Sökalternativ

Chamrousse, Frankrike

Chamrousse är en fransk skidort, som erbjuder fantastiskt bra åkning. Orten ligger belägen i södra delen av Belledonne bergskedjan, och från Chamrousse är det ungefär 30 km till Grenoble. Totalt finns det 24 liftar, och på nervägen har du möjlighet att välja mellan 46 olika pister. Skidsäsongen i Chamrousse sträcker sig normalt från december till april. Det är en familjevänlig anläggning, men det finns även alternativ för de som vill ha en riktig utmaning.

Att ta sig till Chamrousse

Det finns två närbelägna flygplatser. Grenoble Saint Geoirs på 50 kilometers avstånd, och Aix Les Bains som ligger på 57 kilometers avstånd. Från flygplatserna går det att ta sig vidare både med buss och bil. Det bekvämaste alternativet är att boka bil i förväg.

Stort utbud av pister - även för den mest erfarne

De 46 pister som finns att tillgå i Chamrousse erbjuder något för alla. Största delen är graderade från enkla till aningen mer avancerat. Men det finns även några pister för de mest avancerade åkarna, något som inte rekommenderas för ovana utövare. Ungefär 22 pister anses vara bra för nybörjare. Medelgoda åkare har utöver dessa 12 lite svårare att välja på. 6 stycken nedfarter klassas som mycket svåra. Det finns även en bra ski-park som erbjuder big-jumps, half-pipeåkning och mycket annat för den som gillar lite mer action i backen. Vill du bara hänga i parken och åka där, så finns det ett speciellt pass som är billigare än ett vanligt pass. Detta ger dig tillträde till de liftar du behöver använda för att nå parken, men du kommer inte kunna komma längre.

Underhållning utanför pisterna

För de som känner att lite motion utanför skidbackarna är lockande, så erbjuds det 55 kilometer med spår för längdskidåkning. Vill du ha lite mer fart så varför inte pröva på parasailing? Känner du dig riktigt tuff så kan du även ta en simtur i den frusna sjön, kanske till och med pröva på att dyka under isen? Det finns även möjlighet att åka hundsläde, och uppleva den närliggande naturen från ett helt nytt perspektiv. Gillar du motorsport så rekommenderas en tur ice driving, eller varför inte flyga fram över vidderna på en skoter?

Efter en lång dag med aktiviteter så kan det vara skönt att slappna av lite. I Chamrousse finns det bra tillgång på både bad och spa. Eller varför inte avsluta med att värma upp kroppen från topp till tå i en skön bastu?

Hyr skidutrustning i Chamrousse

I samarbete med Skiset så erbjuder vi bokning av skidutrustning i Chamrousse. Bokar ni online via Skiset kan ni spara upp till 50% jämfört med om ni hyr på plats, dessutom sparar ni 5% extra om ni bokar via oss istället för direkt hos Skiset.

Boka skidutrustningen online i Chamrousse här

Hotell & boende i Chamrousse

Hos oss hittar ni totalt 204 hotell, lägenheter och stugor/hus i Chamrousse.
174 boendealternativ
Pris/natt från: 287 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: 673 kr
13 boendealternativ
Pris/natt från: 481 kr
14 boendealternativ
Pris/natt från: 538 kr
2 boendealternativ
Pris/natt från: 1614 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Chamrousse