Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Megève, Frankrike

Megève ligger i sydöstra Frankrike och är en mycket omtyckt skidort. Faktum är att bara 50 procent av alla besökare kommer hit enbart för skidåkningen. Egentligen är det inte särskilt konstigt då en resa till Megève erbjuder väldigt mycket mer än bara nöjen i backen. Området har massor av försklassiga restauranger, bra shopping och lyxiga hotell. Hela 13 av barerna i Megève är omnämnda i Guide Michelin, vilket sätter ribban för kvaliteten här. Även stugrestaurangerna uppe bland pisterna erbjuder lyxig och fantastisk mat, man kan alltså glömma skinksmörgåsarna hemma.

Även om många av besökarna kommer för att uppleva lugnet i denna vackra alpbyn och äta gott så erbjuder en skidresa till Megève riktigt bra skidåkning också. Större delen av backarna är röda, blåa och gröna, så orten är inget för adrenalinsökarna. Som tur är finns dock staden Chamonix, bara 40 minuter bort, där expertåkarna kan mätta sina behov.

Hög standard på en skidresa till Megève

För barnfamiljen är Megève perfekt. Här finns mängder av barnklubbar, skidskolor och barnanpassade aktiviteter. Barnen kommer att ha jätteroligt, samtidigt som man själv kan unna sig en trevlig dag i backen. Det mesta är barnvänligt och det finns många aktiviteter att ta del av som inte innefattar skidåkning. Trots att orten ligger mitt i det stora Mont Blanc-massivet är inga av bergstopparna sådär obehagligt höga, utan högsta toppen är "bara" 2400 meter över havet.

Området är enormt med 125 liftar och över 440 kilometer pist. Trots den stora skidanläggningen är människorna trevliga och det är inga långa köer i backarna. Fast ska man åka på skidresa till Megève under jul och nyår kan man förvänta sig något helt annat. Stället kommer att vara fullpackat med folk, eftersom även fransmännen passar på att åka hit då.

Hög standard på en skidresa till Megève

Efter timmar i backarna brukar magen börja kurra, men man behöver inte leta länge för att hitta en bra restaurang. Uppe bland backarna finns nämligen mängder av härliga restauranger och pubar där man kan äta massor av varierande mat. Exempelvis kan man ta sig en sväng förbi Cote 2000 som erbjuder sina gäster helstekt gris och kalla Bellinis-öl. Vill man istället avnjuta en fantastisk hamburgare kan man göra ett besök på L'Ideal 1850, där kan man beställa in en gourmethamburgare för nästan 400 kronor. Då skidresor till Megève, Frankrike inte erbjuder galna after-ski alternativ, kan man istället njuta av lugnet, bra skidåkning, fantastisk mat och lyxa till det med champagne istället.

Vanliga frågor och svar om Megève

Läs svaret på 7 vanliga frågor som folk brukar ställa om Megève, bland annat:

Hyr skidutrustning i Megève

Vill ni slippa släpa ner skidutrustningen eller snowboarden hela vägen till Megève? I samarbete med Skiset kan vi nu erbjuda er upp till 50% rabatt på priset om ni bokar online jämfört med om ni hyr när ni kommer till Megève.

Boka skidutrustningen online i Megève här

Skidskola i Megève

Vill ni slipa på skidformen, förbättra snowboardåkningen eller helt enkelt lära er åka skidor är det en strålande idé att boka skidlektioner när ni är i Megève. I samarbete med CheckYeti kan vi erbjuda bokning av 7 olika skidlektioner, många med gratis avbokning och upp till 15% rabatt.

Boka skidskola i Megève här

Hotell & boende i Megève

Hos oss hittar ni totalt 909 hotell, lägenheter och stugor/hus i Megève.
774 boendealternativ
Pris/natt från: 582 kr
8 boendealternativ
Pris/natt från: 682 kr
39 boendealternativ
Pris/natt från: 877 kr
46 boendealternativ
Pris/natt från: 1093 kr
25 boendealternativ
Pris/natt från: 814 kr
17 boendealternativ
Pris/natt från: 5163 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Megève

SnowTrex