Sökalternativ

Meribel, Frankrike

Meribel är en fransk skidort som erbjuder fantastisk skidåkning. Här finns 57 backar, och antalet liftar är 45. Aix Les Bains är närmaste flygplats, och ligger 60 km ifrån Meribel. Orten tillhör området Les Trois Vallees, tillsammans med sex andra skidorter. Meribel som skidort har varit aktiv i över sjuttio år, och det märks att området har haft tid att utvecklas och förfinas.

Byn Meribel är uppbyggd i traditionell fransk stugstil, vilket gör det till en exotisk och lummig lite by. Belägen i botten av tre dalar, ligger den väldigt centralt mellan flera olika skidsystem. Skidåkning finns direkt utanför dörren, och totalt bjuder området på 600 km pist. Orten erbjuder ett stort utbud av boende, och det finns många olika prisklasser att välja mellan. Säsongen sträcker sig vanligtvis från juli till april.

Skidåkning i världsklass

Meribel erbjuder bra valmöjlighet för nybörjare. De flesta backarna lämpar sig dock bäst för dig som har lite mer erfarenhet, eller är en väldigt erfaren åkare. Det finns även tre mycket populära ski-parks att tillgå. De ligger utspritt över hela området, och erbjuder exempelvis half-pipes, miniramper och räcken av olika slag. Perfekt för dig som vill ha lite mer action i backen. Känner du att det finns utrymme för att förbättra din teknik en aning, eller har du rent av aldrig stått på ett par skidor förut? Meribel har flera olika skidskolor på plats, så oavsett ditt behov så är det snabbt åtgärdat.

Service som gör din resa till ett oförglömligt minne

Det finns många restauranger och pubar inom tillgängligt avstånd. Allt från dyra lyxiga lokaler, till lite mindre och enklare. Boenden kommer i alla olika former, även fast Maribel är känt för att kunna erbjuda många lite finare alternativ. Många stugor erbjuder även extraservice, i form av barnpassning och transfer till liftarna i de fall det behövs. Åker du en stor grupp, hela familjen eller släkten finns det möjlighet till boende med mellan sex till sexton bäddar. Att inhysa stora grupper är alltså inget problem.

Underhållning efter att skidbacken stänger

Det finns många pubar i området, och framåt kvällen så är de normalt fullproppade med festande ungdomar. Letar du efter lite liv och rörelse framåt småtimmarna, kommer du alltså inte att ha några problem. Tänk bara på att vara ute i god tid, det blir snabbt fullt. De flesta uteställen stänger runt klockan två, så alla hinner hem och sova ett par timmar innan liftarna öppnar igen.

Skidområden Meribel är del av

Meribel ingår i skidområdet Les Trois Vallees tillsammans med 6 andra skidorter.

Hyr utrustning i Meribel

I samarbete med Skiset så erbjuder vi bokning av skidutrustning i Meribel. Bokar ni online via Skiset kan ni spara upp till 50% jämfört med om ni hyr på plats, dessutom sparar ni 5% extra om ni bokar via oss istället för direkt hos Skiset.

Boka skidutrustningen online i Meribel här

Hotell & boende i Meribel

Hos oss hittar ni totalt 845 hotell, lägenheter och stugor/hus i Meribel.
561 boendealternativ
Pris/natt från: 500 kr
16 boendealternativ
Pris/natt från: 896 kr
57 boendealternativ
Pris/natt från: 413 kr
181 boendealternativ
Pris/natt från: 457 kr
20 boendealternativ
Pris/natt från: 1822 kr
10 boendealternativ
Pris/natt från: 771 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Meribel