Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

La Clusaz, Frankrike

Inbäddat i hjärtat av de franska Alperna lockar den charmiga skidorten La Clusaz äventyrare och vintersportentusiaster med sina majestätiska toppar och skidåkningsmöjligheter i världsklass. Med sin idylliska alpina miljö erbjuder La Clusaz en fristad för skidåkare som söker en spännande upplevelse i backarna. Från utmanande pister till orörda puder, denna skidort har det mesta. Så spänn på dig skidorna, ta ett djupt andetag av den härliga bergsluften och låt La Clusaz tända din passion för skidåkning.

Mångsidig terräng för skidåkning

La Clusaz är känt för sin mångsidiga och omfattande skidterräng som passar alla nivåer. Oavsett om du är nybörjare som är sugen på att ta dina första skär i backarna eller en skidåkare på avancerad nivå som söker en utmanande nedfart, har La Clusaz något att erbjuda. Anläggningen har över 125 kilometer preparerade pister, sammankopplade av ett nätverk av moderna liftar, vilket säkerställer enkel tillgång till hela skidområdet.

För nybörjare ger de snälla backarna nära byn en idealisk miljö för att lära dig åka skidor eller snowboard. La Clusaz har många skidskolor, bemannade av erfarna instruktörer som tålmodigt guidar dig genom grunderna och hjälper dig att bygga självförtroende i pisten. När du gör framsteg kan du ta dig längre bort för att utforska det breda utbudet av blå backar som slingrar sig igenom fantastiska alpina landskap.

Skidåkare på mellannivå kommer att finna sig bortskämda med valmöjligheter i La Clusaz. Anläggningen har en uppsjö av röda nedfarter som erbjuder den perfekta balansen mellan utmaning och njutning. Kör nerför bergssidan, skär graciösa bågar genom det snötäckta landskapet och känn spänningen i varje åk. Den sammanlänkade backarna gör att du kan få bra med variation och enkelt kan utforska olika delar av skidområdet.

En skidort för avancerade skidåkare

Men det är de avancerade skidåkarna som verkligen trivs i La Clusaz. Anläggningen är känd för sina branta och utmanande svarta pister som utmanar även de skickligaste och mest vågade skidåkarna. Det mytomspunna La Balme-området, med den famösa pisten "Combe de Fernuy", erbjuder en krävande och givande upplevelse för dem som söker en adrenalinkick. Känn vindens brus i ansiktet när du navigerar på de brantaste delarna och erövrar bergets mest formidabla terräng.

Bortom de preparerade backarna har La Clusaz något annat de är välkända för, nämligen utmärkta offpistmöjligheter som lockar freeriders från hela världen. Ge dig ut på ett riktigt bergsäventyr, utforska orörda puderfält och gömda dalar. Engagera dig i den spännande jakten på fräscha spår, där du kan rista din signatur på bergets canvas. Den vidsträckta och naturliga skönheten i offpistterrängen i La Clusaz kommer att göra dig imponerad.

Även en by att njuta av

Men skidåkning handlar inte bara om adrenalinet och utmaningar; det handlar också om att omfamna bergens rena glädje och skönhet. I La Clusaz befinner du dig omgiven av imponerande panoramautsikt, med snötäckta toppar som sträcker sig så långt ögat kan se. Den alpina charmen i själva byn är något att se, med sina traditionella stugor och välkomnande atmosfär. Ta en stund att pausa, andas in den rena bergsluften och förundras över naturens storhet.

La Clusaz är inte bara en skidort; det är en levande by som omfamnar vinterandan. Efter en spännande dag i backen kan du njuta av byns afterski. Eller mys i en traditionell fjällstuga, njut av läckra savojiska rätter och värm tårna vid en sprakande brasa. Utforska de pittoreska gatorna kantade av butiker som erbjuder all vinterutrustning du kan tänka dig och lokalt hantverk. Och när solen går ner vaknar La Clusaz till liv med ett pulserande nattliv, där du kan smälta din dag i backarna och diskutera den med andra skidåkare.

Dessutom är La Clusaz stolt över sitt engagemang för att bevara den naturliga miljön. Anläggningen strävar efter att minimera sitt ekologiska fotavtryck och främja hållbara metoder. När du glider nerför sluttningarna kan du uppskatta omgivningens orörda skönhet, med vetskapen om att åtgärder vidtas för att skydda och bevara denna dyrbara bergsmiljö för kommande generationer.

Ta dig enkelt till La Clusaz via Genève

Tillgänglighet är en annan fördel med skidåkning i La Clusaz. Resorten ligger bara en kort bilresa från Genèves internationella flygplats och är lättillgänglig för internationella besökare. Inom några timmar efter landning kan du befinna dig omgiven av det hisnande alpina landskapet, redo att ge dig ut på ditt skidåkningsäventyr.

Skidorten ligger dessutom inom kort räckhåll från den undersköna staden Annecy som är väl värd att besöka om man vill vila från skidåkningen en dag, eller helt enkelt besöka från Annecy om man är på besök där.

Sammanfattningsvis är La Clusaz ett skidparadis som fångar essensen av vintersport. Med sin omfattande och varierade terräng, hisnande vyer och en pulserande alpby erbjuder den en oförglömlig skidupplevelse för entusiaster på alla nivåer. Från nybörjare till avancerade skidåkare som söker den ultimata utmaningen, La Clusaz tillgodoser alla skidåkares drömmar. Så packa dina skidor, omfamna spänningen i backarna och njut av skidåkningen som La Clusaz erbjuder.

Hyr skidutrustning i La Clusaz

I samarbete med Skiset så erbjuder vi bokning av skidutrustning i La Clusaz. Bokar ni online via Skiset kan ni spara upp till 50% jämfört med om ni hyr på plats.

Boka skidutrustningen online i La Clusaz här

Skidskola i La Clusaz

Vill ni förbättra er skidåkning eller helt enkelt lära er åka alpina skidor eller snowboard? Genom vår samarbetspartner CheckYeti hittar ni 6 olika klasser och instruktörer i La Clusaz som kan hjälpa er med detta, dessutom med möjlighet till upp till 15% avdrag på normala priset. Många av klasserna har dessutom gratis avbokning.

Boka skidskola i La Clusaz här

Hotell & boende i La Clusaz

Hos oss hittar ni totalt 787 hotell, lägenheter och stugor/hus i La Clusaz.
338 boendealternativ
Pris/natt från: 635 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
151 boendealternativ
Pris/natt från: 686 kr
206 boendealternativ
Pris/natt från: 849 kr
57 boendealternativ
Pris/natt från: 1125 kr
34 boendealternativ
Pris/natt från: 2341 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till La Clusaz

Active Ski Travel