Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Arosa, Schweiz

Skidresor till Arosa lämpar sig speciellt bra för dig med familj eller för nybörjaren och den medelgoda åkaren. Med sitt söderläge kan man njuta av solen i Arosa samtidigt som man tar sig nerför en av de härligt breda backarna. En skidresa till Arosa vill man absolut inte gå miste om! Din skidsemester hit försäkrar dig om både snö och solsken. Dessutom har du möjligheten att ta dig ner för 70 km pister som fördelar sig på 55 olika backar.

Mer om skidområdet och boende

På en skidresa till Arosa behöver man aldrig oroa sig för att det ska bli köer till liften, vilket bara det är ett bra argument för att välja att tillbringa sin skidsemester på denna skidort. Skidområdet når du lätt genom att ta linbanan som kan ta 125 passagerare åt gången eller stolliften som tar dig uppför halva berget och till Tschuggenområdet. I området finns det även tillgång till fun-park för freestylers och en half-pipe. Gillar du att åka off-pist finns det många bra alternativ för dig och du kan ge dig ut en hel dag i terrängen med en guide.

Dessutom erbjuder området även längskidåkaren spår på 25 km och den som föredrar att vandra kan njuta av hela 60 km vandringsleder uppe på berget. Vandringslederna tar dig dessutom till tre av restaurangerna på toppen utan att du behöver använda liftsystemet.

När det kommer till boendet är det inget att bekymra sig om. I Arosa finns det tillgång till logi som passar alla, vare sig man vill lyxa till det på ett fint hotell, sköta om sig själv i en egen lägenhet eller bo på den mer budgetvänliga campingen.

Allt från skridskoåkning till ballongturer

Vill man varva skidåkningen med andra aktiviteter finns det flera olika alternativ att välja och vraka mellan. Allt från snöskoturer, åka kälke, att snöra på sig skridskorna eller testa på curling. Man kan ge sig ut på en romantisk tur med häst och släde eller uppleva hur det känns att åka upp i en luftballong, men även att ge sig ut på äventyr med skärmflygning är möjligt på en skidresa till Arosa.

Att ta sig till Arosa

Arosa ligger ungefär 160 km från Zürich och det är just från Zürich International Airport som det är lättast att ta sig till skidorten. Från flygplatsen kan du hyra bil men det går minst lika bra att ta tåget, vilket kanske till och med är behändigare då du inte har någon nytta av bilen när du väl är framme i Arosa.

Tåg finns tillgängliga från flygplatsen och du tar tåget mot Chur, där du byter till Rhätische Bahn som tar dig upp till Arosa. Resan tar drygt tre timmar.

Hyr skidutrustning i Arosa

Via ALPINRESORTS.com kan ni hyra online allt för backen, oavsett om ni planerar att åka skidor eller snowboard. Dessutom kan det bli ni upp till 50% billigare jämfört med ordinarie pris.

Boka skidutrustningen online i Arosa här

Skidskola i Arosa

Om ni är ute efter att boka skidskola i Arosa kan vi genom CheckYeti erbjuda 19 olika typer av lektioner för både skidåkning och snowboard för alla åldrar och nivåer. Många av lektionerna kan avbokas gratis och ni kan få ända upp till 15% rabatt jämfört med att boka på plats.

Boka skidskola i Arosa här

Hotell & boende i Arosa

Hos oss hittar ni totalt 300 hotell, lägenheter och stugor/hus i Arosa.
239 boenden
Pris/natt från: 759 kr
Ett boende
Pris/natt från: Okänt
9 boenden
Pris/natt från: 859 kr
37 boenden
Pris/natt från: 1103 kr
12 boenden
Pris/natt från: 1551 kr
2 boenden
Pris/natt från: 3284 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Arosa

SnowTrex