstånd och Brig, 15 kilometer från Fiesch.

Skidområden Fiesch är del av

Fiesch ingår i skidområdet Aletsch Arena tillsammans med 2 andra skidorter.

Hyr skidutrustning i Fiesch

Hyr ni era skidor, pjäxor och snowboards online kan det bli ändå upp till 50% billigare istället för att hyra på plats vilket sparar er både tid och pengar jämfört med att göra det när ni kommer till Fiesch.

Boka skidutrustningen online i Fiesch här

Hotell & boende i Fiesch

Hos oss hittar ni totalt 120 hotell, lägenheter och stugor/hus i Fiesch.
91 boendealternativ
Pris/natt från: 785 kr
4 boendealternativ
Pris/natt från: 609 kr
21 boendealternativ
Pris/natt från: 590 kr
3 boendealternativ
Pris/natt från: 1899 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: 2197 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns