Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Serre Chevalier, Frankrike

Serre Chevalier, eller Serre som orten också kallas, är en av de största skidorterna i Europa. Området ligger i de sydligare alperna och är ett av de mest solsäkra områden i hela alperna, med dryga 300 soldagar per år!

Skogsskidåkning är specialiteten

Serre Chevalier är mest känt för sina soliga backar och sin fantastiska skogsskidåkning, både i pist och offpist. Det är ett av de mest solsäkra områdena i hela alperna. Här finner du 113 pister spridda över 250 km och 66 liftar. Skidområdet kallas "Le Grand Serre Che" och består av 13 ursprungliga byar som vuxit ihop till tre/fyra lite större. Den mest centrala orten heter Villeneuve (del av kommunen La Salle-les-Alpes) och det är härifrån som den mesta skidåkningen utgår ifrån.

Byarna ligger på ca 1 200 meter och skidområdet sträcker sig upp till ca 1 800 meter, men den högsta toppen är hela 2 830 meter.

Boende i Serre Chevalier

Boka ditt boende i Serre Chevalier redan före ankomst, så vet du att du säkrat ett bra rum centralt. Eftersom det finns många småbyar finns många olika orter att bo på, men om du vill bo nära backarna är det bra att boka i förväg.

Det finns massor av bra hotell att välja bland, från femstjärniga lyxhotell till fantasipriser till billiga campingstugor. Sök och boka hotell i Serre Chevalier här.

Resa till Serre Chevalier

Om du vill resa med flyg, boka en biljett till Lyon, Turin, Grenoble eller möjligtvis Nice/Marseille. Från Lyon är det ca 16 mil, från Turin ca 11.

Om du kommer med bil får du räkna med ca 25 timmars körtid från Stockholm. Det är alltså att föredra att hyra bil när du landat på en flygplats. Hyrbil kan vara mycket praktiskt om du tänkt besöka fler olika skidorter under din semester, men annars är det inte så nödvändigt eftersom det går flygbuss från de större flygplatserna till Serre Chevalier.

Vanliga frågor och svar om Serre Chevalier

Läs svaret på 7 vanliga frågor som folk brukar ställa om Serre Chevalier, bland annat:

Byar i närheten av Serre Chevalier

Om ni planerar en att resa till Serre Chevalier kan ni även bo i någon av dessa byar som alla har tillgång till skidsystemet i Serre Chevalier:

Hyr skidutrustning i Serre Chevalier

Hyr ni era skidor, pjäxor och snowboards online kan det bli ändå upp till 50% billigare istället för att hyra på plats vilket sparar er både tid och pengar jämfört med att göra det när ni kommer till Serre Chevalier.

Boka skidutrustningen online i Serre Chevalier här

Skidskola i Serre Chevalier

I Serre Chevalier kan ni boka 35 olika typer av skidlektioner, skidskolor eller skidinstruktörer. Ni hittar alternativ för alla åldrar och olika typer av kunskapsnivåer. Vi samarbetar med CheckYeti som är specialist inom onlinebokning av skidklasser och kan erbjuda i många fall gratis avbokning och i bästa fall upp till 15% billigare än orginalpriset.

Boka skidskola i Serre Chevalier här

Hotell & boende i Serre Chevalier

Hos oss hittar ni totalt 411 hotell, lägenheter och stugor/hus i Serre Chevalier.
336 boendealternativ
Pris/natt från: 324 kr
33 boendealternativ
Pris/natt från: 615 kr
30 boendealternativ
Pris/natt från: 783 kr
9 boendealternativ
Pris/natt från: 864 kr
3 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Serre Chevalier

Active Ski Travel
Sunweb
SnowTrex