Sökalternativ

Grindelwald, Schweiz

Att åka på en skidresa till Grindelwald, Schweiz är en fantastisk upplevelse som kommer ge minnen för livet. De spektakulära Alperna som sträcker sig till Schweiz erbjuder allt för den skidintresserade. Backar på 2900 meters höjd får inte bara igång hjärtpulsen, men ger även otroliga vyer. Grindelwald har något för alla i familjen och man behöver absolut inte vara någon expert för att njuta av soliga dagar i backen. Grindelwald har både skidkurser och lättare backar som går att välja bland. Orten har några av Europas bästa backar och den längsta pisten är på hela 15 kilometer. För längdskidåkaren finns det också bra alternativ, vad sägs till exempel om ett längdåkningsspår på 30 kilometer? Om man inte har skidutrustning eller vill ta med sig alla grejer går det att hyra på plats.

Få tillgång till alpernas längsta glaciär

Förutom vykortsvackra vyer över alpernas snötäckta toppar finns även alpernas längsta glaciär här i Grindelwald. Glaciären mäter över 22 kilometer och är verkligen värd att se. En skidresa till Grindelwald innebär mycket mer än bara skid- och snowboardåkning. Med bara ett tågbyte från staden når man den kända "Top of Europe". Det är den högst belägna järnvägsstationen i Europa. Stationen befinner sig 3454 meter över havet och ger möjligheter för otroliga fotografier.

Få ut mer av din skidresa till Grindelwald

Skidåkning är en given aktivitet när man besöker den mysiga byn Grindelwald i Schweiz, men det finns faktiskt även mycket annat roligt att göra när man är här. Att vandra till Jungfrau, en av de sägenomspunna topparna i Alperna kan vara en härlig vinteraktivitet om man vill ta en paus ifrån alla åk i backen. Förutom vackra berg kan man ta långa vinterpromenader med snöskor, åka kälke eller glida omkring på ett par skridskor.

Har man lite tid över bör man absolut ta sig till den närliggande staden Interlaken och hit kan man åka med tåg. Själva tågresan är lika rolig som att komma fram. I Interlaken kan man passa på att njuta av vårvärme och dessutom hinna köpa exklusiv choklad och lyxiga ostar. Vill man hitta på något mer lättillgängligt än en tågtur bort finns det massor av roliga aktiviteter att välja bland i Grindelwald. Det kan vara roligt att bowla en stund med vännerna, spela curling eller kanske åka skridskor utomhus.

Grindelwald bjuder även på aktiviteter om man vill ta en paus ifrån allt som har med snö och is att göra. Det finns nämligen ett härligt center med pooler och bastu där man kan värma upp sig ordentligt. En skidresa till Grindelwald är något alla måste uppleva någon gång.

Skidområden Grindelwald är del av

Grindelwald ingår i skidområdet Jungfrau Region tillsammans med 4 andra skidorter.

Hyr skidutrustning i Grindelwald

Via Skiset kan ni hyra online allt för backen, oavsett om ni planerar att åka skidor eller snowboard. Dessutom kan det bli ni upp till 50% billigare jämfört med ordinarie pris.

Boka skidutrustningen online i Grindelwald här

Skidskola i Grindelwald

Om ni är ute efter att boka skidskola i Grindelwald kan vi genom CheckYeti erbjuda 35 olika typer av lektioner för både skidåkning och snowboard för alla åldrar och nivåer. Många av lektionerna kan avbokas gratis och ni kan få ända upp till 15% rabatt jämfört med att boka på plats.

Boka skidskola i Grindelwald här

Hotell & boende i Grindelwald

Hos oss hittar ni totalt 448 hotell, lägenheter och stugor/hus i Grindelwald.
105 boendealternativ
Pris/natt från: 387 kr
3 boendealternativ
Pris/natt från: 1613 kr
22 boendealternativ
Pris/natt från: 699 kr
188 boendealternativ
Pris/natt från: 435 kr
111 boendealternativ
Pris/natt från: 1075 kr
19 boendealternativ
Pris/natt från: 2322 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Grindelwald