Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Engelberg, Schweiz

Engelberg är en riktig snöstjärna mitt i den schweiziska alpvärlden. Snösäkert och med oändliga offpistmöjligheter. Orten har fortfarande kvar status som pärla för skibums och säsongare - och det av en orsak. Mycket snö, mjukt puder och lagom med folk. En genomsnittlig vinter faller dryga sju meter snö och att finna en egen repa nysnö är inte alltför mödosamt. Engelberg är en liten hemlighet väl värd att upptäcka!

Långa, branta pister eller mjuka breda svängar?

På varsin sida i dalgången med själva byn ligger de två skidområdena, Titlis och Brunni. Titlis ligger på mellan 1050 meter och 3020 meter och Brunni på 1600 meter till 2040 meter. Det finns alltså en fallhöjd på över 2000 meter! Ta dig smidigt mellan områdena med skidbussen. Sammantagen längd på Engelbergs pister är hela 82 kilometer, så det finns mycket att upptäcka!

I Titlis finns omväxlande pister i alla svårighetsgrader. Toppen ligger på över 3000 meter och nås snabbt med kabinbana. Här uppe finns möjligheter till skidåkning från tidig höst till sen vår. Den längsta pisten i Titlis är hela 12 kilometer, så det gäller att ha starka ben för att orka stå på hela vägen ner. Fräs fram genom vinterlandskapet och den bedårande utsikt över de omgivande alperna.

I Brunni, även kallad Engelbergs solsida, finns de bästa nybörjar- och familjebackarna. Om du tycker om skogsåkning är det hit du beger dig. Blir du trött i benen kan du byta åkdon och sätta dig på en kälke i kälkbacken. Det finns flera olika, varav den längsta är hela 3,5 kilometer. Passar alla i familjen och du kan givetvis hyra kälke på plats.

Skidåkning eller afterski?

Engelberg är till viss mån en lite sömnigare skidort. Hit åker man mestadels för skidåkningen och inte för den hejdundrande afterskin, även om det finns det också. Skibumsen, inte minst de svenska, har fått fart på byn. Titt som tätt hittar du dem i baren på Hotel Eden. Byn är mysig, vacker och schweizisk gemytlig.

Bo på hotell - eller i en iglo

Att hitta boende brukar inte vara svårt. Välj mellan flotta hotell, lägenheter, olika privatrum, vandrarhem och camping. Vill du ha ett mer äventyrligt boende är det givet att boka in sig på en iglo i IGLO-DORF! Byn ligger på 1800 meters höjd och har tio iglos, från romantiska tvåmansiglos till sexbäddsiglos. Avsluta dagen med en avkopplande stund i badtunnan utomhus och fundera över morgondagens planer.

Enkel och snabb resväg

Resan till Engelberg går smidigt genom att flyga till Zürich eller Basel. Kliv på tåget till Luzern och byt till snabbtåget vidare till Engelberg. Om flygbiljetterna till Milano/Bergamo visar sig vara riktigt billiga är det heller inte omöjligt att resa den vägen. Hyrbil är också praktiskt för att ta sig från flygplatsen till slutdestinationen. Tänk dock på att en italiensk hyrbil kräver ett motorvägsmärke på framrutan, vilket kostar ett par hundra.

Hyr skidutrustning i Engelberg

Via ALPINRESORTS.com kan ni hyra online allt för backen, oavsett om ni planerar att åka skidor eller snowboard. Dessutom kan det bli ni upp till 50% billigare jämfört med ordinarie pris.

Boka skidutrustningen online i Engelberg här

Skidskola i Engelberg

Om ni är ute efter att boka skidskola i Engelberg kan vi genom CheckYeti erbjuda 23 olika typer av lektioner för både skidåkning och snowboard för alla åldrar och nivåer. Många av lektionerna kan avbokas gratis och ni kan få ända upp till 15% rabatt jämfört med att boka på plats.

Boka skidskola i Engelberg här

Hotell & boende i Engelberg

Hos oss hittar ni totalt 209 hotell, lägenheter och stugor/hus i Engelberg.
72 boendealternativ
Pris/natt från: 527 kr
13 boendealternativ
Pris/natt från: 929 kr
53 boendealternativ
Pris/natt från: 761 kr
69 boendealternativ
Pris/natt från: 1128 kr
2 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Engelberg

Active Ski Travel
SnowTrex