Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.
Wengen är en av flera skidorter som ingår i området Jungfrau. Området nås främst genom en järnväg som slingrar sig genom dalen, men det går även att bitvis åka buss eller gondol. Närmaste flygplatsen är Bern, ungefär en timmes avstånd. Zurich och Geneve har också flygplatser inom ett bra avstånd, räkna med 3-4 timmar i bil för att nå dem. Vanligtvis sträcker sig säsongen från början av december till slutet av april.

Avslappnad skidåkning i lugn miljö

Wengen som resmål under vintern är väldigt populär hos familjer och par. Det lugn som infinner sig när man kommer in i byn är påtaglig. Detta gör att Wengen passar perfekt för de som föredrar lugn och ro, samt möjligheten till privata stunder. Byn är i stort sett helt trafikfri, med undantag för kommersiell trafik. För barnfamiljer finns det ett antal barnbackar som är väldigt enkla, och utan avstickande leder. Där kan du som förälder tryggt lämna ditt barn att åka på egen hand.

Många av pisterna i Wengen är utformade för nybörjare. Det finns även en hel del medelsvåra, men inte så mycket för den erfarne som söker utmaningar. Totalt finns det 213 kilometer pist, uppdelad på över 70 nedfarter. För
att ta dig upp på toppen kan du välja mellan runt 30 olika liftar som kan ta dig vart du vill inom området.

Rälsburna fordon är det som gäller

Wengen är väldigt annorlunda från andra skidorter på många sätt. Under vintern så går det bara att ta sig upp till byn via järnvägen. Förbered dig därför på att använda de plogade vägarna och stigarna till fots. Eftersom området är så pass litet går det utmärkt att ta sig fram till fots. Däremot är infrastrukturen på järnvägarna väldigt bra, vilket gör att det inte är några problem att ta sig runt på spåren. Inne i själva byn så ligger väldigt mycket centrerat runt den korta huvudgatan. Där hittar du det mesta du kan tänka dig.

Boende i Wengen

Det vanligaste sättet att bo på i Wengen är hotell. Stugor eller annat avskilt boende är väldigt sällsynt. I det fall de finns så är det oftast ganska enkelt boende. Om man väljer boende en bit längre ner i Lauterbrunnen så går det att komma mycket billigare undan. Därifrån finns det även bra förbindelser för att snabbt ta sig upp till Wengen.

Skidområden Wengen är del av

Wengen ingår i skidområdet Jungfrau Region tillsammans med 4 andra skidorter.

Byar i närheten av Wengen

Om ni planerar en att resa till Wengen kan ni även bo i någon av dessa byar som alla har tillgång till skidsystemet i Wengen:

Hyr skidutrustning

Vill ni slippa släpa ner skidutrustningen eller snowboarden hela vägen till Wengen? Boka utrustningen online och spara både pengar och besvär.

Mer om skidhyra i Wengen

Skidskolor

Vill ni slipa på skidformen, förbättra snowboardåkningen eller helt enkelt lära er åka skidor är det en strålande idé att boka skidlektioner när ni är i Wengen. I samarbete med CheckYeti kan vi erbjuda bokning av 24 olika skidlektioner, många med gratis avbokning och upp till 15% rabatt.

Boka skidskola i Wengen här

Restauranger

Det finns 54 restauranger i Wengen och 20 olika typer av kök, varav de mest populära är Schweiziskt, Europeiskt och Internationellt.

Hotell & boenden

Hos oss hittar ni totalt 282 hotell, lägenheter och stugor/hus i Wengen.
183 boenden
Pris/natt från:
304 kr
4 boenden
Pris/natt från:
768 kr
48 boenden
Pris/natt från:
760 kr
36 boenden
Pris/natt från:
1603 kr
11 boenden
Pris/natt från:
1234 kr

Relaterade länkar

Vi arrangerar skidresor till Wengen