Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

La Plagne, Frankrike

Om ni är ute efter att boka en skidsemester i Alperna är La Plagne i Frankrike alltid ett alternativ, och här finns den mesta informationen ni behöver för att boka allt för er skidresa hit. Säsongen för skidåkning i La Plagne är vanligtvis från mitten av december till slutet av april.

Backarna och liftarna i La Plagne är öppna idag och snödjupet i pisterna är uppe i hela 325 centimeter. 89% av backarna är för tillfället öppna för skidåkning, och 97% av liftarna går.

I La Plagne hittar ni 74 liftar med en liftkapacitet på 135967 personer/timme. Det finns 225 kilometer preparerade pister totalt, fördelat på 139 kilometer blåa pister, 59 kilometer röda pister och för de mer erfarna skidåkarna, 27 kilometer svarta pister. Högsta punkten i skidsystemet ligger på 3167 meter, vilket ger en fallhöjd på 1960 meter. Andra alternativ till att åka skidor eller snowboard i pisterna är att prova på funpark och halfpipe faciliteterna i La Plagne.

Är det personer i resesällskapet som hellre ägnar sig åt längdskidåkning finns det i La Plagne 55 kilometer preparerade spår för längdskidåkning.

Flygplatser nära La Plagne

För er som vill flyga ner till La Plagne så är det flygplatsen Aix Les Bains, Chambery som är den närmaste. Avståndet från denna flygplats till La Plagne är 64 kilometer. Andra alternativa flygplatser som är möjliga att flyga till är Torino International Airport, Turin (83 kilometers avstånd), samt Geneva International Airport, Genève (92 kilometer från skidorten).

Skidorter i närheten av La Plagne

Inte långt från La Plagne ligger skidorten Champagny en Vanoise, avståndet är endast 6 kilometer. Andra skidorter som ligger nära är Peisey-Vallandry (8 kilometer) och Brides-les-Bains (11 kilometer).

Skidområden La Plagne är del av

La Plagne ingår i skidområdet Paradiski tillsammans med 2 andra skidorter.

Byar i närheten av La Plagne

Om ni planerar en att resa till La Plagne kan ni även bo i någon av dessa byar som alla har tillgång till skidsystemet i La Plagne:

Hyr skidutrustning i La Plagne

I samarbete med Skiset så erbjuder vi bokning av skidutrustning i La Plagne. Bokar ni online via Skiset kan ni spara upp till 50% jämfört med om ni hyr på plats.

Boka skidutrustningen online i La Plagne här

Skidskola i La Plagne

Vill ni förbättra er skidåkning eller helt enkelt lära er åka alpina skidor eller snowboard? Genom vår samarbetspartner CheckYeti hittar ni 20 olika klasser och instruktörer i La Plagne som kan hjälpa er med detta, dessutom med möjlighet till upp till 15% avdrag på normala priset. Många av klasserna har dessutom gratis avbokning.

Boka skidskola i La Plagne här

Hotell & boende i La Plagne

Hos oss hittar ni totalt 1224 hotell, lägenheter och stugor/hus i La Plagne.
1078 boendealternativ
Pris/natt från: 284 kr
16 boendealternativ
Pris/natt från: 692 kr
69 boendealternativ
Pris/natt från: 692 kr
41 boendealternativ
Pris/natt från: 678 kr
19 boendealternativ
Pris/natt från: 628 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till La Plagne

Sunweb
SnowTrex