Sökalternativ

Serre Chevalier, Frankrike

Serre Chevalier, eller Serre som orten också kallas, är en av de största skidorterna i Europa. Området ligger i de sydligare alperna och är ett av de mest solsäkra områden i hela alperna, med dryga 300 soldagar per år!

Skogsskidåkning är specialiteten

Serre Chevalier är mest känt för sina soliga backar och sin fantastiska skogsskidåkning, både i pist och offpist. Det är ett av de mest solsäkra områdena i hela alperna. Här finner du 113 pister spridda över 250 km och 66 liftar. Skidområdet kallas "Le Grand Serre Che" och består av 13 ursprungliga byar som vuxit ihop till tre/fyra lite större. Den mest centrala orten heter Villeneuve och det är härifrån som den mesta skidåkningen utgår ifrån.

Byarna ligger på ca 1 200 meter och skidområdet sträcker sig upp till ca 1 800 meter, men den högsta toppen är hela 2 830 meter.

Boende i Serre Chevalier

Boka ditt boende i Serre Chevalier redan före ankomst, så vet du att du säkrat ett bra rum centralt. Eftersom det finns många småbyar finns många olika orter att bo på, men om du vill bo nära backarna är det bra att boka i förväg.
Sök och boka hotell i Serre Chevalier.
Det finns massor av bra hotell att välja bland, från femstjärniga lyxhotell till fantasipriser till billiga campingstugor.

Resa till Serre Chevalier

Om du vill resa med flyg, boka en biljett till Lyon, Turin, Grenoble eller möjligtvis Nice/Marseille. Från Lyon är det ca 16 mil, från Turin ca 11.

Om du kommer med bil får du räkna med ca 35 timmars körtid från Stockholm. Det är alltså att föredra att hyra bil när du landat på en flygplats. Hyrbil kan vara mycket praktiskt om du tänkt besöka fler olika skidorter under din semester, men annars är det inte så nödvändigt eftersom det går flygbuss från de större flygplatserna till Serre Chevalier.

Hyr utrustning i Serre Chevalier

Hyr ni era skidor, pjäxor och snowboards online kan det bli ändå upp till 50% billigare istället för att hyra på plats vilket sparar er både tid och pengar jämfört med att göra det när ni kommer till Serre Chevalier.

Boka skidutrustningen online i Serre Chevalier här

Hotell & boende i Serre Chevalier

Hos oss hittar ni totalt 140 hotell, lägenheter och stugor/hus i Serre Chevalier.
114 boendealternativ
Pris/natt från: 302 kr
2 boendealternativ
Pris/natt från: 573 kr
11 boendealternativ
Pris/natt från: 676 kr
13 boendealternativ
Pris/natt från: 516 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Serre Chevalier