Sökalternativ

Arosa, Schweiz

Skidresor till Arosa lämpar sig speciellt bra för dig med familj eller för nybörjaren och den medelgoda åkaren. Med sitt söderläge kan man njuta av solen i Arosa samtidigt som man tar sig nerför en av de härligt breda backarna. En skidresa till Arosa vill man absolut inte gå miste om! Din skidsemester hit försäkrar dig om både snö och solsken. Dessutom har du möjligheten att ta dig ner för 70 km pister som fördelar sig på 55 olika backar.

Mer om skidområdet och boende

På en skidresa till Arosa behöver man aldrig oroa sig för att det ska bli köer till liften, vilket bara det är ett bra argument för att välja att tillbringa sin skidsemester på denna skidort. Skidområdet når du lätt genom att ta linbanan som kan ta 125 passagerare åt gången eller stolliften som tar dig uppför halva berget och till Tschuggenområdet. I området finns det även tillgång till fun-park för freestylers och en half-pipe. Gillar du att åka off-pist finns det många bra alternativ för dig och du kan ge dig ut en hel dag i terrängen med en guide.

Dessutom erbjuder området även längskidåkaren spår på 25 km och den som föredrar att vandra kan njuta av hela 60 km vandringsleder uppe på berget. Vandringslederna tar dig dessutom till tre av restaurangerna på toppen utan att du behöver använda liftsystemet.

När det kommer till boendet är det inget att bekymra sig om. I Arosa finns det tillgång till logi som passar alla, vare sig man vill lyxa till det på ett fint hotell, sköta om sig själv i en egen lägenhet eller bo på den mer budgetvänliga campingen.

Allt från skridskoåkning till ballongturer

Vill man varva skidåkningen med andra aktiviteter finns det flera olika alternativ att välja och vraka mellan. Allt från snöskoturer, åka kälke, att snöra på sig skridskorna eller testa på curling. Man kan ge sig ut på en romantisk tur med häst och släde eller uppleva hur det känns att åka upp i en luftballong, men även att ge sig ut på äventyr med skärmflygning är möjligt på en skidresa till Arosa.

Att ta sig till Arosa

Arosa ligger ungefär 160 km från Zürich och det är just från Zürich International Airport som det är lättast att ta sig till skidorten. Från flygplatsen kan du hyra bil men det går minst lika bra att ta tåget, vilket kanske till och med är behändigare då du inte har någon nytta av bilen när du väl är framme i Arosa.

Tåg finns tillgängliga från flygplatsen och du tar tåget mot Chur, där du byter till Rhätische Bahn som tar dig upp till Arosa. Resan tar drygt tre timmar.

Hyr utrustning i Arosa

Via Skiset kan ni hyra online allt för backen, oavsett om ni planerar att åka skidor eller snowboard. Dessutom kan det bli ni upp till 50% billigare jämfört med ordinarie pris.

Boka skidutrustningen online i Arosa här

Hotell & boende i Arosa

Hos oss hittar ni totalt 302 hotell, lägenheter och stugor/hus i Arosa.
175 boendealternativ
Pris/natt från: 592 kr
3 boendealternativ
Pris/natt från: 399 kr
18 boendealternativ
Pris/natt från: 323 kr
75 boendealternativ
Pris/natt från: 671 kr
26 boendealternativ
Pris/natt från: 1122 kr
5 boendealternativ
Pris/natt från: 2561 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Arosa