Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.
Skidorten Riederalp ligger i Valais (Wallis på tyska), en kanton på gränsen till både Frankrike och Italien, och här hittar ni det mesta ni behöver veta om Riederalp. Bästa tiden för att åka skidor i Riederalp är början av december till mitten av april.

Riederalp har pister på totalt 104 kilometer, varav 42 kilometer är blåa enkla pister, 50 kilometer röda och lite mer utmanande backar, samt 12 kilometer svarta och mer svåråkta pister. Här finns 35 liftar, med en totalkapacitet på 41819 personer/timme. Riederalp är en del av skidområdet Aletsch Arena - Riederalp/Bettmeralp/Fiesch Eggishorn, och man har därför access till alla lifter och pister i detta område. Högsta pisten finns på 2869 meters höjd och den högsta fallhöjden är på 1024 meter. Den längsta pisten som finns i Riederalp är 4.6 kilometer.

För er som gillar att åka i mörker så finns det även möjlighet till nattskidåkning i Riederalp. Här finns även andra skid- och snowboard aktiviteter förutom pisterna, för de mer vågade (och kanske mer erfarna) åkarna finns här båda funpark och halfpipe-anläggning.

För er som inte är intresserade av skidåkningen utför finns det även 7 kilometer längdskidåkningsspår att tillgå. Utöver skidåkning finns det här även möjlighet till vinterhiking, och även en rodelbana om man vill prova på det.

Flyg till Riederalp

För er som vill flyga ner till Riederalp så är det flygplatsen Belp, Bern som är den närmaste. Avståndet från denna flygplats till Riederalp är 72 kilometer. Det är även möjligt att flyga till flygplatserna Lugano Airport, som ligger 80 kilometer bort, och Malpensa, Milano som har ett avstånd på 99 kilometer till Riederalp.

Närmaste skidorter till Riederalp

Alldeles runt hörnet, med bara ett avstånd på 3 kilometer från Riederalp ligger Bettmeralp. Andra skidorter som ligger nära är Blatten-Belalp (4 kilometer) och Fiesch (9 kilometer).

Skidområden Riederalp är del av

Riederalp ingår i skidområdet Aletsch Arena tillsammans med 2 andra skidorter.

Restauranger

Det finns 13 restauranger i Riederalp och 13 olika typer av kök, varav de mest populära är Europeiskt, Schweiziskt och Internationellt.

Hotell & boenden

Hos oss hittar ni totalt 135 hotell, lägenheter och stugor/hus i Riederalp.
117 boenden
Pris/natt från:
1058 kr
13 boenden
Pris/natt från:
1176 kr
4 boenden
Pris/natt från:
Okänt
Ett boende
Pris/natt från:
Okänt

Relaterade länkar