Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.
Skidorten Le Châble ligger i Valais (Wallis på tyska), en kanton på gränsen till både Frankrike och Italien, och här hittar ni det mesta ni behöver veta om Le Châble. Säsongen för skidåkning i Le Châble är vanligtvis från mitten av november till slutet av april.

I Le Châble hittar ni 68 liftar med en liftkapacitet på 89454 personer/timme. Det finns 412 kilometer preparerade pister totalt, fördelat på 107 kilometer blåa pister, 202 kilometer röda pister och för de mer erfarna skidåkarna, 103 kilometer svarta pister. Då Le Châble tillhör skidområdet 4 Vallées - Verbier/La Tzoumaz/Nendaz/Veysonnaz/Thyon har man tillgång till alla faciliteter i alla skidorter som ingår. Högsta punkten i skidsystemet ligger på 3330 meter, vilket ger en fallhöjd på 1980 meter. För er som gillar att åka i mörker så finns det även möjlighet till nattskidåkning i Le Châble.

Är det personer i resesällskapet som hellre ägnar sig åt längdskidåkning finns det i Le Châble 82 kilometer preparerade spår för längdskidåkning. För er som vill testa på något nytt (förmodligen) finns här även en rodelbana som är öppen för allmänheten, samt preperade spår för vinterhiking.

Flygplatser nära Le Châble

För er som vill flyga ner till Le Châble så är det flygplatsen Geneva International Airport, Genève som är den närmaste. Avståndet från denna flygplats till Le Châble är 87 kilometer. Andra alternativa flygplatser som är möjliga att flyga till är Belp, Bern (95 kilometers avstånd), samt Torino International Airport, Turin (103 kilometer från skidorten).

Skidorter i närheten av Le Châble

Inte långt från Le Châble ligger skidorten Bruson, avståndet är endast 0 kilometer. Andra skidorter som ligger nära är Verbier (2 kilometer) och La Tzoumaz (7 kilometer).

Hyr skidutrustning

Boka er skidutrustning i Le Châble i förväg och spara ända upp till 50% jämfört med att boka på plats.

Mer om skidhyra i Le Châble

Restauranger

Det finns 8 restauranger i Le Châble och 11 olika typer av kök, varav de mest populära är Europeiskt, Schweiziskt och Café.

Hotell & boenden

Hos oss hittar ni totalt 22 hotell, lägenheter och stugor/hus i Le Châble.
17 boenden
Pris/natt från:
536 kr
Ett boende
Pris/natt från:
1025 kr
4 boenden
Pris/natt från:
2022 kr