Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Chamonix, Frankrike

Det finns nog knappast en mer klassisk skidort än Chamonix. Chamonix är meckat för skidåkare, snowboardare, klättrare och andra som älskar att utöva olika typer av äventyrssporter. Från hela världen vallfärdar man hit för att uppleva snön, solen och för att låta adrenalinet pumpa.

En spännande blandning av människor formar kärnan av Chamonix - skibums, alpinister, brädåkare, pälsklädda damer, barnfamiljer och skidåkare. Andra halvan av Chamonix utgörs av de ungefär 10 000 permanenta invånarna.

Chamonix är en mysig liten stad som är levande året om. Stadskärnan består av gågator med butiker, restauranger och caféer samt en del hotell. Det är lätt att fördriva en vilodag genom att strosa i butiker, klämma på de hetaste skidprylarna, ta en öl i solen och se på gatulivet.

Les Grands Montets, Brévent / Flégère och Le Domaine de Balme

Själva skidområdet består av Les Grands Montets, Brévent / Flégère och Le Domaine de Balme. En kort bit från Chamonix finns även Les Houches, där det brukar vara betydligt färre besökare. Brévent / Flégère är mest lättåtkomligt för dig som väljer att bo i centrala Chamonix, men det är enkelt att hoppa på skidbussen för att besöka andra delar.

Det går utmärkt att åka i olika områden före och efter lunch eftersom transporten mellan backarna går smidigt med buss. Det går att köpa liftkort som gäller i hela systemet, eller bara i ett för sig.

Varje område har sin karaktär. Le Brévent och Flégère är glidarnas paradis. Området är känt som solhyllan i Chamonix och solen skiner nästan jämt. Utsikten härifrån är helt fantastisk - du ser rakt ut över dalen och bort mot Mont Blanc. Här kan du pumpa i svarta pister eller glida fram i en blå för att sedan ses på en lunchrestaurang mitt i backen.

Les Grand Montets ligger lite utanför stadskärnan och erbjuder en uppsjö av pister samt offpistmöjligheter. Merparten av backarna är i övre registret, men de är långa, härliga och du får aldrig nog! Se till att ha vältränade benmusker och du kan stå på från toppen och ända ned till dalen i ett åk på 2000 meters fallhöjd!
I Le Domaine de Balme finns blandat med backar, över öppna vidder samt genom skog. På baksidan av systemet kan du åka rakt ned till Vallorcine som ligger i Schweiz.

Äventyr i Vallée Blanche

Är du äventyrligt lagd? För dig som är ute efter riktigt spännande åkning är ett besök i Vallée Blanche ofrånkomligt. Ta kabinbanan från centrala staden upp till Aiguille du Midi och bege dig neråt dalen. Eftersom du åker på en glaciär är dock rätt utrustning och sällskap att rekommendera. Det är dock ett riktigt kickande åk på över två mil och 2800 meters fallhöjd!

Aktiviteter i Chamonix

Eftersom Chamonix är en levande stad året om finns allt du kan önska i form av service och aktiviteter utanför skidåkningen. Badhus, biograf, alpinistmuseum, skridskobana, bowling och mycket mer finns för den som vill vila benen en dag. Hundspann, snöskovandring och paragliding är också populärt och visst låter det underbart med en slädtur?

Med tanke på de matälskande fransmännen finns en uppsjö av restauranger längs gatorna i stan och inne på hotellen.

Kombinera gärna ett besök i Chamonix, Frankrike med ett i Courmayeur, Italien. På mindre än en halvtimmes bilresa är du i ett annat land. Hyr en bil och bege dig genom Mont Blanc-tunneln och ut på andra sidan.

Boende i Chamonix

Det finns mängder av bra hotell i Chamonix, från riktiga lyxhotell till medelklasshotell och vandrarhem. För centralt belägna hotell i bra mellanklass, prova Expedia. Sök och boka hotell i Chamonix här.

Vanliga frågor och svar om Chamonix

Läs svaret på 10 vanliga frågor som folk brukar ställa om Chamonix, bland annat:

Hyr skidutrustning i Chamonix

Är ni intresserade av att hyra er skidutrustning på plats i Chamonix? Hyr ni skidorna, pjäxorna eller er snowboard via Skiset sparar ni ända upp till 50% av normala uthyrningspriset.

Boka skidutrustningen online i Chamonix här

Skidskola i Chamonix

Hos oss hittar ni just nu 25 olika skidskolor och lektioner i Chamonix som ni kan boka via oss. Genom vårt samarbete med onlinespecialisten CheckYeti kan ni få gratis avbokning på mängder av olika lektioner och dessutom med möjlighet att få upp till 15% rabatt.

Boka skidskola i Chamonix här

Hotell & boende i Chamonix

Hos oss hittar ni totalt 1284 hotell, lägenheter och stugor/hus i Chamonix.
1014 boendealternativ
Pris/natt från: 294 kr
13 boendealternativ
Pris/natt från: 983 kr
80 boendealternativ
Pris/natt från: 289 kr
82 boendealternativ
Pris/natt från: 654 kr
71 boendealternativ
Pris/natt från: 785 kr
24 boendealternativ
Pris/natt från: 1017 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Chamonix

Active Ski Travel
Sunweb
SnowTrex